EUROLEAGUE

Πιο κοντά στην Κίνα η Ευρώπη

Πιο κοντά στην Κίνα η Ευρώπη
Ευρωλίγκα-Κίνα

ΤΣΣΚΑ και Μπενετόν θα εκπροσωπήσουν την Ευρωλίγκα στο τουρνουά της Κίνας τον Οκτώβριο

Το "Euroleague Basketball/Team China Tournament" είναι το πρώτο βήμα σε μία πρόσφατη συνεργασία, ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις, που περιλαμβάνει τουρνουά και συνδυασμένες δραστηριότητες, που θα δημιουργηθούν για την παγκόσμια ανάπτυξη του μπάσκετ.
Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μπενετόν Τρεβίζο, θα βρίσκονται στο τουρνουά, μαζί με την Εθνική ομάδα της Κίνας.

" Είμαι σίγουρος ότι οι ομάδες μας θα προσφέρουν στους Κινέζους φιλάθλους, ανταγωνιστικά και θεαματικά παιχνίδια, παίζοντας με την Εθνική Κίνας", είπε για το τουρνουά, ο Τζόρντι Μπερτομέου.

" Η Ευρωλίγκα κοιτάζει μπροστά για να πραγματοποιήσει αυτά τα σχέδια και γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλά να μάθουμε από το κινεζικό μπάσκετ. Θέλουμε να μάθουμε, αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες που θα ευνοήσουν όποιον συμμετέχει".

" Το μπάσκετ στην Ευρώπη, έχει τα δικά του χαρακτηριστικά", είπε ο Μπερτομέου στους 65 εκπροσώπους του Τύπου που παρακολούθησαν τη συνέντευξη στο ξενοδοχείο, Grand Hyatt, του Πεκίνου.

" Είναι ομαδικό παιχνίδι, περισσότερο από ατομικό και αποτελεί πάθος και αφωσίωση για τους φιλάθλους. Αφωσίωση στην ομάδα, στα χρώματά της, αφού υπάρχουν σύλλογοι με ιστορία μεγαλύτερη των 100 χρόνων".

" Θεωρούμε τους οπαδούς, παράγοντα κλειδί, για την επιτυχία της λίγκας και συνέχεια προσπαθούμε να τους προσφέρουμε την ευκαιρία, να διασκεδάσουν περισσότερο την εμπειρία της Ευρωλίγκας".

Στη συνέντευξη Τύπου, δίπλα στον Μπερτομέου, βρισκόταν ο αντιπρόεδρος της κινεζικής Ομοσπονδίας, Λι Γιουανουέι και ο αντιπρόεδρος της Infront, Φίλιπ Μπλάτερ.

" Η κινεζική Ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης, καλωσορίζει ειλικρινά τη συνεργασία με την Ευρωλίγκα και ανυπομονεί για ακόμα περισσότερη", είπε ο κύριος Λι. " Ο κόσμος είδε την ταχεία ανάπτυξη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κατά τη διάρκεια του Μουντομπάσκετ 2006, η Ελλάδα νίκησε τις ΗΠΑ και η Ισπανία την Αργεντινή και κατέκτησε τον τίτλο. Αυτά τα σπουδαία κατορθώματα δείχνουν τη δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ και συνδέονται με το υψηλό επίπεδο των παιχνιδιών της Ευρωλίγκας".

Τέλος, τον λόγο πήρε ο Φίλιπ Μπλάτερ, της Infront Sports: " Ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, τόσο η κινεζική Ομοσπονδία, όσο και η Ευρωλίγκα, θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και τον τρόπο με τον οποίο παίζεται το μπάσκετ, μέσω μίας πλατφόρμας, ευρείας και εκτεταμένης τεχνικής ανάπτυξης".

" Ανάμεσα σε πολλές δραστηριότητες, η πλατφόρμα αυτή περιλαμβάνει συνεργασία με την FIBA, προγράμματα διαιτησίας, προπονητικά καμπ σε Ευρώπη και Κίνα, αλλά και σεμινάρια μάρκετινγκ και μάνατζμεντ".


















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ