ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Στο δρόμο της Ελλάδας ο Κέλι Ολίνικ, θέλει να παίξει με τον Καναδά στο προολυμπιακό

Ο Κέλι Ολίνικ, ο Καναδός ψηλός των Χιούστον Ρόκετς
Ο Κέλι Ολίνικ, ο Καναδός ψηλός των Χιούστον Ρόκετς 2020 AP PHOTO/WILFREDO LEE

Έτοιμος να αντιμετωπίσει την Ελλάδα είναι ο Κέλι Ολίνικ, που θέλει να παίξει με τον Καναδά στο προολυμπιακό της Βικτόρια. Σε τρομερή κατάσταση ο 30χρονος ψηλός των Χιούστον Ρόκετς, που θα είναι free agent το καλοκαίρι.

Στα 30 του χρόνια, ο Κέλι Ολίνικ βρίσκεται μάλλον στην πιο παραγωγική φάση της καριέρας του. Μετακόμισε πρόσφατα από τους Μαϊάμι Χιτ στους Χιούστον Ρόκετς, με τη φανέλα τους έχει 17.6 πόντους από 76% στο δίποντο, 39% στο τρίποντο και 85% στις βολές, 8.1 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 30.5 λεπτά συμμετοχής, ξέρει ότι ανεβάζει τις μετοχές του εν όψει της free agency, ελπίζει ότι θα βρει ένα καλό πολυετές συμβόλαιο, την ίδια στιγμή όμως δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει την εθνική ομάδα του Καναδά να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

"Είναι προφανές πως είναι στόχος μου να παίξω στο προολυμπιακό, παίζω με τον Καναδά περισσότερα χρόνια απ' όσα βρίσκομαι στο ΝΒΑ. Πάντα ήθελα να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο υψηλότερο επίπεδο. Ελπίζω πως θα το καταφέρουμε φέτος, ελπίζω πως θα έχω αυτή την ευκαιρία" ήταν τα λόγια του Ολίνικ, που έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 εξαιτίας ενός τραυματισμού στο γόνατο.

Ο Καναδάς θα παίξει με την Ελλάδα και την Κίνα στον έναν όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά της Βικτόρια, ενώ στον άλλο θα παλέψουν Ουρουγουάη, Τσεχία και Τουρκία. Ο νικητής του τουρνουά θα πάρει το εισιτήριο για το Τόκιο, με τους Καναδούς να μπορούν να δημιουργήσουν δωδεκάδα αποκλειστικά με NBAers καθώς στη Λίγκα αγωνίζονται εκτός από τον Ολίνικ και οι οι Αρ Τζέι Μπάρετ, Κεμ Μπιρτς, Κρις Μπουσέρ, Ντίλον Μπρουκς, Μπράντον Κλαρκ, Λούγκεντζ Ντορτ, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Κόρι Τζόσεφ, Τρέι Λάιλς, Ντουάιτ Πάουελ, Τρίσταν Τόμπσον, Άντριου Γουίγκινς και νεαροί όπως ο Νάικιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ, ο Εμφιόντου Καμπενγκέλε και ο Μάικαλ Μάλντερ. Όλα, φυσικά, θα εξαρτηθούν από τις πορείες των ομάδων τους, από το αν θα μπουν στα playoffs και πόσο μακριά θα φτάσουν.

Θυμίζουμε πως ο Καναδάς έχασε τον Τζαμάλ Μάρεϊ, τον σούπερ σκόρερ των Ντένβερ Νάγγετς που υπέστη ρήξη χιαστού. Ο αγώνας των Καναδών με την εθνική μας ομάδαθα γίνει στις 29 Ιουνίου, στις 02:05 τα ξημερώματα της 30ης Ιουνίου στην Ελλάδα.

Photo credits: 2020 AP Photo/Wilfredo Lee

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ NBA ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ