ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πιτίνο: "Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι φρέσκοι και σπουδαίοι, κάνουν πιο εύκολη την προετοιμασία"

Ο Ρικ Πιτίνο σε προπόνηση της Εθνικής Ανδρών
Ο Ρικ Πιτίνο σε προπόνηση της Εθνικής Ανδρών EUROKINISSI

Με την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το Προολυμπιακό τουρνουά να ξεκινάει, ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε στον μικρό χρόνο προετοιμασίας, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι ξεκούραστοι και έμπειροι, κάτι που κάνει πιο εύκολη την δουλειά του.

Η Εθνική Ανδρών ξεκίνησε την προετοιμασία της ενόψει του Προουλυμπιακού τουρνουά του Καναδά, με τον Ρικ Πιτίνο να είναι συγκρατημένα αισιόδοξος.

Με τον χρόνο προετοιμασίας να είναι ελάχιστος πριν το μεγάλο γεγονός, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στον 1ο όμιλο του Προολυμπιακού του Καναδά, μαζί με τους διοργανωτές και την Κίνα, ενώ στον 2ο Όμιλο βρίσκονται η Τουρκία, η Ουρουγουάη και η Τσεχία, ο Αμερικανός τεχνικός στάθηκε στο γεγονός ότι βρίσκονται στην ομάδα από την αρχή οι παίκτες του Ολυμπιακού και είναι ξεκούραστοι, τονίζοντας ότι αυτό θα κάνει πιο εύκολα τα πράγματα.

Αναλυτικά ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε στο σάιτ της ΕΟΚ:

Για την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών και τους στόχους του: "Θέλουμε να παίξουμε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Πριν όμως εφαρμόσουμε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, θα πρέπει όλοι οι παίκτες να φτάσουν σε ένα πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Η πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας θα αφορά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Ανυπομονώ για την πρόκληση, θα είναι πολύ διασκεδαστική".

Για το πώς αισθάνεται που είναι προπονητής της Εθνική Ανδρών: "Είμαι ενθουσιασμένος. Η Εθνική ομάδα είναι κάτι διαφορετικό από το να προπονείς έναν σύλλογο. Αφορά στην υπερηφάνεια όλης της ομάδας και την προσπάθειά της να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι θέμα υπερηφάνειας, δεν έχει να κάνει με το ποια ομάδα εκπροσωπείς. Κάθε φορά που εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα είναι κάτι ξεχωριστό, ειδικά μια χώρα σαν την Ελλάδα".

Για το γεγονός ότι έχει πολύ λίγο χρόνο μπροστά του για να προετοιμάσει την ομάδα ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά: "Δεν είναι το καλύτερο δυνατό ότι θα έχουμε περιορισμένο χρόνο για προετοιμασία, αλλά διαθέτουμε κάποια παιδιά από τον Ολυμπιακό που είχαν το χρόνο να ξεκουραστούν, είναι φρέσκοι, είναι σπουδαίοι παίκτες και θα είναι πιο εύκολο για μας να έχουμε τέτοια εμπειρία στην ομάδα μας".

-Για το τουρνουά "Ακρόπολις": "Η Σερβία, το Μεξικό και το Πουέρτο Ρίκο είναι όλες τους εξαιρετικές ομάδες. Τα τρία αυτά φιλικά στο τουρνουά ‘Ακρόπολις-Eurobank’ θα είναι σπουδαίας χρησιμότητας για την προετοιμασία μας εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΛΛΑΔΑ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ