ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ

Πρέπελιτς: "Πολλοί παίκτες σκέφτονται ότι δεν πρέπει να έρθουν ξανά στην Εθνική Σλοβενίας"

Πρέπελιτς: "Πολλοί παίκτες σκέφτονται ότι δεν πρέπει να έρθουν ξανά στην Εθνική Σλοβενίας"
FIBA.BASKETBALL

Η κουβέντα για την Εθνική Σλοβενίας περιστρέφεται συνεχώς γύρω από τον Λούκα Ντόντιτς, είτε αυτός αγωνίζεται, είτε όχι, κάτι που έχει προκαλέσει ένα γενικευμένο αίσθημα δυσαρέσκειας στους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας.

Η Εθνική Σλοβενίας έκανε το 2/2 στους πρώτους αγώνες που έδωσε κόντρα σε Ουκρανία και Ισραήλ για τα προκριματικά του EuroBasket 2025, με τον Κλέμεν Πρέπελιτς να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, μετρώντας 25.5 πόντους, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 5 λάθη. Ο 31χρονος γκαρντ της Γαλατασαραΐ είχε, ωστόσο, παράπονα από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι Σλοβένοι οπαδοί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα όταν δεν αγωνίζεται σε αυτό ο Λούκα Ντόντσιτς, λόγω των υποχρεώσεών του στο NBA.

"Πάντα δίνεται έμφαση στο ποιοι δεν είναι εδώ και γιατί δεν είναι εδώ. Ξανά και ξανά μόνο Λούκα, Λούκα... Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρουμε στο κορυφαίο επίπεδο χωρίς τον Ντόντσιτς, όμως παρατηρώ και λαμβάνω πληροφορίες ότι πάντα 'φτύνουν' αυτά τα παιδιά που έρχονται συνέχεια στην εθνική ομάδα. Χωρίς αυτά τα παιδιά, η Σλοβενία δεν θα είχε δει τον Ντόντσιτς σε μεγάλες διοργανώσεις με τη φανέλα της.

Αυτοί οι 11 ή 12 τύποι που είναι πάντα εδώ ίσως αξίζουν λίγο περισσότερο σεβασμό από το κοινό μας. Πάντα λέω ότι οι θαυμαστές μας είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, αλλά έχω βαρεθεί να 'φτύνουν' μερικούς τύπους ξανά και ξανά. Ειλικρινά, πολλοί παίκτες σκέφτονται ότι δεν πρέπει να έρθουν ξανά στην εθνική ομάδα. Όλοι είναι σημαντικοί για αυτά που συμβαίνουν στο σλοβενικό μπάσκετ", ανέφερε ενδεικτικά ο Πρέπελιτς, δείχνοντας ότι υπάρχει ένα γενικευμένο αίσθημα δυσαρέσκειας από τους Σλοβένους διεθνείς.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ EUROBASKET ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ