EUROLEAGUE

Preview: Αρμάνι – Παναθηναϊκός

Preview: Αρμάνι – Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Η Αρμάνι Μιλάνο και το απίστευτο φετινό εντός έδρας ρεκόρ των Ιταλών στην Euroleague (8-1) είναι οι αυριανοί (27/02, 21:45) αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Mediolanum Forum.

Οι Ιταλοί ανακοίνωσαν χθες με κάθε επισημότητα πως περιμένουν περισσότερους από 10.000 οπαδούς τους στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, κάτι που θα συμβεί μόλις για τρίτη φορά φέτος.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο και θέλει το ροζ φύλλο ώστε να κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων που εξασφαλίζουν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Ο αγώνας έχει ξεχωριστή σημασία για τον Δημήτρη Διαμαντίδη αφού ο αρχηγός του Παναθηναϊκού χρειάζεται μόλις δύο πόντους για να φτάσει τους 2.000 στην καριέρα του στην Euroleague.

Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού, Αργύρη Πεδουλάκη, για τον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο.
Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του τεχνικού των Ιταλών, Λούκα Μπάνκι, για την αυριανή αναμέτρηση με τους πράσινους.

Ενδιαφέροντα στοιχεία
- Ο τεχνικός της Αρμάνι Μιλάνο, Λούκα Μπάνκι, έχει χρησιμοποιήσει 12 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες των Ιταλών φέτος.
- Ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι ο παίκτης με το υψηλότερο ranking ανά παιχνίδι με 18.9 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.
- Παράλληλα ο Αμερικανός είναι ο παίκτης με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ ανά αγώνα (6.7). Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας φιγουράρει ο συμπαίκτης του Λάνγκφορντ στην Αρμάνι, Ντάνιελ Χάκετ, με 6.2 κερδισμένα φάουλ μ.ό.
- Ο Κέρτις Τζέρελς έχει σημειώσει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 10 συνεχόμενες συμμετοχές του στην Euroleague.
- Παράλληλα, ήταν συμπαίκτης των Ρόκο Λένι Ούκιτς και Τζέιμς Γκιστ στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, τη σεζόν 2011-'12. Ο Τζέρελς και ο Γκιστ ήταν, επίσης, συμπαίκτες στην Παρτίζαν.
- Ο Ντέιβιντ Μος χρειάζεται τέσσερα τρίποντα για να φτάσει τα 100 στην καριέρα του στην Euroleague.
- Ο πατέρας του Αλεσάντρο Τζεντίλε, Νάντο, αγωνίστηκε για τρεις σεζόν στον Παναθηναϊκό (1998-'01) και κατέκτησε την Euroleague το 2000, μαζί με τον Αντώνη Φώτση.
- Ο C.J. Γουάλας ήταν συμπαίκτης με τον Μάικ Μπράμο στην Γκραν Κανάρια, τη σεζόν 2010-'11.
- Για τον Παναθηναϊκό, ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες φέτος.
- Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι πρώτος στις ασίστ στη φετινή διοργάνωση με 7.5 τελικές πάσες μ.ό. ανά αγώνα. Παράλληλα, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ισοφάρισε το ρεκόρ στην Euroleague με 11 ασίστ στο 73-57 επί της Αρμάνι, στην πρεμιέρα του TOP-16.
- Ο Στεφάν Λάσμε είναι ο παίκτης που χρεώνεται τα περισσότερα φάουλ ανά αγώνα στη φετινή Euroleague (3.8 μ.ό.).
- Ο Αντώνης Φώτσης αγωνίστηκε για δύο σεζόν στην Αρμάνι Μιλάνο και ήταν συμπαίκτης με τους Κιθ Λάνγκφορντ, Αλεσάντρο Τζεντίλε και Νικολό Μέλι.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ