EUROLEAGUE

Preview: Μπαρτσελόνα - Γαλατάσαραϊ

Preview: Μπαρτσελόνα - Γαλατάσαραϊ

H Μπαρτσελόνα υποδέχεται αύριο (15/04, 20:00) στο Palau Blaugrana τη Γαλατάσαραϊ με φόντο την πρόκριση στο πέμπτο Final-4 τα τελευταία έξι χρόνια!

Από την άλλη πλευρά, η Γαλατά του Εργκίν Αταμάν έχει ρεκόρ 1-5 κόντρα σε ισπανικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του 0-2 στις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2011-'12.

Έστω κι έτσι, η Γαλατάσαραϊ θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα από την Τουρκία που θα προκριθεί σε Final-4 μετά την Εφές Πίλσεν, το 2001!

Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν.

Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις του Τσάβι Πασκουάλ.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Μπαρτσελόνα

- Η Μπαρτσελόνα ''σκούπισε'' τις αναμετρήσεις με τη Γαλατάσαραϊ στη regular season της περιόδου 2011-'12. Πρόκειται για τις μοναδικές αναμετρήσεις μεταξύ των δυο ομάδων πριν από τα φετινά playoffs.
- O Έραζεμ Λόρμπεκ είχε 13.5 πόντους μ.ό. και 5/10 τρίποντα στις προηγούμενες αναμετρήσεις με τη Γαλατάσαραϊ.
- Η Μπαρτσελόνα έχει 57.6% στα σουτ δυο πόντων και φιγουράρει στην κορυφή της σχετικής λίστας μεταξύ όλων των ομάδων που συμμετέχουν φέτος στην Euroleague.
- O κόουτς Τσάβι Πασκουάλ έχει χρησιμοποιήσει 12 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες των Καταλανών, φέτος. Μόνο ο Μαρτσελίνιο Χουέρτας έχει ξεκινήσει ''πενταδάτος'' σε όλες τις αναμετρήσεις των ''μπλαουγκράνα''.
- Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο μετράει 14 συνεχόμενες εύστοχες βολές στη διοργάνωση.
- Ο Κώστας Παπανικολάου χρειάζεται μόλις εφτά τρίποντα για να φτάσει τα 100 στην καριέρα του στην Euroleague.
- O Έραζεμ Λόρμπεκ έχει 889 ριμπάουντ στην καριέρα του στην Euroleague, φιγουράρει στην 11η θέση μεταξύ των κορυφαίων ριμπάουντερ της διοργάνωσης και χρειάζεται μόλις έξι ''σκουπίδια'' για να ''πιάσει'' τον Κώστα Τσαρτσαρή (905) στη 10η θέση της κατάταξης.
- Ο Ματσέι Λάμπε μετράει 14 συνεχόμενες εύστοχες βολές στην Euroleague.
- Ο Μαρτσελίνιο Χουέρτας χρειάζεται 18 ασίστ για να γίνει μόλις ο 14ος παίκτης στην ιστορία της Euroleague που φτάνει τις 500 τελικές πάσες στον θεσμό!

Γαλατάσαραϊ

- Η Γαλατάσαραϊ είναι η ομάδα που έχει υποπέσει στα λιγότερα φάουλ στη φετινή Euroleague, μόλις 9.8 ανά αγώνα.
- Ο κόουτς Εργκίν Αταμάν έχει χρησιμοποιήσει 17 διαφορετικούς παίκτες και 14 διαφορετικούς βασικούς, φέτος.
- Ο Ζόραν Έρτσεγκ μετράει 19 συνεχόμενες εύστοχες βολές στην Euroleague.
- Ο Κάρλος Αρόγιο είναι δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής στη φετινή διοργάνωση, με 32'14'' ανά αγώνα.
- Ο Χένρι Ντόμερκαντ ήταν συμπαίκτης με τον φόργουορντ της Μπαρτσελόνα, Μπόστιαν Νάχμπαρ τη σεζόν 2011-'12 στην Ούνιξ Καζάν. Η Μπαρτσελόνα ''σκούπισε'' τους Ρώσους με 3-0 νίκες στα playoffs εκείνης της σεζόν.
- Ο Εντέρ Αρσλάν και ο Σινάν Γκιουλέρ υπήρξαν συμπαίκτες με τον φόργουορντ της ''Μπάρτσα'', Μπόστιαν Νάχμπαρ, τις σεζόν 2009-'10 και 2010-'11 στην Αναντολού Εφές.
- Ο Μανουτσάρ Μαρκοϊβίλι έχει 46.7% στα τρίποντα (14/30) στο TOP-16 μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό. Πλέον έχει τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο στις τελευταίες πέντε συμμετοχές του στον θεσμό.
- Ο Φουρκάν Αλντεμίρ έχει τουλάχιστον ένα μπλοκ στις εφτά από τις τελευταίες οκτώ συμμετοχές του στην Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ