EUROLEAGUE

Περπέρογλου: "Δεν ήξερα αν μπορούσα να ξαναπαίξω"

Περπέρογλου: "Δεν ήξερα αν μπορούσα να ξαναπαίξω"
EUROKINISSI

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση για το πρόβλημα υγείας που λίγο έλειψε να βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα του σε ηλικία μόλις 27 ετών έκανε ο Στράτος Περπέρογλου μέσω συνέντευξής του στην ιστοσελίδα της EuroLeague.

Το 2011 ήταν μία χρονιά που σημάδεψε την καριέρα του και "στοιχειώνει" τις αναμνήσεις του μέχρι σήμερα, όταν μετά από μία επιτυχημένη σεζόν στη EuroLeague, ο Στράτος Περπέρογλου είδε την καριέρα του να απειλείται με πρόωρο φινάλε.

Ο 35χρονος πια φόργουορντ εξομολογείται σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της EuroLeague για τη θρόμβωση που διαγνώστηκε τυχαία, την επικινδυνότητα για την καριέρα του και την αντιμετώπισή της μέχρι σήμερα. Όλα έγιναν το καλοκαίρι του 2011, λίγο μετά την κατάκτηση του τροπαίου της EuroLeague με τον Παναθηναϊκό και πριν ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ.

Ο έμπειρος άσος του Ε ρυθρού Αστέρα, αποκάλυψε αναφέρθηκε αρχικά στον τυχαίο τρόπο με τον οποίο ανακάλυψε το πρόβλημα: "Καθόμουν στο αεροπλάνο και δεν σηκώθηκα για ολόκληρη την πτήση και όταν προσγειώθηκα άρχισα να αισθάνομαι έναν πόνο στο δεξί μου πόδι. Ήταν με το που σηκώθηκα από θέση μου. Ευτυχώς, την επόμενη μέρα είχαμε τα εργομετρικά με την Εθνική και ζήτησα από τον γιατρό να ελέγξει το σημείο. Κάναμε μια μαγνητική τομογραφία και δεν έδειξε τίποτα, συνεπώς ο γιατρός είπε: “Γιατί να μην ελέγξουμε και τις αρτηρίες σου; Για παν ενδεχόμενο. Έτσι το κάναμε και ο γιατρός μού είπε: Μη κουνηθείς! Η αρτηρία σου είναι φραγμένη και είναι σοβαρή η κατάσταση!”.

Εν συνεχεία, ο Στράτος Περπέρογλου αποκάλυψε τους κινδύνους που αυτή είχε στην καριέρα του, σε ηλικία μόλις 27 ετών: "Ήξερα για αυτή επειδή ο μπαμπάς μου είχε ένα παρόμοιο πρόβλημα, οπότε ήμουν εξοικειωμένος με την πάθηση, αλλά ήμουν πολύ έκπληκτος γιατί το έπαθα στα 27. Ήταν σαν κάποιος να με είχε χτυπήσει με σφυρί όταν το άκουσα. Μου έδωσαν αμέσως αραιωτικά αίματος και έπρεπε να μείνω στο νοσοκομείο για δέκα περίπου ημέρες. Λόγω των διαλυτών αίματος, δεν μπορούσα να παίξω, ήταν επικίνδυνο να χτυπήσω στο γήπεδο γιατί θα μπορούσε να ξεκινήσει εσωτερικά. Ειλικρινά, δεν ήξερα αν θα ήμουν σε θέση να παίξω και πάλι. Έχω ακούσει ιστορίες για άλλους παίκτες που είχαν το ίδιο και μπορεί να ήταν απειλή για την καριέρα μου.

Τέλος, αναφορικά με τα διδάγματα που είχε από αυτή τη δοκιμασία, ο Έλληνας φόργουορντ εξομολογήθηκε: "Ήταν μια δύσκολη εποχή για μένα, αλλά με βοήθησε η πίστη μου στον Θεό. Πολλές φορές παίρνουμε τα πράγματα ως δεδομένο στη ζωή. Πήρα την καριέρα μου ως δεδομένη. Νόμιζα ότι θα έπαιζα για πάντα. Κάθε φορά που έχω έναν τραυματισμό, όπως και πέρυσι, λέω στους γιατρούς μου να ελέγξουν τις φλέβες, για να βεβαιωθώ ότι δεν έχω πρόβλημα. Προσπαθώ να φροντίσω τη διατροφή μου. Όταν πετάω μεγάλες πτήσεις, φοράω ειδικές κάλτσες, αλλά παίρνω και μερικά αραιωτικά αίματος για προφύλαξη. Πλέον, γνωρίζω ακριβώς περί τίνος πρόκειται και προσπαθώ να προστατεύσω τον εαυτό μου”.

Photo Eurokinissi: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ