ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πιτίνο: "Περήφανος για την προσπάθειά μας, κάναμε λάθη που άλλαξαν το μομέντουμ"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Μπάσκετ, Ρικ Πιτίνο
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Μπάσκετ, Ρικ Πιτίνο PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού τουρνουά παρά την ήττα από τον Καναδά, ενώ στάθηκε στα καθοριστικά λάθη που άλλαξαν το μομέντουμ του αγώνα

Η Εθνική Ανδρών δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού τουρνουά της Βικτόρια, γνωρίζοντας την ήττα με 91-97 από τον οικοδεσπότη Καναδά. Ο Ρικ Πιτίνο ωστόσο δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια της ομάδας.

Ο Αμερικανός τεχνικός στάθηκε στην εικόνα της ομάδας, τόνισε ότι κάποια λάθη σε κρίσιμα σημεία άλλαξαν το μομέντουμ του αγώνα, ενώ είπε πως αν η Ελλάδα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες τότε θα ενσωματωθεί στην ομάδα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε: "Στα 45 χρόνια που είμαι προπονητής έχω πει λιγότερες από πέντε φορές πως είμαι περήφανος για μια ομάδα μου που έχασε. Σήμερα είμαι περήφανος για την προσπάθειά μας.

Κάναμε κάποια λάθη σε κρίσιμα σημεία, τα οποία οδήγησαν σε αλλαγή του μομέντουμ, όμως αυτό συμβαίνει στο μπάσκετ και πρέπει να προχωρήσεις. Παίξαμε για πρώτη φορά με αυτή τη σύνθεση και μάθαμε πολλά από αυτό το παιχνίδι. Τώρα έχουμε το ματς με την Κίνα και ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε ξανά τον Καναδά στη διοργάνωση".

Για τον αγώνα με την Κίνα (2/7, 2:05, ΕΡΤ 3 και LIVE από το SPORT24) ο Αμερικανός τεχνικός τόνισε: "Εχουμε μια ημέρα κενό για να δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας, να κάνουμε ακόμα καλύτερα τα δυνατά μας στοιχεία και να είμαστε έτοιμοι σε ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι, με μία ομάδα που έχουμε δει ότι έχει πολλά καλά στοιχεία και καλούς παίκτες".

Τέλος, σε ερώτηση για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο τόνισε: "Είμαστε περήφανοι για τον Γιάννη, κάνει σημαντικά πράγματα με το Μιλγουόκι και έχει την ευκαιρία να πάει στους τελικούς του ΝΒΑ. Αν καταφέρουμε να προκριθούμε εδώ, θα έρθει μαζί μας στο Τόκιο"

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ