ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πέντε και στο χέρι

Πέντε και στο χέρι
Ταπούτος

Την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της πήρε η ΑΕΚ, που επικράτησε με 72-62 του Πανιωνίου, πλησιάζοντας πιο πολύ στην τετράδα

Ο αγώνας
Όπως αναμενόταν, το παιχνίδι ήταν από το πρώτο δεκάλεπτο ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ το οποίο στο πεντάλεπτο ήταν 11-11, με την ΑΕΚ να έχει τον Έιβερι σε μεγάλη μέρα. Ο Αμερικανός, ήταν αυτός που έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα, με 15-11, με δύο δικά του καλάθια, αλλά οι "κυανέρυθροι" επέστρεψαν στο ματς με τη βοήθεια των Μπάξτερ και Νιούλεϊ, για να ολοκληρωθεί η περίοδος με σκορ 20-20.

To σερί και το ανορθόδοξο σχήμα
Αρκετά μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε το ματς στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού οι "κυανέρυθροι", κατάφεραν για πρώτη φορά να πάρουν διαφορά 6 πόντων (21-27), στο ξεκίνημα, χάρη στα καλάθια των Μπάξτερ και Καλαμπόκη.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, η ΑΕΚ, "αφυπνίσθηκε". Με τον Χρήστο Ταπούτο να δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, κάνοντας σερί 5-0 μόνος του και τον Βαγγέλη Αγγέλου, να επιστρατεύει ανορθόδοξο σχήμα με τον Μπάρλο τριάρι, τους Ταπούτο-Ουέσον στη φροντ λάιν και τους Σιούτη-Βασίλιεβιτς στις θέσεις των γκαρντ, ο "Δικέφαλος" πραγματοποίησε σερί 12-0.

Το σκορ έγινε 33-27 και σε εκείνο το σημείο, ο Γιάννης Γιαννούλης, ήταν αυτός που "έσπασε το ρόδι" για τον Πανιώνιο, κάνοντας το 33-29, με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος.

Η απόλυτη ισορροπία
Η ΑΕΚ διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου, όταν ο Νιούλεϊ, με καλάθι και φάουλ έκανε το 39-42 για τους φιλοξενούμενους που δεν το διατήρησαν λόγω των συνεχόμενων πόντων από τους Σι και Έιβερι, που με ένα μίνι-σερί 4-0 έφεραν και πάλι τους "κιτρινόμαυρους" στο +1 (49-48), για να ολοκληρωθεί η περίοδος με 51-51.

Το "κιτρινόμαυρο" ξέσπασμα
Ένα ξέσπασμα που οδήγησε στο 8-0 της ΑΕΚ, στο ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου, με καλάθια από τους Ταπούτο, Βασίλιεβιτς, Σι και Μπάρλο, έκανε το 59-51, που ουσιαστικά ήταν η αρχή του τέλους για τον Πανιώνιο. Οι "κυανέρυθροι", μείωσαν σε 60-55, αλλά και πάλι ο Ταπούτος με τρίποντο τους... έκοψε τα πόδια, ανεβάζοντας εκ νέου τη διαφορά στους 8. Ο Σι, ήταν αυτός που "καθάρισε" το ματς για την ομάδα του, αφού με τρίποντο έκανε το 70-59 και με ακόμα δύο βολές το 72-59. Το τελικό 72-62, διαμόρφωσε με βολές ο Καλαμπόκης και η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου, πήρε ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα, το πέμπτο συνεχόμενο.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 33-29, 51-51, 72-62

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Αγγέλου): Ουέσον 12, Σι 13 (1), Ταπούτος 18 (2), Κυρίτσης 4, Σίμτσακ, Μπάρλος 3, Έιβερι 11 (1), Βασίλιεβιτς 5, Χαρίσης 6, Σιούτης

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ξανθόπουλος, Τσάπιν 6 (2), Ζορόσκι 11, Γεωργαλής, Σάκοτα 6, Καλαμπόκης 9, Νιούλεϊ (2), Μπάξτερ 4, Κένταλ, Γιαννούλης 14

Αγγέλου: " Ο Δημήτρης δίνει μάχη"
Για τη δύναμη των παικτών του, αλλά και τη βοήθεια των φιλάθλων μίλησε μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ο νεαρός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι ο Δημήτρης Παπανικολάου, προσπαθεί να επιστρέψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ενώ δεν αποκάλυψε κάποιο όνομα, όσον αφορά σε πιθανή μεταγραφή.

" Είναι τελείως διαφορετικό να συμμετέχεις σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και να έχεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα, από το να έχεις μόνο ένα. Σίγουρα ο Πανιώνιος έπαιξε πολύ καλά με τη Βαλένθια και συμφωνώ ότι η συγκέντρωση των παικτών του ήταν στο δεύτερο ματς. Του ευχόμαστε καλή τύχη".

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του αγώνα: " Είπα και στα παιδιά ότι όλοι είμαστε περήφανοι που δουλεύουμε για αυτή την ομάδα. Στα τεχνικά σημεία του παιχνιδιού παίξαμε απέναντι σε δύο πολύ καλούς δημιουργούς με 50 επιθέσεις κατά μέσο όρο και πολύ καλούς σουτέρ στην αδύνατη πλευρά. Αυτό τους έδινε υψηλό ποσοστό στην άμυνα. Για να περιορίσουμε το τρίποντο, ρισκάραμε το ριμπάουντ και είχαμε μεγάλο πρόβλημα από το "5" στα ριμπάουντ".

" Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντική η εγκεφαλική δύναμη των παικτών μας γιατί δεν είναι εύκολο μετά από μια μεγάλη νίκη όπως αυτή εναντίον του Άρη, να μπεις και να παίξεις συγκεντρωμένα. Δεν είναι εύκολο οι παίκτες που διακρίθηκαν στο προηγούμενο ματς να μπουν και να βοηθήσουν το σύνολο. Ήταν ένα τεστ για τη συνέχεια. Συνεχίζουμε με μεγάλη προσοχή κι έλεγχο".

Όσον αφορά στους φιλάθλους της ομάδας, είπε: " Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο τον κόσμο που γιατί σήμερα βάλαμε ένα λιθαράκι στη σχέση ομάδας-οπαδών σε ότι αφορά στον σεβασμό".

Σχολιάζοντας την απουσία του Δημήτρη Παπανικολάου, αλλά και την ενίσχυση της ΑΕΚ, τόνισε: " Ο Δημήτρης δίνει μια μάχη. Το ζητούμενο είναι η ελαστικότητα και η έκρηξη, περνάει από τη δύναμη και δουλεύουμε με γιατρούς και γυμναστές. Συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις. Τον περιμένουμε".

" Εμείς προσπαθούμε να βρούμε έναν έτοιμο παίκτη που να πλησιάζει τις αρχές του μπάσκετ που φαίνεται ότι προσπαθούμε να παίξουμε. Δεν χρειάζεται να έχει... ταμπέλα την επιθετική προσφορά, αλλά κι άλλους τομείς: την άμυνα, τη δημιουργία, την πάσα και φυσικά το σκορ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Η επιστροφή του Δημήτρη θα δημιουργήσει μια εσωτερική μετατόπιση. Οι Χαρίσης και Σίμτσακ ανταποκρίνονται. Είναι πολύ θετικό. Καλύψαμε το κενό δύο περιφερειακών σήμερα με τους Χατζή και Ηλιούπουλο. Δεν βλέπω κάτι στον ορίζοντα".

Ο νεαρός τεχνικός είπε για τον αντίπαλο της ομάδας του: " Ο Πανιώνιος είναι μια επιθετική ομάδα. Έχει δύο γκαρντ δημιουργούς και επιθετικογενείς και εκμεταλλεύονται τους ΝΙούλεϊ και Σάκοτα. Δεν μας πίεσαν στην περιφέρεια, αλλά κι άλλες δεν μας πίεσαν και κάναμε 20 λάθη. Είναι ενδιαφέρον".

Τέλος, αναφέρθηκε και στην πιθανότητα εισόδου στην τετράδα: " Ο Δρόσος έχει δώσει από την αρχή την επιθυμία του. Χαίρομαι που τα αποτελέσματα του δίνουν κουράγιο να συνεχίσει. Είναι ο άνθρωπος που χρειάζεται η ΑΕΚ. Είναι αυτός που πίστευε. Μου το είχε πει, πιστεύω στην ομάδα και θέλω να δουλέψεις πάνω σε αυτό".

Από πλευράς παικτών, το στίγμα του έδωσε ο Χρήστος Ταπούτος, ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος της ομάδας του: " Κάναμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, κυρίως στην άμυνα. Περιορίσαμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα ατού του Πανιωνίου. Ελέγξαμε το ρυθμό του παιχνιδιού για 4 λεπτά βάλαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Η προηγούμενη νίκη κι αυτή μας δίνει αυτοπεποίθηση και διαφορετικό πρεστίζ γιατί επικρατήσαμε απέναντι σε δυο πολύ καλές ομάδες και πλέον οι αντίπαλοι μας βλέπουν διαφορετικά και μας σέβονται περισσότερο".

"Αυτό που πρέπει να ελέγξουμε είναι η συγκέντρωσή μας. Να μην μας παρασύρει αυτό το σερί των πέντε νικών. Να μείνουμε προσγειωμένοι και να δουλέψουμε τις αδυναμίες μας. Νομίζω ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη".

"Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας βοήθησε πάρα μα πάρα πολύ σήμερα. Τον χρειαζόμαστε και περιμένουμε ακόμη περισσότερο στο μέλλον



".

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Νέναντ Μάρκοβιτς, τόνισε: " Ήμασταν προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο αμυντικό παιχνίδι, 72 πόντοι οι γηπεδούχοι και 62 εμείς. Ελέγξαμε το ματς ως την αρχή της τελευταίας περιόδου και μετά ήμασταν πολύ κακοί. Όχι μόνο κάναμε λάθη στην επίθεση, αλλά αφήσαμε πολλούς πόντους στην άμυνα, δεν κάναμε φάουλ και αφήσαμε εύκολα καλάθια, επιθετικά ριμπάουντ κτλ. Στις σετ επιθέσεις δεν αντιδράσαμε καθόλου. Χάσαμε ότι μυαλό είχαμε στους όταν βρεθήκαμε πίσω με 8 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, στην επίθεση και κάναμε κακές επιλογές και έτσι χάσαμε το ματς".

"Είναι κακή χρονική στιγμή, γιατί παίζουμε στη Βαλένθια, αλλά δεν μπορώ να πω ότι οι παίκτες σκέφτονται αυτό. Ίσως να υπάρχει στην άκρη του μυαλό τους. Ήταν καλό παιχνίδι για την ΑΕΚ και καλό για μας ως το 30'. Η ζωή συνεχίζεται κι έχουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια

".

Τέλος, ο Ντούσαν Σάκοτα, είπε για το ματς: " Για ακόμη μια φορά παρουσιάζουμε τα ίδια συμπτώματα. Παίζουμε καλό μπάσκετ για 30 λεπτά και χάνουμε το μυαλό μας στο τέλος. Παίξαμε καλή άμυνα για 30' μετά για κάποιο λόγο σταματήσαμε. Είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε".

"Πρέπει να μένουμε μαζί ως ομάδα και να φτάνουμε στη νίκη σε ματς με κοντινά σκορ και να μην κερδίζουμε μόνο με 20 πόντους

".

Η εξέλιξη του αγώνα:

1' Έναρξη 1ης περιόδου
1' Τρίποντο ΑΕΚ Έιβερι
2' Δίποντο Πανιώνιος Γιαννούλης
2' Δύο βολές ΑΕΚ Έιβερι
2' Δίποντο ΑΕΚ Κυρίτσης
3' Δίποντο ΑΕΚ Χαρίσης
4' Τρίποντο Πανιώνιος Νιούλεϊ
5' Δίποντο Πανιώνιος Σάκοτα
5' Δίποντο ΑΕΚ Έιβερι (13-11)
6' Δίποντο ΑΕΚ Έιβερι (15-11)
Ηγέτης της ΑΕΚ ο Αμερικανός που έχει ήδη 9 πόντους και οδηγεί την ομάδα του
7' Δίποντο Πανιώνιος Μπάξτερ (15-13)
8' Δύο βολές ΑΕΚ Σάκοτα
8' Δύο βολές ΑΕΚ Βασίλιεβιτς
9' Δίποντο ΑΕΚ Χαρίσης (20-17)
Πολύτιμη η βοήθεια του ψηλού που ήδη έχει 5 πόντους και 2 ριμπάουντ
9' Τρίποντο Πανιώνιος Νιούλεϊ (20-20)
10' Λήξη 1ης περιόδου 20-20
Απόλυτη ισορροπία στο πρώτο μέρος, με τους Έιβερι και Νιούλεϊ να οδηγούν ΑΕΚ και Πανιώνιο αντίστοιχα
11' Έναρξη 2ης περιόδου
11' Δίποντο Πανιώνιος Μπάξτερ (20-22)
Μπροστά μετά από αρκετή ώρα οι "κυανέρυθροι", με το δεύτερο καλάθι του Αμερικανού
12' Δίποντο Πανιώνιος Καλαμπόκης (21-24)
Για πρώτη φορά στο +3 ο Πανιώνιος με το καλάθι του Καλαμπόκη
13' Τρίποντο Πανιώνιος Τσάπιν (21-27)
"Αέρα" 7 πόντων παίρνουν οι "κυανέρυθροι" με τον νεοαποκτηθέντα άσο
14' Δίποντο ΑΕΚ Ταπούτος (23-27)
15' Τρίποντο ΑΕΚ Ταπούτος (26-27)
Παίρνει τα πάνω του ο Έλληνας άσος που κάνει μόνος του ένα 5-0
16' Δίποντο ΑΕΚ Σι
17' Δίποντο ΑΕΚ Ουέσον
Σερί 9-0 από τους "κιτρινόμαυρους" που ανακτόύν το προβάδισμα
18' Δίποντο ΑΕΚ Ταπούτος (32-27)
19' Δίποντο Πανιώνιος Γιαννούλης (33-29)
20' Λήξη ημιχρόνου 33-29
Mεγάλο ντέρμπι το παιχνίδι μέχρι στιγμής, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να κρατήσουν για πολύ ώρα τις διαφορές που παίρνουν
21' Έναρξη 3ης περιόδου
21' Δύο βολές ΑΕΚ Χαρίσης
21' Δίποντο Πανιώνιος Γιαννούλης (39-37)
23' Δίποντο Πανιώνιος Νιούλεϊ (39-39)
25' Καλάθι και φάουλ Πανιώνιος Νιούλεϊ (39-42)
26' Δίποντο ΑΕΚ Σι (43-42)
27' Δίποντο ΑΕΚ Έιβερι (41-42)
28' Δύο βολές Πανιώνιος Ζορόσκι (49-48)
30' Λήξη 3ης περιόδου 51-51
Το ντέρμπι συνεχίζεται στο ΟΑΚΑ και οι δύο ομάδες τελειώνουν ισόπαλες και την τρίτη περίοδο
31' Έναρξη 4ης περιόδου
31' Δίποντο ΑΕΚ Ταπούτος (53-51)
32' Δίποντο ΑΕΚ Βασίλιεβιτς (55-51)
32' Δίποντο ΑΕΚ Μπάρλος (57-51)
33' Δίποντο ΑΕΚ Σι (59-51)
Σερί 8-0 για την ΑΕΚ που βάζει τα θεμέλια για τη νίκη
35' Δίποντο Πανιώνιος Γιαννούλης (59-53)
35' Τρίποντο ΑΕΚ Ταπούτος (63-55)
"Καθαρίζει" ο Ταπούτος για την ΑΕΚ που είναι ακόμα στο +8
38' Τρίποντο ΑΕΚ Σι (70-59)
39' Δύο βολές ΑΕΚ Σι (72-59)
39' Σχόλιο Σερί 7-0 για την ΑΕΚ
70-59 το σκορ
40' Δύο βολές Πανιώνιος Καλαμπόκης (72-61)
40' Λήξη αγώνα 72-62
Μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ που έκανε ακόμα ένα βήμα τετράδας



















































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ