ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Δημήτρης Καρβέλας

Ο Δημήτρης Καρβέλας σηκώνει το κύπελλο με την Εθνική Νέων
Ο Δημήτρης Καρβέλας σηκώνει το κύπελλο με την Εθνική Νέων EUROKINISSI

Σε βαθύ πένθος βυθίστηκε ο κόσμος του ελληνικού μπάσκετ την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, αφού ο Δημήτρης Καρβέλας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών.

Ο Δημήτρης Καρβέλας, πρώην έφορος της Εθνικής Νέων Ανδρών που σήκωσε το EuroBasket το 2017 αλλά και general manager του Ηρακλή, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 64 ετών έπειτα από πολύχρονη γενναία μάχη με τον καρκίνο. Ο Καρβέλας πέρασε και από την θέση του team manager της ΑΕΚ το 2012, έχει υπηρετήσει και χρέη προπονητή και στην πορεία παράγοντας στο Αιγάλεω ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν υπάλληλος της Ομοσπονδίας. Μάλιστα είχε υπάρξει και βοηθός προπονητή στον Ολυμπιακό στο πλευρό του Στιβ Γιατζόγλου από το 1988 μέχρι το 1990.

Μία από τις στιγμές που τον σημάδεψαν ήταν όταν ο τότε αρχηγός της Εθνικής Νέων, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος κάλεσε τον Δημήτρη Καρβέλα για να σηκώσουν μαζί το τρόπαιο του EuroBasket 2017 εκεί όπου η Εθνική κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Κρήτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ηρακλής:

"Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Δημήτρη Καρβέλα, που "έφυγε" σήμερα από τη ζωή, μετά από πολύχρονη και γενναία μάχη με τον καρκίνο. Ο Δημήτρης Καρβέλας πάλεψε σκληρά για να κρατηθεί στη ζωή και ήταν μαχητής μέχρι το τέλος. Ακόμη και μέχρι πριν από μερικές βδομάδες, παρά τη δοκιμασία, που περνούσε, έδινε το "παρών" τόσο στο Ιβανώφειο όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια του ΗΡΑΚΛΗ. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Δημήτρη δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ".

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Ένας άνθρωπος που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στα γήπεδα του μπάσκετ και υπηρέτησε το άθλημα από πολλά διαφορετικά πόστα, έφυγε σήμερα από την ζωή. Ο Δημήτρης Καρβέλας έδωσε μια γενναία μάχη τα τελευταία χρόνια με την ασθένεια που τον ταλαιπώρησε, δεν έχασε ποτέ το κουράγιο του, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις μικρές του νίκες.

Ο Δημήτρης Καρβέλας υπήρξε αθλητής, προπονητής αλλά και μάνατζερ ομάδων. Εκτός από σωματεία, με τελευταίο αυτό του Ηρακλή, είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του και στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και ήταν δίπλα σε Εθνικές Ομάδες μικρών ηλικιών συμμετέχοντας και σε σημαντικές διακρίσεις και κατακτήσεις τροπαίων.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

"Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τη θλίψη της και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Καρβέλα, που σήμερα (30/11) έφυγε από τη ζωή έπειτα από πολυετή και γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Δημήτρης Καρβέλας υπήρξε πιστός στρατιώτης της πορτοκαλί μπάλας, την οποία και υπηρέτησε από πολλά και διαφορετικά πόστα. Υπήρξε μπασκετμπολίστας, προπονητής και μάνατζερ αρκετών ομάδων. Αξίζει να σημειωθεί πως για δύο σεζόν (1988-89 και 1989-90) ήταν βοηθός του Στιβ Γιατζόγλου στον Ολυμπιακό.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…"

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

"Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Δημήτρη Καρβέλα, ενός ανθρώπου του μπάσκετ, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, έπειτα από γενναία μάχη. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του".

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

"Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την θλίψη τους για τον χαμό του Δημήτρη Καρβέλα.

Ο εκλιπών υπηρέτησε από πολύ μικρός μέχρι το τέλος της ζωής του το μπάσκετ, ως αθλητής, προπονητής και παράγοντας του Αιγάλεω, ως βοηθός προπονητής στον Ολυμπιακό, μάνατζερ στην ΑΕΚ στην συνέχεια και τα τελευταία χρόνια των «μικρών» Εθνικών ομάδων και της ΚΑΕ Ηρακλής.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Καρβέλα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ