ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέθανε ο Νικήτας Αλιμπράντης

Ο Νικήτας Αλιμπράντης
Ο Νικήτας Αλιμπράντης

Την τελευταία πνοή του σε ηλικία 87 ετών άφησε ο Νικήτας Αλιμπράντης, μια από τις θρυλικές μορφές του Σπόρτιγκ και διεθνής γκαρντ των 50s και 60s.

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο Νικήτας Αλιμπράντης, μια από τις πιο αέρινες μορφές των ελληνικών γηπέδων μπάσκετ επί σχεδόν μία 20ετία.

Γεννηθείς στις 26 Οκτωβρίου του 1935 στην Πάρο, ο εκλιπών γκαρντ (1.83) συνέδεσε την καριέρα του με την πρώτη μεγάλη ομάδα του Σπόρτιγκ, υπηρετώντας τον Σύλλογο περισσότερα από 15 χρόνια. Μάλιστα το 1961 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος.

Υπήρξε επίσης διεθνής με την Εθνική Ανδρών και την Ενόπλων, όντας μέλος της αποστολής στο EuroBasket του 1961 που είχε φιλοξενηθεί στο Βελιγράδι.

Όσοι τον είχαν δει μιλούσαν για έναν... πρόγονο του Νικου Γκάλη πολύ πριν ο "Γκάνγκστερ" φτάσει στα μέρη μας, διότι ήταν τέτοια η ικανότητά του Αλιμπράντη να μένει στον αέρα που έμοιαζε να αιωρείται.

Η σύζυγός του υπήρξε επί σειρά ετών έφορος του τμήματος μπάσκετ των γυναικών του Σπόρτιγκ, συνδέοντας την παρουσία της με τα χρόνια της παντοκρατορίας της ομάδας στο ελληνικό και διεθνές στερέωμα.

"Θαύμαζα τον Νικήτα Αλιπράντη, ήταν ο Γκάλης της εποχής, έχει αφήσει το στίγμα του στο μπάσκετ. Χάρις σε αυτόν άρχισα να παίζω και εγώ", είχε δηλώσει για τον εκλιπόντα ο Κώστας Διαμαντόπουλος, το "Ελάφι" του ελληνικού μπάσκετ, στο Web Radio της ΕΟΚ πριν από περίπου 10 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ