ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Πιτίνο: "Με το ελληνικό στιλ θα χάνουμε με 20-30 πόντους σε κάθε παιχνίδι"

Ο Ρικ Πιτίνο στη διάρκεια του τουρνουά Ακρόπολις
Ο Ρικ Πιτίνο στη διάρκεια του τουρνουά Ακρόπολις EUROKINISSI

Ο Ρικ Πιτίνο ήταν καλεσμένος του Βασίλη Σκουντή στην εκπομπή Pick n' Roll της Cosmote TV και μίλησε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας πριν από το προολυμπιακό τουρνουά στη Βικτόρια του Καναδά.

Καλεσμένος της εκπομπής Pick n' Roll της Cosmote TV με οικοδεσπότη τον Βασίλη Σκουντή, ο Ρικ Πιτίνο ανέλυσε όλο το πλάνο της Εθνικής ομάδας για τη μάχη που θα δώσει στο προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, αποθεώνοντας τους διεθνείς παίκτες για τη δουλειά που έχουν κάνει έως τώρα, ανεξαρτήτως των προβλημάτων που προέκυψαν σε αυτές τις δύο εβδομάδες προετοιμασίας.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, αφού αρχικά ανέφερε ότι ήταν προτροπή του ατζέντη του η ανάληψη της θέσης γιατί "οφείλω να το κάνω", υποστήριξε: "Έχω δει αρκετά πράγματα στις προπονήσεις. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε τον Δία να επιστρέψει για να τα καταφέρουμε. Προσπαθώ να κρατήσω σε φόρμα και τους βοηθούς μου. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να είμαστε προετοιμασμένοι ν' ανταπεξέλθουμε. Δεν μπορούμε να νικήσουμε με τα δίποντα. Πρέπει να σουτάρουμε τρίποντα, να γίνουν το όπλο της Εθνικής. Αν αστοχήσουμε, μπορούμε να πάρουμε τα ριμπάουντ. Ο Σλούκας πρέπει να κάνει τουλάχιστον 12 τρίποντα. Ξέρω ότι δεν είναι το παιχνίδι του, δεν του αρέσει, αλλά πρέπει να το κάνει, γιατί δεν έχουμε άλλους. Πρέπει να είναι εγωιστής. Το ίδιο και ο Μήτογλου. Ακούν, προσπαθούν, αλλά.

Δεν με νοιάζουν τα ποσοστά με τα οποία σούταραν οι παίκτες, δεν με νοιάζει αν έχουμε καλούς σουτέρ. Με το υπάρχον ελληνικό στιλ, θα χάνουμε με 20-30 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Θα ξέρουν τα πάντα για εμάς, θα μας αντιμετωπίζουν. Θα πρέπει σε 4 δεύτερα να περνάμε την σέντρα και μετά να εκτελούμε το πικ εν ρολ. Πρέπει να έχουμε γρήγορη κίνηση των παικτών και της μπάλας, μετά να βάλουμε το στοιχείο της έκπληξης. Βέβαια, όλα τα σχέδια έχουν ανατραπεί. Μέσα σε 48 ώρες πρέπει να σχεδιάσουμε κάτι διαφορετικό. Κάθε παίκτης έχει άλλο κίνητρο. Φερ' ειπείν ο Λαρεντζάκης μου λέει τι θέλω απ' αυτόν και του λέω να σκοτώσεις πέντε. Με ρώτησε απλώς πόσο χρόνο έχει".

Εξήγησε επίσης ο βετεράνος κόουτς ότι "η μετακίνηση του Μήτογλου στο '3' θα μας βοηθήσουμε, γιατί δεν θα μπορούσαν να τον μαρκάρουν παρέα με τον Πρίντεζη. Θα χάναμε μια λύση από τον πάγκο, αλλά ταυτόχρονα θα είχαμε μια πολύ καλή βασική 5άδα" και συμπλήρωσε πως "τώρα πρέπει να παίξουμε όπως τα κακά παιδιά του Ντιτρόιτ στα 90s. Δεν έχουμε τον Γιάννη και τον Θανάση. Δεν έχουμε τον Ντόρσεϊ. Δεν έχουμε τον Παπαπέτρου και τον Παπανικολάου. Δεν έχουμε τον Πρίντεζη, πιθανόν και τον Σπανούλη. Ξέρω όμως ότι οι παίκτες θα σκίσουν την καρδιά τους για την ομάδα. Θα βρούμε τον τρόπο να ξεπεράσουμε τις απουσίες. Ένας προπονητής δεν είναι εδώ για να μιλά για τα προβλήματα, αλλά για να δίνει λύσεις. Με πειράζουν δέκα φορές περισσότερο οι απώλειες γιατί δεν είμαι κανονικός άνθρωπος".

Μιλώντας για τον Βασίλη Σπανούλη που θα χάσει το προολυμπιακό εξαιτίας του προβλήματος στη γάμπα ο Ρικ Πιτίνο ανέφερε: "Είναι εκτελεστής, ένας φονιάς. Του είχα πει ότι είναι τιμή να τον αντιμετωπίζω ως αντίπαλος προπονητής, δεν είχαμε πει τίποτα για την Εθνική. Κατόπιν τον κάλεσα στο τηλέφωνο λέγοντάς του ότι θέλω να ολοκληρώσει τον θρύλο του μαζί μου στην εθνική. Ότι δεν μεγαλώνει, αλλά γίνεται καλύτερος σαν το κρασί. Ότι δεν πρέπει να μου λέει για την ηλικία του. Ότι θέλω να φύγουμε παρέα. Ότι θέλω να είναι ο αρχηγός. Συναντηθήκαμε και φάγαμε. Πλήρωσε, βέβαια, ο Άγγελος Κοταρίδης, που πληρώνει πάντα, γιατί ξέραμε ότι η ομοσπονδία δεν θα μπορούσε. Του είπα άσε, θα καλύψει το λογαριασμό η Ομοσπονδία, αλλά μου είπε ότι είναι πιθανότερο να προπονήσεις τους Λέικερς παρά να συμβεί αυτό. Ο Σπανούλης έχει πολλή βενζίνη ακόμη στο ντεπόζιτό του. Άξιζε που τον προπόνησα έστω για 2 εβδομάδες".

Κατά τον Αμερικανό εκλέκτορα, ο Γιώργος Πρίντεζης είναι "ο Μπραντ Πιτ. Δεν είναι ξανθός, αλλά ούτε ο Μπραντ Πιτ ήταν. Τον φώναζα έτσι χωρίς να ξέρω ότι είναι παντρεμένος. Τώρα ξέρω ότι η γυναίκα του κοιμάται με τον Μπραντ Πιτ της Ελλάδας. Ο Γιώργος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, δίνει ό,τι πρέπει, ένας σιωπηρός στρατιώτης Στα 40 χρόνια που προπονώ, δεν έχω δει παίκτη όπως αυτόν".

Συνολικά ο Ρικ Πιτίνο υποστήριξε ότι αν συναντούσε τις μαμάδες των Σπανούλη, Πρίντεζη ή Σλούκα, θα τους έλεγε ότι "πρέπει να είστε περήφανοι για τα παιδιά μας, αλλά και περήφανοι για τον σπουδαίο τρόπο που τα αναθρέψατε. Δεν έχουν μόνο καλή συμπεριφορά στο παρκέ. Αυτές οι μαμάδες έκαναν σπουδαία παιδιά. Όλοι πρέπει να βλέπουν το πάθος του Σπανούλη, την αφοσίωση του Πρίντεζη που κάνει τα πάντα, την ταπεινότητα του Σλούκα που δεν θέλει κολακείες. Ήταν μια ώρα μετά από μια σκληρή προπόνηση παρέα με τον Σπανούλη κι έκαναν σουτ".

Μάλιστα αποκάλυψε μια "μια αληθινή ιστορία για τον Κώστα", τον οποίο "ήθελα να τον πάω για φαγητό μαζί με σύντροφό του. Μου είπε ότι παντρεύεται το Σάββατο και του είπα να ακυρώσουμε την προπόνηση. Μου απάντησε όχι, να την κανονίσω νωρίτερα, γιατί η τελετή είναι στις 18:00".

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ