ΖΕΝΙΤ

Πονίτκα: "Ήθελα να φύγω αμέσως από τη Ζενίτ, αλλά είχα συμβόλαιο"

Ο Ματέους Πονίτκα με τη φανέλα της Ζενίτ
Ο Ματέους Πονίτκα με τη φανέλα της Ζενίτ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ματέους Πονίτκα γύρισε στην Πολωνία και μίλησε για όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες στη Ζενίτ. Τι απάντησε στα επικριτικά σχόλια του Μαρτσίν Γκορτάτ.

Ο Ματέους Πονίτκα ήταν μεταξύ των ξένων παικτών της Ζενίτ που γύρισαν στη Ρωσία για τη συνέχεια της VTB League, λίγες ημέρες αργότερα όμως έγινε ο πρώτος που "έσπασε" το συμβόλαιο που είχε με τη ρωσική ομάδα. Αφού ηρέμησαν κάπως τα πράγματα και ξαναπάτησε το πόδι του σε πολωνικό έδαφος, ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε σε ΜΜΕ της χώρας του για όσα συνέβησαν εντός μερικών ημερών μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Παράλληλα, δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί για την "κατσάδα" του Μαρτσίν Γκορτάτ προς το πρόσωπό του, όταν ο πρώην NBAer τον χαρακτήρισε ως ατομιστή και εγωιστή.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα στην Πολωνία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη σύζυγο και τον ατζέντη μου, για την στήριξη που μου έδωσαν. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τη Ζενίτ γι αυτά τα σχεδόν τρία χρόνια που είμαστε μαζί. Θέλω να πω ότι είμαι εναντίον της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο πόλεμος είναι κακός. Μια ανεξάρτητη χώρα πρέπει να μείνει έτσι.

Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, ήμουν στη Ρωσία. Ήθελα να γυρίσω στην Πολωνία από την πρώτη στιγμή. Από την άλλη, το συμβόλαιό μου είχε τριετή διάρκεια. Πρώτα εξασφάλισα ότι θα φύγει η οικογένειά μου από τη χώρα. Προσπάθησα να ολοκληρώσω το συμβόλαιο. Διαπραγματευτήκαμε, αλλά υπήρχε το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Έπαιξα και ξανακάθισα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπου βρήκαμε συμβιβασμό για να ολοκληρωθεί η συνεργασία μας. Δεν μπορούσα να φύγω εύκολα μετά την έναρξη του πολέμου, γιατί είχα συμβόλαιο σε ισχύ" είπε χαρακτηριστικά ο Ματέους Πονίτκα, ο οποίος ακολούθως κλήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα του Μαρτσίν Γκορτάτ (σ.σ.: τον είχε χαρακτηρίσει ατομιστή), για να απαντήσει:

"Μετά από τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του Μαρτσίν, η οικογένειά μου έλαβε πολλά απειλητικά μηνύματα. Νομίζω ότι ξέχασε πως είμαστε κι οι δύο από την Πολωνία. Μίλησε για έλλειψη χαρακτήρα. Έχω παίξει 126 φορές με την πολωνική σημαία στο στήθος. Πού ήταν εκείνος για να στηρίξει την ομάδα το 2011 και το 2013;".

TAGS ΖΕΝΙΤ EUROLEAGUE VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ