ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Αγία Άννυ Κωνσταντινίδου των Πατησίων: Η κληρονομιά της φανέλας με το νούμερο 6

Η Άννυ Κωνσταντινίδου στο κλειστό των Πατησίων
Η Άννυ Κωνσταντινίδου στο κλειστό των Πατησίων 24 MEDIA LAB

Η Άννυ Κωνσταντινίδου γύρισε στο κλειστό των Πατησίων, διάβηκε ξανά τον μακρύ διάδρομο των αποδυτηρίων, μπήκε σε μέρη που δεν ξέχασε ποτέ κι άγγιξε τη φανέλα με το 6. Η συνέντευξή της στο SPORT24 έφερε το παρελθόν στο παρόν και την ίδια στο γήπεδο που μεγαλούργησε.

Πριν από δέκα ημέρες, Απρίλης του '91 ήταν, συμπληρώθηκαν 31 χρόνια απ' όταν ο -κυρίαρχος του μπάσκετ γυναικών- Σπόρτιγκ έπαιζε στο Final Four του Κύπελλο Πρωταθλητριών, διεκδικώντας το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Η Άννυ Κωνσταντινίδου ήταν αθλήτρια τότε, η σταρ του μπάσκετ γυναικών.

Η Άννυ Κωνσταντινίδου, η πρώτη ποτέ γυναίκα που εξελέγη στο ΔΣ της ΕΟΚ, δεν χρειάζεται (άλλες) συστάσεις. Ούτε έχει ανάγκη από (επετειακές) αφορμές για να μιλά. Γυρίζοντας στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ, ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και περνά μέσα από τις ζωντανές αναμνήσεις της, φτάνοντας σταδιακά στο σήμερα. Το σήμερα που έχει ανάγκη από ριζικές τομές, μακριά από αγκυλώσεις, διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Φωτογραφίες στο video: προσωπικό αρχείο Βασίλη Σκουντή και Γιάννη Φιλέρη, eurokinissi/action images, intime, ΑΟ Sporting women’s basketball (facebook)

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ