ΜΠΑΣΚΕΤ

Πού θα κριθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας

Πού θα κριθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας

Οι Σούλης Μαρκόπουλος και Δημήτρης Πρίφτης αναλύουν στο Sport24.gr πώς ΠΑΟΚ και Ίκαρος νίκησαν φέτος Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, ενώ καταθέτουν τις απόψεις τους για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου (10/2, 6.30μ.μ.)

Το Sport24.gr ζήτησε από δύο έμπειρους Έλληνες προπονητές, να καταθέσουν τις απόψεις τους για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Σούλης Μαρκόπουλος και Δημήτρης Πρίφτης είναι οι δύο μοναδικές ομάδες που επικράτησαν φέτος των "αιωνίων" αντιπάλων.

Η 21η SUPER BALL έρχεται με Super League και αιώνιο ντέρμπι στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ

Την 4η αγωνιστική, στις 4/11 ο Ίκαρος επικράτησε με σκορ 72-68 του Παναθηναϊκού, υποχρεώνοντάς τον από πολύ νωρίς στη 2η ήττα του. Μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να δώσει περισσότερο σασπένς στο ντέρμπι του ΣΕΦ, νικώντας στην Πυλαία με 76-71 τον Ολυμπιακό.

Μαρκόπουλος: "Να δούμε όμορφο ματς μεταξύ δύο ισχυρών ομάδων"

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος ανέλυσε τον τελικό μεταξύ των δύο "αιωνίων" και στη συνέχεια μίλησε για το που θα κριθεί. " Είναι ένας τελικός Κυπέλλου, ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από αυτά που έχουν δώσει οι δύο ομάδες μέχρι τώρα. Και οι δύο θα πρέπει να μπουν με μεγάλη συγκέντρωση και προσήλωση στην αναμέτρηση για να καταφέρουν να φτάσουν στον στόχο τους", είπε ο Έλληνας τεχνικός και πρόσθεσε:

" Όποια ομάδα καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό της στο ματς και δημιουργήσει προβλήματα στην άλλη, περιορίζοντας το παιχνίδι της θα είναι και η νικήτρια. Ο Παναθηναϊκός παίζει στο λόου ποστ με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, τον Λάσμε, αλλά και με το περιφερειακό του σουτ.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός στηρίζεται στην πολύ δυνατή του άμυνα, ενώ όποτε μπορεί τρέχει στον αιφνιδιασμό. Επίσης, παίζει με τον Περπέρογλου στην αδύνατη πλευρά και τον Γιώργο Πρίντεζη στο fast break. Όπως είπα, λοιπόν όποια ομάδα καταφέρει να περιορίσει τα δυνατά όπλα της άλλη θα φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου".

Έπειτα, ευχήθηκε να γίνει ένα καλό παιχνίδι και τις δύο ομάδες να προσφέρουν θέαμα: " Αυτό, το οποίο εύχομαι είναι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, καθώς πρόκειται για δύο πολύ ισχυρές ομάδες που έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν στον κόσμο όμορφους αγώνες. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό ματς, δεν θα υπάρχουν προβλήματα και εύχομαι κάποια στιγμή να δούμε γεμάτο γήπεδο από οπαδούς των δύο ομάδων".

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη νίκη της ομάδας του απέναντι στον Ολυμπιακό, η οποία και είναι η μοναδική των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα: " Ήταν ένα άλλο παιχνίδι. Είχαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και σχέδιο, το οποίο και προσπαθήσαμε να το ακολουθήσουμε πιστά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός ήταν κουρασμένος, προερχόταν από ένα δύσκολο παιχνίδι και είχε και τραυματισμούς, όπως και εμείς άλλωστε. Εκμεταλλευτήκαμε την κούραση που υπήρχε στηρίξαμε το παιχνίδι μας στο πλάνο που είχαμε ετοιμάσει και πήραμε τη νίκη".

Δημήτρης Πρίφτης: "Να γίνει ένα καλό και ποιοτικό παιχνίδι"

Ο Δημήτρης Πρίφτης αφού ανέλυσε εν συντομία το παιχνίδι των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, μοιράστηκε μαζί μας την άποψη του για το που θα κριθεί ο αγώνας: "Ο Παναθηναϊκός είναι βασικά μία καινούρια ομάδα, για να θεμελιώσει τις συνεργασίες της και τη χημεία της. Έγιναν πολλές προσθαφαιρέσεις μέσα στη διάρκεια της σεζόν και αυτό κάνει πιο δύσκολο το προπονητικό έργο. Αυτή την περίοδο, θεωρώ ότι βρίσκεται σε στάδιο βελτίωσης.

Ο Ολυμπιακός συγκριτικά και θεωρητικά φαίνεται πιο έτοιμος κυρίως λόγω της κοινής πορείας των ίδιων παικτών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο ρυθμός είναι ένα στοιχείο που διαφοροποιείται στις δύο ομάδες. Ο μεν Ολυμπιακός προσπαθεί να παίξει το παιχνίδι με υψηλή ταχύτητα, προσπαθεί να βρει πόντους στο ανοικτό γήπεδο, ο δε Παναθηναϊκός είναι ομάδα που παίζει περισσότερο σετ παιχνίδι, προσπαθεί να διαβάσει τις θέσεις που έχει υπεροχή κι εκεί να χτυπήσει.

Άποψη μου είναι ότι το μακρινό σουτ θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, καθώς επίσης και η ατομική τακτική των παικτών-κλειδιά σε δεδομένα σημεία του παιχνιδιού που θα πρέπει να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις, είτε αυτό είναι μία πάσα, είτε σουτ ή μία αμυντική αντίδραση".

Παράλληλα, ευχήθηκε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας "να γίνει ένα καλό και ποιοτικό παιχνίδι, όσον αφορά την τακτική για εμάς τους ανθρώπους του μπάσκετ κι ένα θεαματικό παιχνίδι για να το ευχαριστηθεί το ευρύτερο κοινό, χωρίς επεισόδια και διαπληκτισμούς".

Όσον αφορά τη νίκη του Ικάρου επί του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Πρίφτης υπογράμμισε: Στα παιχνίδια αυτά ανάμεσα σε ομάδες της εμβέλειας του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού και εντός εισαγωγικών, υποδεέστερων ομάδων, θα έλεγα ότι αν υπάρξει έκπληξη οφείλεται στο γεγονός ότι δίνει το δικαίωμα ο καλύτερος.

Σε αυτού του είδους τους αγώνες, είναι σημαντικό να μην δώσεις πολλούς εύκολους πόντους στο ανοικτό γήπεδο, να ελέγξεις τα ριμπάουντ και να ρισκάρεις στο τρίποντο. Επαναλαμβάνω ότι πάντα σου δίνει το δικαίωμα ο μεγαλύτερος συν το γεγονός ότι η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο.

Στο παιχνίδι εκείνο ανάμεσα στον Ίκαρο και τον Παναθηναϊκό, εμείς είχαμε καλό μακρινό σουτ, κλειστήκαμε στην άμυνα κι έτυχε ο Παναθηναϊκός να μην βάλει τα σουτ. Ήταν ένα αποτέλεσμα που αποτέλεσε έκπληξη και όχι ουσίας. Δεν σας κρύβω ότι έχω σκεφτεί ότι θα άλλαζα αυτή τη νίκη, με νίκη επί μίας ομάδας της δικής μας εμβέλειας. Είναι και νίκη ψευδαίσθησης και χρειάζεται ιδιαίτερο χειρισμό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ