EUROCUP

Πρίφτης: "Κρίμα και δόξα τω Θεώ"

Πρίφτης: "Κρίμα και δόξα τω Θεώ"

Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για "την αξιοπρεπή και πολύ όμορφη διαδρομή" του Άρη στο Eurocup ενώ σχολίασε τις τρεις χαμένες ευκαιρίες για την πρόκριση. Οι εξηγήσεις του Γιασμίν Ρέπεσα για το... τάιμ άουτ στο ματς στο Μιλάνο.

Ο Άρης έγραψε τον επίλογο στο εφετινό Eurocup με τη νίκη επί της Αρμάνι στο "Nick Galis Hall" ενώ ο Δημήτρης Πρίφτης έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων και παραδέχτηκε πως "υπάρχει ένα κρίμα".

Ο κόουτς του Άρη εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση: "Θέλω να πω συγχαρητήρια στα παιδιά για όλη αυτή τη διαδρομή, που ήταν πολύ αξιοπρεπής, πολύ όμορφη. Να τους ευχαριστήσω από καρδιάς, ήταν μια ωραία εμπειρία για όλους μας. Αν εξαιρέσουμε ελάχιστες στιγμές σταθήκαμε με αξιοπρέπεια, πετύχαμε ίσως και κάποιες υπερβατικές νίκες με παραδοσιακές, ακριβές, έμπειρες ομάδες. Υπάρχει ένα κρίμα διότι ουσιαστικά χάσαμε την πρόκριση όχι για μια νίκη αλλά για ένα σουτ, ένα λάθος, μια στιγμή. Αυτό φυσικά δεν πρέπει να αφαιρέσει σε καμία περίπτωση το μπράβο που πρέπει να πούμε στα παιδιά και την ομάδα…".

Πρόσθεσε, δε, πως: "Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο κυρίως πιάτο, στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν και για τις επόμενες δύο βδομάδες οι ρυθμοί παραμένουν ευρωπαϊκοί με παιχνίδια ανά τρεις μέρες μέρες. Πρέπει να εστιάσουμε εκεί, να δουλέψουμε καλύτερα".

Ο προπονητής των "κίτρινων" αναφέρθηκε στον κόσμο του Άρη που έδωσε δυναμικό "παρών" στη "Nick Galis Hall", παρά τον αποκλεισμό: "Τον ευχαριστούμε σε όλη αυτή τη διαδρομή. Και μέσα στο Αλεξάνδρειο και μακριά από το Αλεξάνδρειο όπου βρεθήκαμε ήταν εκεί. Μας δίνει μεγάλο κίνητρο αυτό, είναι δείγμα μεγάλης ομάδας, είμαστε χαρούμενοι που είμαστε μέλη της ομάδας αυτής…".

Για τις διδαχές που αποκόμισε η ομάδα από αυτή τη πορεία, ο Πρίφτης σχολίασε: "Κάθε μέρα που ζεις μαθαίνεις. Μαθαίνεις να κοντρολάρεις τα συναισθήματά σου, να είσαι ψύχραιμος. Για όλους μας μια καλή εμπειρία και ένα καλό πρώτο βήμα, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα με μία εμφατική νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο".

Για το που κρίθηκε ο αποκλεισμός, ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε: "Είχαμε τρεις ευκαιρίες. Το τελευταίο δίλεπτο με την Άλμπα στο Βερολίνο, όπου θα μπορούσαμε να χάσουμε με μικρότερη διαφορά. Εδώ με την Άλμπα, που είχαμε ευκαιρία με ένα σουτ να πάμε στο +16 και φυσικά στη Νεπτούνας, όπου μία, δύο φάσεις έκριναν το αποτέλεσμα. Όταν τα σκέφτομαι λέω κρίμα, αλλά και δόξα τω Θεώ, γιατί αν θυμηθώ τη σκέψη μου το καλοκαίρι, όταν ξεκινούσε αυτή η διαδρομή δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτά που κάναμε…".

Πρίφτης: "Κρίμα και δόξα τω Θεώ"

Μούρτος: "Για την υπερηφάνειά μας"

Ο αρχηγός του Άρη, Σπύρτος Μούρτος, τόνισε από την πλευρά του: "Ήταν ένα παιχνίδι που ξέραμε ότι είχαμε αποκλειστεί, αλλά ήταν με σημασία για μας, για την υπερηφάνεια μας, επειδή όλοι ξέρετε πόσο άσχημα χάσαμε από την Αρμάνι στο Μιλάνο. Επίσης είναι ένα παιχνίδι που ξυπνούν οι αναμνήσεις του παρελθόντος. Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ανοικτό παιχνίδι, με χαλαρές άμυνες. Είπαμε ότι πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα και αυτό κάναμε. Φαίνεται αυτό από τους 12 και 9 πόντους που έβαλε η Αρμάνι στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο.

Δώσαμε χαρά στον κόσμο, αν και αποκλειστήκαμε, με νίκη επί ενός δυνατού αντιπάλου. Υπάρχει πικρία, κάναμε κάποια λάθη σε τελευταία λεπτά στα προηγούμενα παιχνίδια. Έτσι είναι η ζωή, συνεχίζουμε… Αντικειμενικά ο στόχος ήταν να περάσουμε στον πρώτο γύρο, οριακά δεν περάσαμε. Πάντα υπάρχει ο εγωισμός. Δεν μπορώ να πω ότι είναι γεμάτη η ομάδα".

Ρέπεσα: "Δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα"

Ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο, Γιασμίν Ρέπεσα, μίλησε για τα πολλά λάθη της ομάδας του στο "Παλέ": "Συγχαρητήρια στον Άρη. Έπαιξε καλύτερα, κέρδισε δίκαια και άξιζε τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά στην επίθεση σκοράραμε 47 πόντους, αλλά κάναμε λάθη στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε τον ρυθμό μας, ίσως και από την κούραση, κάναμε πολλά λάθη και ηττηθήκαμε".

Ο Κροάτης τεχνικός ρωτήθηκε για τα τάιμ άουτ στο πρώτο παιχνίδι, όταν το ματς είχε ήδη κριθεί για την Αρμάνι, και σχολίασε: "Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια. Τότε ήταν ο δεύτερος αγώνας και σε έναν τέτοιο όμιλο θα έπαιζε ρόλο κάθε πόντος. Είδατε ότι ο Άρης αποκλείστηκε στη διαφορά πόντων από την Άλμπα. Είμαι 20 χρόνια στην Euroleague, είμαι 54 ετών και δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα, δεν ήμουν ποτέ άδικος με συνάδελφό μου".

TAGS EUROCUP ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ