EUROLEAGUE

Preview: ΤΣΣΚΑ - Λοκομοτίβ Κουμπάν

Preview: ΤΣΣΚΑ - Λοκομοτίβ Κουμπάν

Με άρωμα Ρωσία ανοίγει (18.00) η δεύτερη ημέρα της 8ης αγωνιστικής του ΤΟΡ 16, καθώς η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Λοκομοτίβ Κουμπάν

Μετά το ρωσικό πρωτάθλημα, την VTB ήρθε η ώρα να κοντραριστούν και στην Euroleague. Η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Παρασκευή (18.00) την Λοκομοτίβ Κουμπάν για τον δεύτερο πλέον γύρο του ΤΟΡ 16. Ο αγώνας θα είναι ιδιαίτερος για τους δύο προπονητές των ομάδων, καθώς ο... δάσκαλος θα συναντήσει τον μαθητή του και μετέπειτα αντικαταστάτη του. Ο Πασούτιν υπήρξε συνεργάτης του Μεσίνα στην ΤΣΣΚΑ, ενώ τον διαδέχθηκε όταν αποχώρησε εκείνος από τον Μοσχοβίτικο πάγκο.

Η ΤΣΣΚΑ μεταμορφώθηκε για τα καλά στο ΤΟΡ 16. Οι Μοσχοβίτες ενώ αρχικά δεν έδειχναν τις πραγματικές τους δυνατότητες ήρθαν στη δεύτερη φάση και κάνουν επίδειξη δύναμης ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 6-1 κι έχοντας κερδίσει την Ρεάλ. Την προηγούμενη εβδομάδα επικράτησαν με 100-65 της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι 100 πόντοι ήταν κάτι που είχε να συμβεί εννέα ολόκληρα χρόνια.

Η ΤΣΣΚΑ μπορεί να προέρχεται από επιβλητική νίκη, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με την Λοκομοτίβ, η οποία την προηγούμενη αγωνιστική "αυτοκτόνησε" μέσα στο Μόναχο. Οι παίκτες του Πασούτιν αν και βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με 19 πόντους τελικά ηττήθηκαν με 82-79 κι έτσι ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο του ΤΟΡ 16 με 3 νίκες και 4 ήττες.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ο Πασούτιν κοουτσάρισε την ΤΣΣΚΑ την σεζόν 2009-10, υπήρξε προπονητής υποδομών και επί τέσσερις χρονιές εργάστηκε ως άμεσος συνεργάτης. Οι Βίκτορ Χριάπα, Αντρέι Βοροντσέβιτς και Σάσα Κάουν αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες τους, ενώ το ίδιο θα συμβεί και το καλοκαίρι, καθώς πλέον είναι προπονητής της Εθνικής Ρωσίας.

Δεχόμενη 68 πόντους μέσο όρο η ΤΣΣΚΑ είναι η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης.

Ο Βίκτορ Χριάπα χρειάζεται 3 κλεψίματα για να πιάσει τον Βλάντο Ιλιέφσκι στο ΤΟΡ 10 της Euroleague. Ο Ρώσος φόργουορντ έχει 195.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 10 τελευταία του παιχνίδια στην Euroleague.

Οι Βιτάλι Φριντζόν και Σόνι Ουίμς έχουν ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντα στα 8 τελευταία τους παιχνίδια στην Euroleague.

Αυτή την αγωνιστική θα κάνει την επανεμφάνιση του στην Euroleague ο Άντον Πονκρασόφ, ο οποίος είχε αγωνιστεί ξανά ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ.

Η Λοκομοτίβ μετράει μόνο νίκες όσες φορές έχει σκοράρει πάνω από 80 πόντους κάτι που έχει συμβεί 5 φορές.

Ο Βάλερι Λικχοντέι έχει αγωνιστεί στην ΤΣΣΚΑ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ