ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Πέντε NBAers εκτός προεπιλογής για τον Καναδά, που θέλει να έχει κόσμο στο προολυμπιακό της Βικτόρια

Ο Κεμ Μπιρτς σε φάση από αγώνα των Ράπτορς στη διάρκεια της σεζόν 2020/21
Ο Κεμ Μπιρτς σε φάση από αγώνα των Ράπτορς στη διάρκεια της σεζόν 2020/21 2021 AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Νέες σημαντικές απουσίες/αποχωρήσεις από την προετοιμασία της Εθνικής Καναδά, που πιέζει την κυβέρνηση της χώρας για να έχει κόσμο στους αγώνες του στο προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόρια.

Την ώρα που η Ελλάδα "μοντάρεται" στο τουρνουά Ακρόπολις που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ και ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής με τον αγώνα απέναντι στην πανίσχυση Σερβία (20:00), ο Καναδάς δουλεύει στην Τάμπα, εκεί που έβγαλαν τη σεζόν 2020/21 οι Τορόντο Ράπτορς.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νικ Νερς, δεν έχει πλέον στη διάθεσή του τον σέντερ Κέλι Ολίνικ, τον φόργουορντ Μπράντον Κλαρκ, τον σέντερ Κεμ Μπιρτς, τον φόργουορντ Οσέι Μπρίσετ, τον σέντερ Τρίσταν Τόμπσον και τον περιφερειακό Ντίλον Μπρουκς, για διαφορετικούς λόγους τον κάθε ένα, με αποτέλεσμα να έχει χάσει σημαντικά μέλη από την προεπιλογή των 24 στην οποία δεν βρισκόταν ούτε ο τραυματίας σούπερ σταρ των Ντένβερ Νάγγετς, Τζαμάλ Μάρεϊ.

Οι Ολίνικ - Μπιρτς θα είναι free agents από τα ξημερώματα της 2ας Αυγούστου, οι Μπρουκς - Μπρίσετ ενημέρωσαν πως δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο προολυμπιακό τουρνουά (29/6 - 5/7), ενώ οι Κλαρκ - Τόμπσον αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Ακόμη κι έτσι, ο Νερς θα έχει σημαντικούς αθλητές όπως ο Κόρι Τζόσεφ, ο Άντριου Γουίγκινς, ο Λου Ντορτ, ο Αρ Τζέι Μπάρετ, ο Ντουάιτ Πάουελ, με στόχο να κατακτήσει το τουρνουά που θα γίνει στη Βικτόρια, στο οποίο συμμετέχουν επίσης η Ελλάδα, η Κίνα, η Τουρκία, η Τσεχία και η Ουρουγουάη.

Κατά τα άλλα, η ομοσπονδία μπάσκετ του Καναδά περιμένει από την κυβέρνηση της χώρας να επιτρέψει την είσοδο θεατών στους αγώνες της, έστω σε ένα ποσοστό 10% της συνολικής χωρητικότητας του γηπέδου, ώστε να υπάρχει μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα και να μη γίνει η προσπάθεια για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μπροστά σε άδειες εξέδρες.

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ NBA ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ