ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πρώην NBAερ θα παίξει Beach Volley στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Πρώην NBAερ θα παίξει Beach Volley στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
AP PHOTO/R BRENT SMITH

Ο Τσέις Μπούντινγκερ, με τις 407 συμμετοχές στο NBA και μία μονοετή θητεία στην Μπασκόνια και την EuroLeague, θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Όχι όμως ως μπασκετμπολίστας, αλλά ως αθλητής του Beach Volley.

Στροφή 180 μοιρών έκανε στην καριέρα του από τότε που αποσύρθηκε από τα παρκέ ο άλλοτε NBAερ Τσέις Μπούντινγκερ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, αγωνιζόμενος στο άθλημα του Beach Volley.

Ο 36χρονος πια Αμερικανός βετεράνος μπασκετμπολίστας μέτρησε 407 αγώνες κανονικής διάρκειας στο NBA από το 2009 έως το 2016, ενώ τη σεζόν 2016/17 μετακόμισε στην Ευρώπη για να αγωνιστεί με την Μπασκόνια. Σε 29 παιχνίδια με τους Βάσκους στην EuroLeague ο παλαίμαχος φόργουορντ είχε 6.8 πόντους και 3.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Στο σύνολο της θητείας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, εκεί όπου έπαιξε με τους Ρόκετς, τους Τίμπεργουλβς, τους Πέισερς και τους Σανς, ο Μπούντινγκερ είχε 7.9 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ ανά συμμετοχή.

Πλέον, παίζει Beach Volley και μαζί με τον παρτενέρ του, Μάιλς Έβανς, θα αποτελέσουν ένα από τα δύο ζευγάρια ανδρών που θα παίξουν στο Παρίσι για λογαριασμό των ΗΠΑ. Πέρσι, οι Μπούντινγκερ και Έβανς κετέκτησαν την 11η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στο Μεξικό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ