ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέρασαν από το Πόρτλαντ με τρομερό Τόμπσον οι Γουόριορς

Golden State Warriors guard Klay Thompson, left, drives to the basket on Portland Trail Blazers guard Evan Turner, right, during the first half of an NBA basketball game in Portland, Ore., Saturday, Dec. 29, 2018. (AP Photo/Steve Dykes)
AP Photo/Steve Dykes AP PHOTO/STEVE DYKES

Με τον Κλέι Τόμπσον να ξυπνάει από τον... λήθαργό του και να σκοράρει από... παντού, οι Γουόριορς κέρδισαν με 115-105 τους Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ, παίρνοντας εκδίκηση για την προ ημερών εντός έδρας ήττα τους.

Οι Γουόριορς πλήρωσαν τους Μπλέιζερς με το ίδιο νόμισμα. Πριν από δύο ημέρες (27/12) οι Μπλέιζερς πανηγύρισαν ένα σπουδαίο διπλό στο Γκόλντεν Στέιτ, με τους πρωταθλητές να απαντούν τώρα με μία δική τους νίκη με 115-105 μέσα στο Πόρτλαντ, σε ένα παιχνίδι με ένταση, τεχνικές ποινές και δύο αποβολές: Του Αντρέ Ιγκουοντάλα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου επειδή πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και του προπονητή του Πόρτλαντ, Τέρι Στοτς, λίγο πριν το φινάλε για διαμαρτυρία.

Η αλήθεια είναι ότι το Γκόλντεν Στέιτ θα μπορούσε να είχε κερδίσει πολύ πιο εύκολα, αφού έφτασε να προηγείται ακόμα και με 17 πόντους διαφορά. Οι Μπλέιζερς όμως απλώς δεν τα παρατούσαν με τίποτα, μένοντας πάντα σε... απειλητική απόσταση.

Ο Κλέι Τόμπσον με 32 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Στέφεν Κάρι και τον Κέβιν Ντουράντ να προσφέρουν από 25 πόντους.

Για τους Μπλέιζερς, ο Ντάμιαν Λίλαρντ ήταν τρομερός, σταματώντας στους 40 πόντους, με τον Γιουσούφ Νούρκιτς να προσθέτει 21 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ και τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ 14 πόντους, αλλά με 6/17 σουτ.

ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ: Αμίνου 9, Χάρκλες 7 (9 ριμπάουντ), Νούρκιτς 21 (10 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Λίλαρντ 40 (5 ασίστ), ΜακΚόλουμ 14, Σουάνιγκαν, Κόλινς, Λέοναρντ 4, Λέιμαν, Μπάλντγουιν 2, Στάουσκας 3, Τέρνερ 2, Σεθ Κάρι 3

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ: Γκριν 3 (9 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ντουράντ 25 (5 ασίστ), Λούνι 12, Στεφ Κάρι 25 (8 ασίστ), Τόμπσον 32, Μπελ, Γιερέμπκο 8, ΜακΚίνι, Κουκ 6, Λίβινγκστον 2, Έβανς 2, Ιγκουοντάλα

AP Photo/Steve Dykes

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ