BASKETBALL CH. LEAGUE

Πέρι: "Η ευκαιρία που μου έδωσε ο Παναθηναϊκός με έκανε καλύτερο παίκτη και άνθρωπο"

Πέρι: "Η ευκαιρία που μου έδωσε ο Παναθηναϊκός με έκανε καλύτερο παίκτη και άνθρωπο"

Ο MVP του Final Four του BCL, Κέντρικ Πέρι, μιλώντας στη μεικτή ζώνη, αναφέρθηκε στην κατάκτηση του τίτλου από τη Μάλαγα, στη διαχείριση της πίεσης του φαβορί, στο βραβείο που κέρδισε, το οποίο αφίερωσε στη σύντοφό του και τη μητέρα του, αλλά και στη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Η Ουνικάχα Μάλαγα επικράτησε της Τενερίφης με 85-80 για να κατακτήσει το τρόπαιο του Basketball Champions League, με τον Κέντρικ Πέρι να αναδεικνύεται MVP του Final Four μετά από τους 17 πόντους που σημείωσε στον τελικό της διοργάνωσης στη Stark Arena του Βελιγραδίου.

Ο Αμερικανός γκαρντ αποτέλεσε πόλο έλξης για τους δημοσιογράφους στη μεικτή ζώνη, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το πώς διαχειρίστηκε η Μάλαγα την ταμπέλα του φαβορί για το BCL όλη τη σεζόν, για το βραβείο που κέρδισε και τις δύο γυναίκες της ζωής του που το αφιερώνει, όπως και για το αν θεωρεί ότι αδικήθηκε από τον Παναθηναϊκό, όπου αγωνίστηκε τη σεζόν 2021-22 (σσ. μετά έκανε ένα πέραδμα από την Μπουντούτσνοστ, πριν τελικά βρει μπασκετική στέγη στη Μάλαγα).

Για την πίεση που είχαν όλη τη σεζόν ως το φαβορί για τίτλο: "Προσπαθείς να μην αφήσεις την πίεση να καθορίσει τον τρόπο σκέψη σου. Εσωτερικά είχαμε και εμείς τις προσδοκίες μας και τους στόχους μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, το ότι μείναμε πιστοί στους δικούς μας στόχους και το πηγαίναμε μέρα με τη μέρα".

Για τον πλουραλισμό της Μάλαγα: "Η Μάλγα είναι μια καλοσχεδιασμένη ομάδα από πάνω μέχρι κάτω. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη που να μπορούν να πουν ότι έχουν ένα βαθύ ρόστερ δώδεκα παικτών. Εδώ όλοι συνεισφέρουν, υπηρετούν το ρόλο τους. Όλοι κάνουν θυσίες και όλοι κρατούν τους υπόλοιπους υπόλογους".

Για τους οπαδούς: "Τι να πω; Είναι καταπληκτικοί αυτά τα δύο χρόνια που είμαι στην ομάδα, όχι μόνο αυτοί που ήθραν μαζί μας στο Βελιγράδι. Είμαι σίγουρος ότι γίνεται χαμός στη Μάλαγα αυτή τη στιγμή. Η εμπιστοσύνη τους και η αυτοπεποίθηση που μας δείχνουν, μας επιτρέπει να βρούμε εκεί έξω και να είμαστε ο εαυτός μας".

Για το αν ο Παναθηναϊκός δεν του έδωσε την ευκαιρία που του άξιζε στο υψηλότερο επίπεδο: "Αυτό δεν είναι κάτι που μπορώ να το πω εγώ. Φυσικά έχω την άποψή μου, ίσως όμως και εγώ να έκανα κάποια πράγματα που δεν με βοήθησαν τότε.

Μπορώ να κάτσω και να πω τι πήγε σωστά και τι λάθος, όμως μαθαίνεις και ωριμάζεις μέσα από όλες τις καταστάσεις. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε ο Παναθηναϊκός. Με έκανε καλύτερο παίκτη και καλύτερο άνθρωπο".

Για το αν αυτή ήταν η καλύτερη βραδιά στην καριέρα του: "Πρέπει να είμαι ειλικρινής. Ήταν πολύ ξεχωριστό όταν κερδίσαμε το Copa del Rey πέρσι, κερδίζοντας την Τενερίφη, την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ. Όμως το BCL είναι ακόμα πιο ξεχωριστό. Πέρσι ήμασταν πάλι κοντά, όμως γλίστρησε από τα χέρια μας και το να επιστρέψουμε ξανά σε αυτό το σημείο μας πήρε τόσο καιρό. Προσπαθήσαμε να μάθουμε από τα περσινά μας λάθη και νομίζω ότι κάναμε εξαιρετική δουλειά".

Για το αν στοχεύουν και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος: "Ναι αυτό είναι ο στόχος. Είμαστε σε μία πολύ καλή θέση αυτή τη στιγμή, όμως δεν είμαστε μια ομάδα που κοιτάζει πολύ μακριά. Επικεντρωνόμαστε στο τώρα και τώρα είμαστε πρωταθλητές στο BCL, οπότε θα πάμε να το γιορτάσουμε".

Για την ανάδειξή του σε MVP: "Εμπιστεύομαι την προσπάθεια που καταβάλω. Υπήρξαν στιγμές στην καριέρα μου που προσαθούσα να επιβάλω πράγματα ή να παίξω στα άκρα, γεγονός που με έκανε να νιώθω άβολα. Ήμουν τόσο επικεντρωμένος στο να κερδίζω, που μου γυρνούσε μπούμερανγκ.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να δώσω τα εύσημα στον προπονητή μου, τον Ιμπόν Ναβάρο, γαιτί μου έδειξε ότι πρέπει να το διασκεδάζω. Δεν είμαι ο εαυτός μου εάν δεν το διασκεδάζω. Είναι εύκολο να το απολαύσεις όταν παίζεις με ένα τέτοιο γκρουπ παικτών. Ο οποιοσδήποτε από εμάς θα μπορούσε να είναι ο MVP του Final Four. Ήμουν αρκετά τυχερός να βγάλω κάποιες καλές φάσεις σε κρίσιμα σημεία, αλλά όλα έχουν να κάνουν με την πίστη που μου δείχνουν όλοι".

Για το τι κάνει ξεχωριστή τη Liga Endesa και τόσο επιτυχημένες τις ισπανικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: "Για να σας πω την αλήθεια, δεν είμαι σίγουρος. Είμαι δύο χρόνια στην Ισπανία και αυτό που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί σε κερδίσει οποιαδήποτε μέρα.

Η ποιότητα του μπάσκετ, οι τακτικές, το κοουτσάρισμα, όλα είναι σε υψηλό επίπεδο. Ο συνδυασμός όλων αυτών των πραγμάτων είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε τις ισπανικές ομάδες να έχουν τόσες επιτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις".

Για το που αφιερώνει το βραβείο του MVP: "Σε αυτή τη γυναίκα εκεί απέναντι, που μιλάει στο τηλέφωνο, πιθανότατα με τη μαμά της και στη δική μου μαμά πίσω στο σπίτι. Ξέρω ότι πιθανότατα κλαίει μπροστά στην τηλεόραση αυτή τη στιγμή. Αυτές οι δύο -μαζί με την υπόλοιπη οικογενεία μου- είναι οι βράχοι μου.

Μου δίνουν όλο το κίνητρο του κόσμου και όλη την αυτοπεποίθηση του κόσμου. Με στήριζαν και πίστευαν σε μένα ακόμα και όταν εγώ δεν πίστευα στον εαυτό μου. Αυτό το βραβείο, λοιπόν, είναι σίγουρα για αυτές τις δύο".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΜΑΛΑΓΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ