EUROLEAGUE

Preview: Λαμποράλ Κούτσα - Μάλαγα

Preview: Λαμποράλ Κούτσα - Μάλαγα

Η Λαμποράλ Κούτσα ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο TOP-16 με τη νίκη επί της Μάλαγα στην πρεμιέρα της β' φάσης. Έκτοτε μετράει έξι συνεχόμενες ήττες και θέλει να βάλει φρένο στο αρνητικό σερί στην αυριανή (27/02, 21:45) αναμέτρηση με την Ουνικάχα.

Η Fernando Buesa Arena έχει εξελιχτεί σε... κακό δαίμονα για την Ουνικάχα που αγνοεί τη νίκη στη Χώρα των Βάσκων από τις 21 Ιουνίου 2006, όταν επικράτησε της Τάου Κεράμικα και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της στην ACB.

Οι φίλοι της Λαμποράλ Κούτσα περιμένουν το επίσημο ντεμπούτο του Λαμάρ Όντομ - ο οποίος έγινε μέχρι και... γκράφιτι στη Βιτόρια - ωστόσο η συμμετοχή του στην αναμέτρηση με την Ουνικάχα είναι αμφίβολη. Από την άλλη πλευρά, ο Φραν Βάσκεθ υπέστη διάστρεμμα στις αρχές της εβδομάδας ενώ ο Χοάν Πλάθα δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Σέρχι Βιδάλ, Ράφαελ Χετσχάιμερ .

Ενδιαφέροντα στοιχεία
- Ο Σέρτζιο Σκαριόλο έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες της Λαμποράλ Κούτσα και 17 παίκτες συνολικά στη φετινή Euroleague. Μόνο οι Τίμπορ Πλάις, Νταβίντ Γέλινεκ έχουν συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες των Βάσκων.
- Ο Σκαριόλο ήταν προπονητής της Μάλαγα για πέντε χρόνια, από το 2003 ως το 2008. Οδήγησε την Ουνικάχα στην κατάκτηση του Copa del Rey το 2005 και του ισπανικού πρωταθλήματος, το 2006.
- Ο Φαμπιέν Κοσέρ μετράει 15 συνεχόμενες εύστοχες βολές στην Euroleague.
- O Αντρές Νοτσιόνι έχει τουλάχιστον ένα μπλοκ σε έξι συνεχόμενες συμμετοχές στον θεσμό.
- Για την Ουνικάχα, ο Χοάν Πλάθα έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες φέτος.
- Η ομάδα της Ανδαλουσίας είναι δεύτερη τη φετινή σεζόν στην κατηγορία των επιθετικών ριμπάουντ, με 13.2 ανά παιχνίδι.
- Ο Ράιαν Τούλσον έχει 11/11 βολές φέτος.
- Ο Σέρχι Βιδάλ αγωνίστηκε στην Λαμποράλ Κούτσα από το 2000 ως το 2009 και συμμετείχε σε τέσσερα Final-4 με τους Βάσκους (2005-'08).
- Ο Βλάντιμιρ Στίματς πέτυχε το πρώτο νταμπλ-νταμπλ της καριέρας του στην Euroleague με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ την περασμένη εβδομάδα, κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.
- Ο Νικ Κάνερ-Μέντλι πέτυχε season-low με 3 πόντους κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα, στην πρεμιέρα του φετινού TOP-16.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ