ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Πού πονά ο Κόροιβος

Πού πονά ο Κόροιβος
INTIME SPORTS

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας προσπαθεί να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία, με το κλειστό της Ήλιδας να είναι στα υπέρ του. Τι είναι στα κατά.

Η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερη για τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Η ομάδα από την Ήλιδα βρίσκεται στην ΣΚΡΑΤΣ Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία της και πρώτος στόχος είναι να μείνει εκεί. Ως νεοφώτιστη στην Α1, ποντάρει πολλά στην έδρα της, εκεί όπου με ρεκόρ 4 νίκες και 3 ήττες έχει κάνει αξιοπρεπή δουλειά, στο κλείσιμο του πρώτου γύρου. Το πρόβλημα, όμως, εντοπίζεται στα εκτός έδρας ματς.

Εκεί, οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου δεν έχουν πανηγυρίσει ακόμα νίκη, μετρώντας 6 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Τι φταίει, όμως και ο Κόροιβος δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει μακριά από την έδρα του; Η απάντηση έρχεται αβίαστα.

Η άμυνα είναι αυτή που καθορίζει τη μοίρα. Στα επτά εντός έδρας παιχνίδια, δέχεται 70,8 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ εκτός έδρας έχει 83 πόντους παθητικό, ανά αγώνα. Οι 12,2 πόντοι επιπλέον που δέχεται η ομάδα από την Ηλεία, είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά στα παιχνίδια της κι ας πετυχαίνει περισσότερους πόντους εκτός έδρας απ' ότι εντός (72,4 εντός, 75,5 εκτός έδρας κατά μέσο όρο), ενώ άξιο αναφοράς είναι και αυτό που συμβαίνει στα ριμπάουντ. Εκτός μαζεύει 33,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο και εντός 29,3.

Από εκεί και πέρα, διαφορά υπάρχει σε ασίστ, λάθη και μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Εκεί εντός έδρας μοιράζει 15,8 τελικές πάσες, ενώ εκτός έδρας 14,1, που σημαίνει 1,7 ασίστ λιγότερες. Όσον αφορά τα λάθη, η διαφορά είναι (απειρο)ελάχιστη, καθώς υποπίπτουν σε 11,7 εντός έδρας, έναντι 11,8 μακριά από την Ήλιδα. Αυτά έχουν αντίκτυπο στο σύστημα αξιολόγησης. Οι μονάδες που συγκεντρώνουν οι νεοφώτιστοι εντός έδρας είναι 76,5 ενώ εκτός έδρας ο μέσος όρος τους είναι 73,5. Με άλλα λόγια, 3 μονάδες λιγότερες εκτός έδρας.

Ας δούμε, όμως λίγο πιο αναλυτικά τα κατορθώματα του Κόροιβου εντός και εκτός έδρας:

Ο Κόροιβος με αριθμούς

Σύνολο: 4-9

Εντός έδρας 4-3

Στατιστικά Μέσοι Όροι
Επίθεση 72,4
Άμυνα 70,8
Ριμπάουντ 29,3
Ασίστ 15,8
Λάθη 11,7
Ranking 76,5

Εκτός έδρας: 0-6

Στατιστικά Μέσοι Όροι
Επίθεση 75,5
Άμυνα 83
Ριμπάουντ 33,6
Ασίστ 14,1
Λάθη 11,8
Ranking 73,5
TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ