ΜΠΑΣΚΕΤ

Περιστέρι-Ηλυσιακός: 77-60

Περιστέρι-Ηλυσιακός: 77-60
Άρνολντ

Με το άνετο 77-60 το Περιστέρι επιβεβαίωσε ότι έχει εντελώς διαφορετικούς στόχους από τον Ηλυσιακό

Σε αντίθεση με το τελικό σκορ που δείχνει μια άνετη επικράτηση του Περιστερίου, στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Ηλυσιακός ήταν άκρως ανταγωνιστικός και μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι. Με πρωταγωνιστή τον Κάμινγκς, η ομάδα του Στέργιου Κουφού προηγήθηκε με 14-9, αλλά το Περιστέρι αντέδρασε με τον Άρνολντ και τον Φάιζον. Το σημαντικό για το Περιστέρι ήταν ότι κατάφερε στη συνέχεια να περιορίσει και τον Κάμινγκς, αλλά και τον Κάρτερ που ήταν σε καλή μέρα, με αποτέλεσμα να μείνει μόνος του ο εκπληκτικός Νίκος Χατζής να παλεύει μέσα στο κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου".
Μέχρι να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο η διαφορά είχε φτάσει και τους 10 πόντους, για να λήξει τελικά το δεύτερο δεκάλεπτο με σκορ 36-30. Στη συνέχεια, το Περιστέρι διατηρούσε μια απόσταση ασφαλείας από τον Ηλυσιακό, αλλά η άμυνα ζώνης που επέλεξε ο Κουφός μπλόκαρε τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου. Ο Ηλυσιακός μείωσε στους πέντε πόντους, αλλά και πάλι το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με μια διαφορά (54-46), που έδινε ψυχολογικό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους. Ωστόσο, ο Ηλυσιακός μείωσε ξανά στους τέσσερις πόντους, επτά λεπτά πριν το τέλος. Ως εκεί όμως. Στη συνέχεια το Περιστέρι έτρεξε ένα σερί 14-2, ο Ηλυσιακός... έχασε τη συγκέντρωσή του εντελώς και οι γηπεδούχοι έφτασαν στο άνετο 77-60.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 36-30, 54-46, 77-60

Περιστέρι (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 6 (1), Φάιζον 11 (2), Παπανικολόπουλος 11 (2), Μάντζαρης Β., Μπράμος 2, Νέλσον 11 (1), Μάντζαρης Α., Μαργαρίτης 3, Ουίλκινσον 2, Τσιάκος 2, Άρνολντ 29 (1).

Ηλυσιακός (Στέργιος Κουφός): Κάρτερ 15 (1), Καρύδας 5, Κάμινγκς 10 (2), Παπανικολάου 2, Χατζής 14 (1), Αθανασούλας 5, Σιούτης, Βιδάλης, Μπέντον, Ιωάννου 9 (1), Κασελάκης.

Για τα αναλυτικά στατιστιικά του Περιστερίου πατήστε ΕΔΩ και για του Ηλυσιακού ΕΔΩ .

Μετά το τέλος του ματς, ο Στέργιος Κουφός είπε: " Θέλω να πω πολλά συγχαρητήρια στο Περιστέρι για τη νίκη και την εμφάνισή του. Θα είμαι ολιγόλογος για την ομάδα. Με αυτή την νοοτροπία δε μπορούμε να κερδίσουμε κάτι καλύτερο και δεν πάμε πουθενά. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο είναι ότι δεν παλέψαμε το ματς μέχρι το τέλος του. Αν θυμάστε στο 36ο λεπτό το σκορ ήταν στους 4 πόντους και ήμασταν μέσα στη διεκδίκηση των στόχων μας και τελικά το σκορ έληξε με διαφορά 17 πότνων. Αυτό τα λέει όλα και μιλάει από μόνο του".

Από την πλευρά του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε: " Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Οταν μπαίνει το πρέπει σε εμάς, δυσκολεύει την κατάσταση κι εμείς έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το ματς. Είχαμε απουσίες στη διάρκεια της εβδομάδας του Νέλσον και του Ουίλινσον, αλλά ανταποκριθήκαμε σούπερ ως ομάδα. Ο Ηλυσιακός είναι μία πολύ καλή ομάδα, έχει ταλέντο και παίζει γρήγορα, ήθελα να πάμε σε οργανωμένο παιχνίδι. Για κάποια διαστήματα πήγαμε πιο σοβαρά στις επιθέσεις και βγάλαμε αιφνιδιασμούς σπάζοντας το ζον πρες του αντιπάλου. Φτάσαμε στην 6η νίκη πριν τελειώσει ο πρώτο γύρος κι αυτό είναι ένα σπουδαίο σκορ.

Εύχομαι καλή καλή συνέχεια στον Ηλυσιακό για τον οποίο χαίρομαι που έχει τόσα νέα παιδιά στο ρόστερ και του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Το παράδοξο είναι ότι στο καλύτερο παιχνίδι μας στον πρώτο γύρο χάσαμε από το Μαρούσι. Οταν ηττηθήκαμε από τον Ολυμπιακό, αντιδράσαμε πολύ καλά κόνυτρα στον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν λεπτομέρειες στις οποίες πρέπει να δουλέψουμε. Πρέπει να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο στα Τρίκαλα τον πρώτο γύρο και μετά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς".

















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ