ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Προμετέι αποσύρεται από το BCL, διαλύει όλα τα τμήματα και γίνεται "χορηγός" του στρατού

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Προμετέι αποσύρεται από το BCL, διαλύει όλα τα τμήματα και γίνεται "χορηγός" του στρατού
FIBA

Την απόφαση να αποσυρθεί από τη συνέχεια του Basketball Champions League αλλά και από όλες τις άλλες διοργανώσεις σε μπάσκετ και βόλεϊ έχει λάβει η Προμετέι, με τον πρόεδρό της να εξηγεί πως όλα τα χρήματα θα διατεθούν για την ενίσχυση του ουκρανικού στρατού.

Η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία οδήγησε την Προμετέι, την μοναδική ουκρανική ομάδα που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τόσο σε ανδρικό όσο και σε γυναικείο επίπεδο, να αποσυρθεί από την συνέχεια του Basketball Champions League, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Βολοντίμιρ Ντουμπίνσκι.

Μάλιστα όπως ενημέρωσε όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν τη φετινή σεζόν θα διατεθούν στην ενίσχυση του ουκρανικού στρατού.

"Αγαπητοί φίλοι και φίλαθλοι της Προμετέι. Τη δεδομένη στιγμή υπάρχει πόλεμος στην Ουκρανία. Είναι μία δύσκολη αλλά σίγουρα σωστή απόφαση να αποσύρουμε όλες μας τις ομάδες και να αρνηθούμε να αγωνιστούμε στο BCL.

Όλα μας τα έσοδα θα διατεθούν στον ουκρανικό στρατό για την προστασία της χώρας μας και την υποστήριξη των ανθρώπων που πολεμούν γι αυτή. Σίγουρα θα κερδίσουμε, πρώτα η νίκη μετά όλα τα υπόλοιπα.

Αυτό αφορά τις ομάδες τόσο στο μπάσκετ όσο και στο βόλεϊ, ενώ η ανδρική ομάδα μπάσκετ είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος στην Ουκρανία. Το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου, η Ουκρανία δέχθηκε επίθεση από την Ρωσία και στην συνέχεια πολλές ακόμα πόλεις έπεσαν θύματα της εισβολής".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ