ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Προμετέι σε άνδρες και γυναίκες είναι η μόνη εκπρόσωπος της χώρας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Προμετέι σε άνδρες και γυναίκες είναι η μόνη εκπρόσωπος της χώρας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση
PHOTO CREDITS: FIBA

Η Προμετέι είναι η μοναδική ουκρανική ομάδα που παρά την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με την εισβολή των Ρώσων συνεχίζει να αγωνίζεται και να κρατάει την σημαία της Ουκρανίας ψηλά.

Σε καιρό πολέμου στην Ουκρανία και με τον αθλητισμό να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, η Προμετέι είναι η μοναδική ομάδα τόσο σε επίπεδο ανδρών όσο και σε επίπεδο γυναικών που συνεχίζει να είναι συνεπής στην ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Η ομάδα από την Ουκρανία αγωνίζεται στη φάση των "8" του EuroCup γυναικών και ταξίδεψε για την Τουρκία προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Μερσίν στο δεύτερο μεταξύ τους ματς, ενώ και οι άντρες θα αντιμετωπίσουν στις 3/3 την Κλουζ για το Basketball Champions League στην Τσεχία (την έδρα που χρησιμοποιούν προσωρινά).

Με το μυαλό στη χώρα τους και την κατάσταση που επικρατεί σε αυτή, οι αθλήτριες και οι αθλητές της Προμετέι καλούνται να ξεχάσουν για 40 αγωνιστικά λεπτά τον πόλεμο στην Ουκρανία και να αφοσιωθούν στο μπάσκετ. Όσο δύσκολο και αν ακούγεται αυτό, οι ουκρανικές ομάδες προτίθενται να το κάνουν, με τις γυναίκες να ταξιδεύουν στην Τουρκία δίχως να γνωρίζουν πως θα επιστρέψουν πίσω στην χώρα τους.

Μάλιστα στο πρώτο ματς που φιλοξενήθηκε στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας (την έδρα που χρησιμοποίησε η Προμετέι) οι μπακσετμπολίστριες της ομάδας κράτησαν όλες (ξένες και μη) ουκρανικές σημαίες, ενώ πολλές από αυτές δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους όταν καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που έδειξαν όσο αγωνίζονταν.

Η Προμετέι ηττήθηκε στο πρώτο ματς με τη Μερσίν με 86-67 και το έργο στην Τουρκία δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολο. Φυσικά οι αθλήτριες της ουκρανικής ομάδας δεν μπορούν να εστιάσουν καθαρά στο μπάσκετ καθώς η ανησυχία για τις οικογένειές τους και όσα έχουν αφήσει πίσω στην Ουκρανία είναι μεγάλη.

Το πότε θα επιστρέψουν στην Ουκρανία παραμένει άγνωστο για τις αθλήτριες της Προμετέι αλλά η δύναμη ψυχής που έδειξαν με το ταξίδι τους στην Τουρκία είναι εκείνη που ξεχωρίζει.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ EUROCUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ