EUROBASKET

Πέσιτς: "Γερμανία δεν είναι μόνο ο Νοβίτσκι"

Πέσιτς: "Γερμανία δεν είναι μόνο ο Νοβίτσκι"

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς ήταν ο προπονητής που οδήγησε τη Γερμανία στην κορυφή της Ευρώπης, το 1993. Πλέον παραδέχεται ότι η "νασιοναλμανσάφτ" είναι μια ενδιαφέρουσα ομάδα. Κυρίως, όμως, ότι δεν στηρίζεται μόνο στον Νοβίτσκι.

Η Γερμανία διοργανώνει τον δεύτερο όμιλο του προσεχούς Eurobasket, αυτόν που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο με τη συμμετοχή και των Τουρκίας, Ισπανίας, Σερβίας, Ιταλίας και Ισλανδίας.

Αυτός, άλλωστε, ήταν ο κύριος λόγος που ο Ντιρκ Νοβίτσκι αποφάσισε να επιστρέψει στη "νασιοναλμανσάφτ" και να τη βοηθήσει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μόλις έκανε γνωστή την απόφαση του ο Γερμανός θρύλος, ακολούθησε η ενημέρωση πως στις υπηρεσίες του Κρις Φλέμινγκ θα τεθεί και ο Ντένις Σρέντερ . Ο γκαρντ της Ατλάντα είχε 10 πόντους, 4.1 ασίστ και 2.1 ριμπάουντ ανά αγώνα φέτος, στη διαδρομή έως τους τελικούς της Ανατολής.

Ο κόουτς της Μπάγερν Μονάχου και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, μιλάει για την ανανεωμένη εθνική ομάδα και την παρουσία της στο Eurobasket. "Ο όμιλος στον οποίο συμμετέχει η Γερμανία είναι πολύ δύσκολος. Υπάρχει η Ισπανία, η Ιταλία, η Τουρκία και η Σερβία, η οποία θα παραταχθεί πλήρης. Σύμφωνοι, ο κόσμος στις εξέδρες θα δώσει ώθηση στη Γερμανία όμως η εθνική ομάδα πρέπει να βοηθήσει η ίδια τον... εαυτό της" εξήγησε αρχικά ο Σέρβος προπονητής, ο οποίος οδήγησε την εθνική Γερμανίας στο χρυσό μετάλλιο, το 1993.

Πρόσθεσε, δε, πως "πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα ομάδα. Δεν είναι μόνο ο Ντιρκ Νοβίτσκι! Υπάρχουν και άλλοι, πολύ καλοί παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι η Γερμανία θα παίξει όμορφο μπάσκετ και ελπίζω να προκριθεί στην επόμενη φάση, διεκδικώντας στη συνέχεια ένα μετάλλιο".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ