EUROLEAGUE

Preview: Ολυμπιακός - Εφές

Preview: Ολυμπιακός - Εφές
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ, στοχεύοντας στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου.

Ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με την Αναντολού Εφές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να θέλει το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το ρεκόρ του.

Ολυμπιακός

Γιώργος Μπαρτζώκας: " Για τους εκπροσώπους ομάδων είναι μία καλή εποχή να κάνουν δουλειές. Ένας καλός τρόπος είναι ένα δημοσίευμα ή ένας δημοσιογράφος ότι ενδιαφέρεται κάποια ομάδα για έναν παίκτη. Είναι να γελάς πολλές φορές με αυτά. Είμαστε ευχαριστημένοι όπως είμαστε και οι άμεσες υποχρεώσεις δεν μας επιτρέπουν να κάνουν κάτι τέτοιο. Κύριο μέλημα μας είναι να κάνουμε οδηγήσουμε τον Ολυμπιακό με αυτό το ρόστερ στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι κινήσεις του Ολυμπιακού είχαν άμεση σχέση και με τους τραυματισμούς. Ακόμα και η μεταγραφή του Καββαδά. Είναι προφανές ότι αν ο Πέτγουεϊ ή ο Λο δεν είχαν τραυματιστεί ο Ολυμπιακός θα τελείωνε τη χρονιά, όπως άρχισε.

Ο Ολυμπιακός δεν κάνει τέτοιες κινήσεις να κλείνει παίκτες μέσα στη χρονιά για την επόμενη. Διερευνήσαμε τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά επειδή ο Σίμονς ήταν τραυματίας. Όταν εμείς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο βγήκαμε στην αγορά, κοιτάξαμε όλους τους ψηλούς που μπορούσαν να μας ενδιαφέρουν. Και για τον Αζινσά και για τον Σερμαντίνι. Η κατάσταση τώρα είναι όπως σας τη λέω, με το συγκεκριμένο ρόστερ θέλουμε να πάμε ως το τέλος. Ο Ολυμπιακός δεν κοιτάει εκεί στο 4-5. Είμαστε ευτυχισμένοι με αυτό που έχουμε. Στην προπόνηση ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.

Η αυριανή αγωνιστική μας υποχρέωση είναι με την Εφές. Προερχόμαστε από δύο νίκες. Με βάση την εικόνα που έχει δείξει έχει πιθανότητες να προκριθεί. Έχει ακριβά συμβόλαια. Ειναι σημαντικό να διώχνεις την πίεση του αποτελέσματος. Έχει σίγουρα ποιότητα, από τότε που πήγε ο κύριος Αγγέλου έχει βελτιώσει κάποια πράγματα. Αυτό που έχει καταφέρει ο κύριος Αγγέλου είναι πιστεύω οτι δίνει έμφαση στην προπόνηση, αλλά πήρε και σημαντικές αλλαγές. Παράλληλα, επέστρεψε και ο Γκονλούμ.

Αυτό που έχει καταφέρει έτσι η Εφές είναι να έχει μεγαλύτερη υπομονή στο παιχνίδι της. Δεν το παρατάει επιμένει στο ματς. Έχει κερδίσει το Μιλάνο και τη Λαμποράλ. Στο τεχνικό μέρος είναι μία ομάδα που πάει σε λίγες σχετικά κατοχές στην επίθεση και προσπαθεί να παίξει καλή άμυνα.

Εμείς είμαστε σε διαδικασία βελτίωσης της απόδοσης μας. Κάνουμε καλύτερη προπόνηση και φάνηκε και στα προηγούμενα ματς της Ευρωλίγκας. Δυστυχώς υπάρχει ένα θέμα με τον Πρίντεζη. Έχει υψηλό πυρετό. Σήμερα θα προσπαθήσει να κάνει προπόνηση.

Ο Πρίντεζης είναι σημαντικός παίκτης για εμάς. Θα προσπαθήσουμε και ελπίζω να είναι στη δωδεκάδα ο Γιώργος. Θα πάρει κάποιο χρόνο ο Αγραβάνης, ο Περπέρογλου έχει παίξει και στο "4". Για το πώς θα ανταποκριθεί η Εφές είναι ένα αίνιγμα. Ειδικά μετά το Κύπελλο. Πολλές ομάδες έχουν μεγάλη ψυχολογική φθορά. Η Μιλάνο για παράδειγμα αποκλείστηκε, και η Μάλαγα.

Η Εφές έκανε καλή πορεία στο Κύπελλο, αλλά το να κερδίσεις καμιά φορά δύο ματς, όπως η Μπεσίκτας και η Γαλατά και να χάσεις στον πόντο δεν είναι εύκολο. Σίγουρα αυτό σε κάνεις να αδειάσεις, αλλά ένα ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ είναι διαφορετικών απαιτήσεων. Είναι μία ομάδα που μας ξέρει καλά. Πέρυσι παίξαμε πολλά παιχνίδια. Επίσης, εκεί είναι ο Τζαμόν, ο Βασιλειάδης και ο Αγγέλου, όμως και εμείς τους ξέρουμε καλά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν ταλέντο σαν ομάδα".

Σε ερώτηση για το ισπανικό Κύπελλο, αλλά και για το τούρκικο και το ιταλικό υποστήριξε ότι: "Ειδικά το ισπανικό Κύπελλο που γίνεται με όλους τους φιλάθλους των ομάδων. Όλοι θα ήθελαν να υπάρχει η έκπληξη, όπως και στο αγγλικό Κύπελλο για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο".

Αναντολού Εφές

Βαγγέλης Αγγέλου: " Παίζουμε κόντρα σε μία ομάδα, η οποία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης τις τελευταίες δύο σεζόν. Και αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι τους θα πρέπει να είμαστε ψυχικά και σωματικά έτοιμοι. Επίσης, η συγκέντρωση είναι απαραίτητη. Το παιχνίδι στο τρανζίσιον και το πικ εν ρολ είναι τα "κλειδιά" του Ολυμπιακού. Αν θέλουμε, λοιπόν να ειμαστε ανταγωνιστικοί θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε ολόκληρο τον αγώνα".

Μπιρκάν Μπατούκ: " Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης τις τελευταίες δύο σεζόν. Θα πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για αυτό το ματς, θέλουμε να δώσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας στο παρκέ και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για να πάρουμε τη νίκη".

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ολυμπιακός

* Ο Ολυμπιακός απέκλεισε την προηγούμενη αγωνιστική στα πλέι οφ την Εφές.

* Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας έχει χρησιμοποιήσει 12 παίκτες στην αρχική πεντάδα από το ξεκίνημα της σεζόν. Μόνο ο Βασίλης Σπανούλης έχει ξεκινήσει σε όλα τα ματς.

* Ο Μπαρτζώκας είχε παίκτη στο Μαρούσι τη σεζόν 2009-10 τον Τζαμόν Γκόρντον.

* Ο Μπράιαντ Ντάνστον προηγείται στην κατηγορία των κοψιμάτων με 1.53 ανά παιχνίδι.

Αναντολού Εφές

* Ο Βαγγέλης Αγγέλου ήταν βοηθός προπονητή στον Ολυμπιακό από το 2010 μέχρι το 2012.

* Ο Τζαμόν Γκόρντον έχει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα τελευταία 21 από τα 22 παιχνίδια της ομάδας του.

* Ο Γκόρντον αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2010-11.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ