ΠΑΟΚ

Πήρε το "classico" ο Άρης

Πήρε το "classico" ο Άρης
Μάσει

Άρχοντας της Θεσσαλονίκης ο Άρης, που επικράτησε του ΠΑΟΚ με 83-73 κλείνοντας θετικά τον πρώτο γύρο

Ο αγώνας
Το πρώτο δεκάλεπτο, άνηκε στους παίκτες του ΠΑΟΚ, που αιφνιδίασαν με τα τρίποντα τον αντίπαλό τους και χάρη σε τρεις συνεχόμενες "βόμβες" από τους Χαριτόπουλο και Κουτλουάι, προηγήθηκαν με 5-11. Οι "κίτρινοι", αντέδρασαν προσωρινά με τον Τσαλδάρη, αλλά η απώλεια των ριμπάουντ και η σχετικά χαλαρή άμυνα, επέτρεψαν στον "Δικέφαλο", να αυξήσει το προβάδισμά του μέχρι τους 8 πόντους (8-16).

Ο περιορισμός του Τζερεμάια Μάσεϊ, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ομάδα του Φλεβαράκη και παρά το γεγονός ότι η είσοδος του Ουάσιγκτον, έδωσε πνοή στην επίθεση του Άρη και η διαφορά έπεσε στον πόντο (15-16), τις απαντήσεις έδωσε ο Βεργίνης που με το καλάθι του στην εκπνοή της περιόδου, έκανε το 17-23.

"Καθάρισε" ο D-Wash
Συνεχίζοντας να έχει άσχημα ποσοστά στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Άρης, ευτύχησε να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την περιφερειακή άμυνά του (χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το μοναδικό τρίποντο για τον ΠΑΟΚ σημείωσε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Κουτλουάι) και να ισορροπήσει τα ριμπάουντ. Ο Αγαδάκος ξεκίνησε μειώνοντας σε 20-23 και για τα επόμενα τρία λεπτά οι δύο ομάδες δεν σκόραραν εντός πεδιάς.

Παρόλα αυτά ο Ουάσιγκτον, αλλά και ο Μάσεϊ, χάρη στις εύστοχες βολές έδωσαν το προβάδισμα με 25-24 στην ομάδα του Χέρμερτ και χάρη στους 6 συνεχόμενους πόντους του νεοαποκτηθέντος Αμερικανού, η διαφορά έφτασε για τον Άρη στους 5 πόντους (29-24). Ο ΠΑΟΚ, είχε "κολλήσει" για τα καλά στην άμυνα του Άρη, που βοηθήθηκε αρκετά και από την είσοδο του Σάββα Ηλιάδη, ο οποίος "τιμώρησε" και στην επίθεση κάνοντας το 41-34, πριν ο Καλαϊτζής διαμορφώσει το 43-35 του ημιχρόνου, με τη διαφορά των 8 πόντων να είναι η μέγιστη που είχε αποκτήσει μέχρι εκείνο το σημείο, ο Άρης.

Όταν ο Τζερεμάια "ξύπνησε"...
Πιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης, που αιφνιδίασε τον αντίπαλό του και χάρη στην αφύπνιση και του Μάσεϊ, η άμυνα πάνω στον οποίο φάνηκε να χαλαρώνει, η διαφορά ανέβηκε γρήγορα στους 12. Παρά το γεγονός ότι μία τεχνική ποινή στον Αμερικανό και ένα 0-5 του ΠΑΟΚ, φάνηκε να βάζει εκ νέου τον "Δικέφαλο" στο ματς, αφού το σκορ έγινε 47-40, παρόλα αυτά με τον Άρη να εκμεταλλεύεται τα αμυντικά κενά του αντιπάλου του και να βγάζει μερικούς αιφνιδιασμούς, το προβάδισμά εκτινάχθηκε και πάλι στους 12 (61-49), αφού ο Μάσεϊ έκανε πλέον πάρτι κάτω από το καλάθι. Οι λύσεις που έδωσε ο Ντιαρά έξω από τα 6.25 κράτησαν χαμηλά τη διαφορά και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο +8 (65-57), όπως και στο ημίχρονο.

Aπόλυτος κυρίαρχος
Όπως φάνηκε από τα πρώτα δευτερόλεπτα της τελευταίας περιόδου, ο Άρης, είχε ήδη τελειώσει το παιχνίδι από νωρίς. Κύριος υπεύθυνος για την βιαστική ολοκλήρωση του ντέρμπι, ήταν ο Δημήτρης Τσαλδάρης, που για ακόμα μία φορά ήταν ο κορυφαίος του παρκέ. Η διαφορά έφτασε στο πεντάλεπτο στους 20 πόντους (79-59) και πλέον ο "Δικέφαλος", δεν είχε τη δυνατότητα να επιστρέψει στο ματς, που εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Το τελικό 83-73 ήταν αποτέλεσμα και της χαλαρότητας που έδειξαν οι παίκτες των γηπεδούχων, αλλά και της ευστοχίας του Ιμπραΐμ Κουτλουάι, ο οποίος πάλεψε μέχρι το τέλος για να συμμαζέψει τη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 43-35, 65-57, 83-73

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Άρης (Χέρμπερτ): Τέρι 7, Τσαλδάρης 22 (5), Ουάσιγκτον 11, Ράιτ 7 (1), Καλαϊτζής 5 (1), Ηλιάδης 5 (1), Μπόισα 5 (1), Μότολα 5, Μάσεϊ 13, Αγαδάκος 3

ΠΑΟΚ (Φλεβαράκης): Ρίνγκστρομ, Γκιλέσπι 2, Βεργίνης 4, Ντιαρά 9 (2), Χαριτόπουλος 12 (1), Κουτλουάι 25 (5), Ρόου 11, Κούβελας, Τσιάκος 6, Σόντερς 4

Χέρμπερτ: " Επανήλθε η ομαδικότητα"
Στο πολύ καλό επίπεδο ομαδικότητας που είχε η ομάδα του, αλλά και στη θετική παρουσία των Ουάσιγκτον και Μπόισα, αναφέρθηκε μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, ο Γκόρντον Χέρμπερτ.

" Ήταν μία θαυμάσια ατμόσφαιρα με δύο καλές ομάδες μπάσκετ. Συγχαρητήρια στον Κώστα γιατί ο ΠΑΟΚ αυτήν τη στιγμή παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν πολύ δύσκλο για μας όσον αφορά στην άμυνα και θα μπορούσε να ήταν ακόμα χειρότερα γιατί η αντίπαλη ομάδα έχασε ελεύθερα σουτ. Γενικά η προσπάθειά μας και η ομαδικότητά μας επανήλθε εκεί που έπρεπε. Το ριμπάουντ είναι το στοιχείο που μας ανησυχεί. Πιστεύω ότι ο Μπόισα και ο Ουάσιγκτον μπήκαν στο πνεύμα της ομάδας σε ικανοποιητικό βαθμό".

Για την παρουσία του Ουάσιγκτον, είπε: " Σίγουρα μας βοήθησε από την άποψη ότι στην άμυνα μας έδωσε ενέργεια, είχαμε πρόβλημα με τον Ρόου τον ελέγξαμε μαζί με τον ρυθμό του αγώνα, παίρνοντας βοήθειες από αυτόν όπως και από τον Μπόισα".

Για την εμφάνιση μετά το 36ο λεπτό και την μείωση της διαφοράς, τόνισε: " Ήταν διαφορετικό παιχνίδι από αυτά με την Λιετούβος και την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο. Είχαμε πάρει την διαφορά και θέλαμε να δουλέψουμε με το ρολόι. Δεν είχαμε σωστές επιθέσεις, πουλήσαμε και την μπάλα κι έτσι η διαφορά έπεσε".

Αναφερόμενος στην πρόκριση της ομάδας, στο Top-16 της Ευρωλίγκας, σχολίασε: " Δεν είδα το παιχνίδι της Τσιμπόνα με την Μακάμπι γιατί είχε χαλάσει η τηλεόρασή μου. Nομίζω ότι μας αξίζει γιατί είχαμε κερδίσει δύο φορές την Τσιμπόνα και το γεγονός ότι ο Άρης είναι ήδη στους "16" δύο αγωνιστικές πριν το τέλος αποτελεί μεγάλη επιτυχία".

Τσαλδάρης: " Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα"
Ο πολυτιμότερος παίκτης του Άρη, Δημήτρης Τσαλδάρης, είπε για τη μεγάλη νίκη: " Πετύχαμε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη κυρίως γιατί προερχόμασταν από μία κακή εμφάνιση στην Ευρωλίγκα την Τετάρτη και έπρεπε να επιστρέψουμε στις επιτυχίες, σε ένα παιχνίδι που ξέρουμε τι σημαίνει για το ελληνικό μπάσκετ".

"Δεν μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι, στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, πιέσαμε κι αλλάξαμε την εικόνα του παιχνιδιού, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάσαμε το προσωπο που πρέπει να δείχνουμε. Στο τέλος θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει με μεγαλύτερη διαφορά, αφού ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στο παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά".

Τέλος, για την καλή του απόδοση, είπε: " Δεν σημαίνει κάτι αυτό. Σημασία έχει η νίκη της ομάδας. Απλά έτυχε πάλι να ήμουν εγώ".

Φλεβαράκης: " Δεν αντέξαμε το ξύλο"
Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, έπαιξε σύμφωνα με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Κώστα Φλεβαράκη, το γεγονός ότι οι παίκτες του δεν άντεξαν στο σκληρό παιχνίδι της τρίτης περιόδου.

" Nομίζω ότι κέρδισε η ομάδα που ήταν καλύτερη. Κέρδισε δίκαια ο Άρης. Εμείς ξεκινήσαμε το παιχνίδι όπως θέλαμε να πάει. Δείξαμε στο πρώτο δεκάλεπτο ότι είμαστε σε καλό δρόμο κι ότι μπορούμε να λειτουργήσουν καλά τα πράγματα στην ομάδα μας. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, δεν δουλέψαμε καλά στην άμυνα και στην επίθεση. Αρχικά στο ένας εναντίον ενός, αφού οι συνεργασίες δεν ήταν αυτές που θέλαμε. Όσο για την επίθεση σουτάραμε τρίποντα και τα περισσότερα ήταν υπό πολύ καλές προϋποθέσεις, αλλά δεν βρήκαν στόχο και μας πήρε από κάτω".

"Στο δεύτερο ημίχρονο όταν το παιχνίδι πήγε στο "ξύλο" η ομάδα μου δεν ανταποκρίθηκε. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που είναι στο ξεκίνημά της. Έχουμε αλλάξει την άμυνά και την επίθεσή μας. Εγώ δεν παρασύρομαι και τα βήματα γίνονται ένα προς ένα. Θέλουμε να περάσουμε την νοοτροπία ότι σε κάθε παιχνίδι πρέπει κερδίζουμε και αυτό φάνηκε στο ξεκίνημα. Όταν όμως ο αγώνας πήγε στο ξύλο δεν ανταποκριθήκαμε αφού στα 20'' ήμασταν στα 8-9 μέτρα".

"Δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθώ για τους διαιτητές γιατί έτσι θέλω να παίζουμε. Υπήρχε και κούραση και δεν φοβάμαι να το πω αυτό. Συγχαρητήρια στον Άρη που είναι στους "16" της Ευρωλίγκας μαζί με τον Παναθηνναϊκό και τον Ολυμπιακό. Εμείς δουλεύουμε ώστε να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει



".

Ο κόουτς του "Δικεφάλου", μίλησε και για το γεγονός ότι o ΠΑΟΚ δεν έκανε φάουλ, κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου: " Αυτό είναι και το παράπονό μου. Εκεί ακριβώς όταν το ματς παιζόταν δυνατά εμείς δεν ανταποκριθήκαμε. Χάσαμε την συγκέντρωσή μας και παρασυρθήκαμε σε ένα στυλ παιχνιδιού που συνέφερε τον Άρη που είχε και τον κόσμο στο πλευρό του. Εμείς σε φάσεις που έπρεπε να κάνουμε φάουλ δεν το κάναμε σε αντίθεση με τον Άρη που μέχρι το τέλος έκανε φάουλ ακόμα και κάτω από το καλάθι του. Δεν παραγνωρίζω την προσπάθεια των παιδιών. Ξέρουμε που πηγαίνουμε".

Για το ενδεχόμενο αλλαγής κάποιου παίκτη, ξεκαθάρισε: " Όταν θα υπάρξει θέμα θα το πούμε. Εμείς έχουμε δικαίωμα για κίνηση και θα κοιτάξουμε που θα ενισχυθούμε εφόσον υπάρχει κάτι καλύτερο αλλά και στις δυνατότητές μας".

Ο Τζέισον Ρόου, είχε θετική παρουσία στο πρώτο του ντέρμπι, Άρης-ΠΑΟΚ και δήλωσε μετά τον αγώνα:" Ήταν ένα παιχνίδι μέσα σε μία εκπληκτική και τέλεια ατμόσφαιρα. Υπήρχε πολλή ένταση λόγω της ιδιαιτερότητας του αγώνα. Ο Άρης έπαιξε καλύτερα από μας και κέρδισε δίκαια".

"Ο Άρης έπαιξε πολύ καλή άμυνα δεν μιλάω μόνο γι' αυτήν του Ουάσιγκτον πάνω στον Βεργίνη, αλλά γενικά μας πίεσε και μας εγκλώβισε για αυτό και η τελική διαφορά ήταν μεγάλη

".

Η εξέλιξη του αγώνα:




















1' Έναρξη 1ης περιόδου
1' Τρίποντο Άρης Ράιτ (3-0)
2' Δίποντο ΠΑΟΚ Ντιαρά (3-2)
3' Τρίποντο ΠΑΟΚ Χαριτόπουλος (3-5)
3' Δίποντο Άρης Ράιτ (5-5)
Μόνο ο Αμερικανός σκοράρει για τον Άρη, σε ένα κλειστό μέχρι στιγμής παιχνίδι. Οι "κίτρινοι" μεταφέρουν το παιχνίδι κοντά στο καλάθι, αλλά μέχρι στιγμής η τακτική αυτή δεν έχει αποτέλεσμα
4' Τρίποντο ΠΑΟΚ Κουτλουάι (5-8)
4' Τρίποντο ΠΑΟΚ Κουτλουάι (5-11)
Ζεστός ο Τούρκος που ξεκινάει με 2/2 και ο "Δικέφαλος" είναι για πρώτη φορά μπροστά με 6
5' Τρίποντο Άρης Τσαλδάρης (8-11)
Απαντάει ο Έλληνας άσος
5' Δύο βολές ΠΑΟΚ Χαριτόπουλος (8-13)
5' Σχόλιο
Για πρώτη φορά στη φετινή Α1 ο Ντάριους Ουάσιγκτον
6' Δίποντο ΠΑΟΚ Ρόου (8-15)
Η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι στιγμής στο παιχνίδι
6' Τάιμ-άουτ Άρης Χέρμπερτ
Αρκετά προβλήματα για τον Άρη και ο Καναδός ζητάει τάιμ άουτ για να συνεφέρει τους παίκτες του. Στον τομέα των ριμπάουντ αλλά και της ευστοχίας υστερούν οι "κίτρινοι"
7' Δίποντο Άρης Μάσεϊ (10-16)
8' Τρίποντο Άρης Τσαλδάρης (13-16)
2/2 από τον γκαρντ του Άρη
8' Δίποντο Άρης Ουάσιγκτον (15-16)
8' Δίποντο ΠΑΟΚ Κουτλουάι (15-18)
Σταματάει το 7-0 του Άρη ο Τούρκος
9' Δύο βολές ΠΑΟΚ Ρόου (16-20)
10' Δίποντο ΠΑΟΚ Βεργίνης (17-23)
10' Λήξη 1ης περιόδου 17-23
Κερδίζει τα ριμπάουντ και τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ, που έχει καταφέρει να περιορίσει τον Μάσεϊ και τους υπόλοιπους ψηλούς με μοναδική ουσιαστική απειλή μέχρι στιγμής τον Τσαλδάρη
11' Έναρξη 2ης περιόδου
11' Καλάθι και φάουλ Άρης Αγαδάκος (20-23)
Πολύ όμορφη πάσα του Ηλιάδη
13' Φάουλ Άρης Αγαδάκος (3ο)
Τρία λεπτά έχει να μπει εντός πεδιάς καλάθι, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ, να είναι πολύ άστοχοι στα τρίποντα
14' Δύο βολές Άρης Ουάσιγκτον (23-24)
Στον πόντο μειώνει ο Άρης μετά από αρκετή ώρα. Έχουν κολλήσει επιθετικά οι δύο ομάδες, αλλά οι "κίτρινοι" έχουν ισορροπήσει σχετικά τα ριμπάουντ και πλέον ψάχνουν και τις επιθετικές λύσεις
14' Τάιμ-άουτ ΠΑΟΚ Φλεβαράκης
14' Δύο βολές Άρης Μάσεϊ (25-24)
15' Δύο βολές Άρης Ουάσιγκτον (27-24)
12-1 το σερί του Άρη με τον Αμερικανό να σημειώνει 6 συνεχόμενους πόντους
15' Δίποντο Άρης Ουάσιγκτον (29-24)
16' Δύο βολές ΠΑΟΚ Χαριτόπουλος (29-26)
16' Τρίποντο Άρης Μπόισα (32-26)
17' Δίποντο ΠΑΟΚ Σόντερς (32-28)
Το πρώτο εντός πεδιάς καλάθι του ΠΑΟΚ στο δεύτερο δεκάλεπτο
17' Δίποντο Άρης Τέρι (34-28)
17' Δίποντο ΠΑΟΚ Χαριτόπουλος (34-30)
18' Φάουλ ΠΑΟΚ Βεργίνης (3ο)
18' Δίποντο Άρης Τέρι (37-31)
19' Φάουλ ΠΑΟΚ Χαριτόπουλος (3ο)
19' Τάιμ-άουτ ΠΑΟΚ Φλεβαράκης
19' Τρίποντο ΠΑΟΚ Κουτλουάι (38-34)
20' Τρίποντο Άρης Ηλιάδης (41-34)
20' Δίποντο Άρης Καλαϊτζής (43-35)
20' Λήξη ημιχρόνου 43-35
Γύρισε το παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης, που βρήκε λύσεις, διόρθωσε το πρόβλημα των ριμπάουντ και "έσφιξε" την άμυνα του
21' Έναρξη 3ης περιόδου
21' Δίποντο Άρης Τέρι (45-35)
21' Δίποντο Άρης Μάσεϊ (47-35)
22' Τεχνική ποινή Άρης Μάσεϊ
22' Δύο βολές ΠΑΟΚ Ρόου (47-37)
22' Τρίποντο ΠΑΟΚ Κουτλουάι (47-40)
23' Δίποντο Άρης Μπόισα (49-40)
23' Δίποντο ΠΑΟΚ Ρόου (49-42)
23' Δίποντο Άρης Μάσεϊ (51-42)
24' Δίποντο Άρης Τσαλδάρης (53-42)
Πολύ καλός στη δεύτερη περίοδο ο Άρης, με τον Μάσεϊ να ξεμπλοκάρει τον αιφνιδιασμό να βγαίνει και τη διαφορά να στεθεροποιείται σε διψήφιο αριθμό
24' Τάιμ-άουτ ΠΑΟΚ Φλεβαράκης
25' Δίποντο ΠΑΟΚ Χαριτόπουλος (53-44)
26' Δίποντο Άρης Ουάσιγκτον (55-44)
26' Τρίποντο ΠΑΟΚ Ντιαρά (55-47)
26' Δίποντο Άρης Τσαλδάρης (57-47)
27' Δίποντο ΠΑΟΚ Κουτλουάι (57-49)
27' Δίποντο Άρης Μάσεϊ (59-49)
28' Δίποντο Άρης Μάσεϊ (61-49)
28' Δίποντο ΠΑΟΚ Βεργίνης (61-51)
30' Δίποντο Άρης Ράιτ (63-52)
30' Τρίποντο ΠΑΟΚ Ντιαρά (63-55)
30' Δίποντο Άρης Μότολα (65-55)
30' Δίποντο ΠΑΟΚ Τσιάκος (65-57)
30' Λήξη 3ης περιόδου 65-57
Κυρίαρχος της τρίτης περιόδου ο Άρης, που ανέβασε τη διαφορά ως τους 12 αλλά δεν κατάφερε να την κρατήσει εκεί.
31' Έναρξη 4ης περιόδου
32' Τρίποντο Άρης Τσαλδάρης (68-57)
32' Καλάθι και φάουλ Άρης Μότολα (71-57)
Για πρώτη φορά στο +14 ο Άρης
32' Τάιμ-άουτ ΠΑΟΚ Φλεβαράκης
33' Δίποντο ΠΑΟΚ Τσιάκος (71-59)
34' Δίποντο Άρης Τσαλδάρης (73-59)
34' Τρίποντο Άρης Καλαϊτζής (76-59)
35' Τρίποντο Άρης Τσαλδάρης (79-59)
35' Δίποντο ΠΑΟΚ Κουτλουάι (79-61)
36' Δίποντο ΠΑΟΚ Γκιλέσπι (79-63)
37' Δίποντο ΠΑΟΚ Ρόου (79-65)
Σερί 0-6 για τον ΠΑΟΚ
38' Φάουλ Άρης Καλαϊτζής (5ο)
38' Τρίποντο Άρης Τσαλδάρης (83-66)
39' Δίποντο ΠΑΟΚ Σόντερς (83-68)
40' Τρίποντο ΠΑΟΚ Κουτλουάι (83-71)
40' Δίποντο ΠΑΟΚ Κουτλουάι (83-73)
40' Λήξη αγώνα 83-73
Μεγάλη νίκη για τον Άρη, που συνεχίζει την θαυμαστή του πορεία στο Πρωτάθλημα με την επικράτηση απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο ΠΑΟΚ




































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ