MUNDOBASKET 2023

Πέσιτς: "Δύσκολη κλήρωση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού στους 8 θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ΗΠΑ, Ελλάδα ή Λιθουανία"

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς στον αγώνα με την Ελλάδα στα Άνω Λιόσια
Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς στον αγώνα με την Ελλάδα στα Άνω Λιόσια EUROKINISSI

Ο τεχνικός της Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, δήλωσε για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 ότι ενώ σε πρώτη ανάγνωση έμοιαζε καλή, αν κάποιος κοιτάξει πιο μακριά βλέπει ότι οι Σέρβοι θα πρέπει να παλέψουν με μία εκ των ΗΠΑ, Ελλάδας ή Λιθουανίας στα προημιτελικά, κάτι που δεν είναι καλό.

Η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 έφερε την Σερβία στον 2ο Όμιλο, μαζί με Κίνα, Πουέρτο Ρίκο και Νότιο Σουδάν, κάτι που σίγουρα υποδέχθηκαν με χαρά όλη στην χώρα. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς προφανώς και χάρηκε. Βλέποντας όμως στην συνέχεια τις διασταυρώσεις και το συναπάντημα με μία εκ των ΗΠΑ, Ελλάδας ή Λιθουανίας στα προημιτελικά είδε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Αυτό ακριβώς τόνισε και στις δηλώσεις του ο τεχνικός της Σερβίας, τονίζοντας ότι ενώ σε πρώτη ανάγνωση η κλήρωση μοιάζει καλή για την ομάδα του, το γεγονός ότι στα προημιτελικά θα υπάρξει συνάντηση με κάποια ομάδα που στοχεύει σε μετάλλιο κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα.

Αναλυτικά ο τεχνικός της Σερβίας δήλωσε για την κλήρωση:

“Η πρώτη εντύπωσή μου είναι ότι η κλήρωση ήταν εξαιρετική για εμάς. Αλλά, αυτή θα ήταν απλώς μια πρώτη εντύπωση, κυρίως για τους φιλάθλους. Για εμάς, που είμαστε πιο βαθιά σε αυτό και γνωρίζουμε πώς εκτυλίσσεται μία διοργάνωση, η κλήρωση έφερε δύο πράγματα.

Πρώτον, το οποίο είναι πολύ καλό, είναι ότι θα βρεθούμε στη Μανίλα για όλη τη διάρκεια των αγώνων και δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε. Το δεύτερο είναι ότι το μπράκετ δεν είναι και τόσο καλό.

Οι φιλοδοξίες μας δεν είναι μόνο να προκριθούμε στα προημιτελικά, αλλά και να κερδίσουμε σε αυτό το παιχνίδι. Και φαίνεται ότι σε αυτόν τον προημιτελικό, προβλέπεται ότι θα μπορούσαμε να παίξουμε κόντρα στις ΗΠΑ, την Ελλάδα ή τη Λιθουανία.

Αυτό είναι! Έτσι αποφάσισε η κλήρωση και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτό. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τη διοργάνωση πιο συγκεκριμένα, χωρίς να έχουμε πληροφορίες για τους παίκτες που μπορούμε να υπολογίζουμε, πόσες μέρες θα έχουμε για την προετοιμασία.

Για να συνοψίσουμε, όμως, η κλήρωση είναι καλή στην αρχή, αλλά μετά θα αντιμετωπίσουμε ομάδες που είναι υποψήφιες για τα μετάλλια. Ο πρώτος και βασικός στόχος μας είναι να προκριθούμε στους ημιτελικούς, κάτι που, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, θα σήμαινε ότι προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ TEAM USA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ