FIBA WORLD CUP

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023: Με Καρλ-Άντονι Τάουνς και Χόρφορντ η προεπιλογή της Δομινικανής Δημοκρατίας

Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς με την φανέλα των Γουλβς
Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς με την φανέλα των Γουλβς Ⓒ 2022 DARREN ABATE/ ASSOCIATED PRESS

Η Δομινικανή Δημοκρατία ανακοίνωσε την προεπιλογή της ενόψει του τέταρτου "παράθυρου" της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή τους NBAερς Καρλ-Άντονι Τάουνς, Αλ Χόρφορντ και Κρις Ντουάρτε.

Η Δομινικανή Δημοκρατία έκανε την έκπληξη στην λίστα που ανακοίνωσε ενόψει του τέταρτου "παράθυρου" της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, συμπεριλαμβάνοντας τους τρεις NBAερς της χώρας. Μένει να φανεί αυτό είναι ευσεβής πόθος, ή έχει πάρει κάποια δέσμευση από αυτούς.

Ο λόγος για τους Καρλ-Άντονι Τάουνς των Γουλβς, Αλ Χόρφορντ των Σέλτικς και Κρις Ντουάρτε των Πέισερς, που ήταν ανάμεσα στα 25 ονόματα που ανακοίνωσαν οι Δομινικανοί ενόψει των αγώνων με Παναμά (25/8, εντός έδρας) και Βενεζουέλα (29/8, εκτός έδρας), ταράζοντας λίγο τα ύδατα. Όπως γίνεται σαφές, σε περίπτωση που οι τρεις NBAερς ενισχύσουν την χώρα τους, τότε αυτόματα αλλάζουν τα δεδομένα.

Η Δομινικανή Δημοκρατία βρίσκεται στον 5ο όμιλο στην Ήπειρο της Αμερικής (προέκυψε από την ένωση του τρίτου με τον τέταρτο όμιλο) και με ρεκόρ 4-2 στην πρώτη φάση βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Πρώτος είναι ο Καναδάς (6-0), με τις Βενεζουέλα και Αργεντινή να ακολουθούν με ρεκόρ 5-1, ενώ Παναμάς και Μπαχάμες είναι στις δύο τελευταίες θέσεις με ρεκόρ 2-4.

Για την ιστορία, οι Τάουνς και Χόρφορντ έχουν αρνηθεί πολλές φορές στο παρελθόν την πρόσκληση της Δομινικανής Δημοκρατίας να την ενισχύσουν, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019, όταν αμφότεροι δεν θέλησαν να συμπεριληφθούν στην τελική 12αδα.

TAGS FIBA WORLD CUP NBA ΗΠΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ