ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γκουντάιτις, Κουζμίνσκας και Γκριγκόνις φεύγουν από τις ρωσικές ομάδες, γράφουν στη Λιθουανία

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας με την φανέλα της Ζενίτ
Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας με την φανέλα της Ζενίτ ZENITBASKET

Σύμφωνα με πληροφορίες του λιθουανικού Basketnews, οι Γκουντάιτις και Κουζμίνσκας της Ζενίτ αλλά και ο Γκριγκόνις της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχουν αποφασίσει να φύγουν από τη Ρωσία και τις ομάδες τους λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή.

Η στρατωτική επέμβαση των Ρώσων στην Ουκρανία και η εμπόλεμη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή έχουν προκαλέσει πολλές αναταράξεις και στον αθλητισμό της Ρωσίας και των γύρω χωρών. Όπως αναφέρει το Basketnews, οι Γκουντάιτις και Κουζμίνσκας της Ζενίτ, όπως επίσης ο Γκριγκόνις της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχουν αποφασίσει να φύγουν από τη Ρωσία και τις ομάδες τους.

Μάλιστα ο Γκριγκόνις ήδη δεχόταν πιέσεις να αποχωρήσει από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Ρωσία.

Εκτός από τους τρεις παίκτες, στην ίδια λίστα φαίνεται ότι βρίσκεται και ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Λιθουανίας, Καζίς Μακσβίτις, που εργάζεται στη Ρωσία.

Όπως αναφέρει το Basketnews ακόμα δεν έχουν υπάρξει ανακοινώσεις, όμως τις τελευταίες ημέρες οι παίκτες συζητούν το ενδεχόμενο τόσο με την Ένωση παικτών της EuroLeague (ELPA) όσο και με την EuroLeague και τη FIBA. Πάντως όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν στη Λιθουανία.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ ΖΕΝΙΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ