EUROLEAGUE

Πεδουλάκης: "Σημαντικό κομμάτι ο κόσμος"

Πεδουλάκης: "Σημαντικό κομμάτι ο κόσμος"
INTIME SPORTS

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε πώς ο κόσμος ήταν εκείνος που έσπρωξε τον Παναθηναϊκό στο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ζαλγκίρις. Σε μαγνητική θα υποβληθεί αύριο (30/12) ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο ΟΑΚΑ της Ζαλγκίρις Κάουνας με 67-66 και μπήκε με το δεξί στο "Top-16" της Ευρωλίγκας.

Ο προπονητής του "τριφυλλιού", Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο κόσμος ήταν εκείνος που έσπρωξε την ομάδα στη νίκη.

" Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Ήταν μια σπουδαία νίκη, στην πρεμιέρα του Top 16. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα τραυματισμών στο δημιουργικό κομμάτι κι αναγκαστήκαμε να παίξουμε για μεγάλο διάστημα με ένα γκαρντ. Δεν ήμασταν καλοί, δεν σπάγαμε σωστά την άμυνα, κάτι όμως που ήταν δικαιολογημένο. Το διάβασε η Ζαλγκίρις Κάουνας κι έγινε πολύ πιεστική. Δεν είχαμε και το Σοφοκλή (σ.σ: Σχορτσανίτη) να βοηθήσει. Υπερέβαλαν εαυτόν τα παιδιά και στο τέλος κερδίσαμε", ανέφερε ο Πεδουλάκης και πρόσθεσε για τον κόσμο της ομάδας:

" Σημαντικό κομμάτι ήταν η παρουσία και η ζέστη του κόσμου. Ήταν πολύ θερμός. Έδωσε ενέργεια, όταν η ομάδα έχασε τον ηγέτη της και το ματς έκλεινε. Μας βοήθησε πάρα πολύ. Το ίδιο έγινε και με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πρέπει να του δώσουμε συγχαρητήρια".

Όσον αφορά την κατάσταση του Δημήτρη Διαμαντίδη δήλωσε: " Θα κάνει μαγνητική τώρα. Λογικά, αύριο (29/12) θα έχουμε εικόνα".

Για το τι κρατάει από τη νίκη είπε: " Κάποια παιδιά βγήκαν μπροστά, και επιθετικά και αμυντικά. Ο Μπράμος είχε εξαιρετική παρουσία, το ίδιο και ο Κώστας (Τσαρτσαρής) στην άμυνα. Βρήκαμε δημιουργό στο πρόσωπο του Καπόνο, βοήθησε στο επιθετικό κομμάτι την ομάδα. Δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε χωρίς το Δημήτρη (σ.σ.: Διαμαντίδη)".

Τέλος μίλησε για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει συλλόγους με μεγαλύτερο μπάτζετ από το δικό του: " Είναι λίγο πολύ από όλα. Ο Παναθηναϊκός έχει τεχνογνωσία, ξεκίνησε σχεδόν από το μηδέν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα φέτος, αλλά γενικά το ελληνικό μπάσκετ χαίρει σεβασμού κι έχει τακτική.

Μπορεί να μην έχουμε την ποιότητα περασμένων ετών, αλλά είμαστε εδώ και προσπαθούμε σε κάθε αγώνα. Τα παιδιά, παρά τα φετινά προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει, σφυρηλατούνται κι αυτό μας κάνει υπερήφανους. Σήμερα (28/12) μας έλειψαν οι δημιουργεί. Χωρίς το Σοφοκλή (σ.σ.: Σχορτσανίτη) και το Δημήτρη (σ.σ.: Διαμαντίδη) είναι σαν να μας έχουν κόψει τα δύο χέρια".

Πλάθα: "Ικανοποιημένος από την ομάδα μου"

Από την πλευρά του ο προπονητής της Ζαλγκίρις, Χοάν Πλάθα ανέφερε: " Το πρώτο πράγμα που είπα στους παίκτες μου ήταν πως είμαι ικανοποιημένος για την επιστροφή μας στη διεκδίκηση της νίκης. Αλλά δε γίνεται να χάνουμε κάποια σουτ ή να δεχόμαστε άλλα, όπως τα συνεχόμεν τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Χάσαμε κι αρκετά ριμπάουντ. Ξυπνήσαμε εγκαίρως, κάναμε καλύτερη δουλειά στην άμυνα και στην επίθεση κι είχαμε δύο ευκαιρίες για τη νίκη, αλλά δεν ήμασταν τυχεροί.

Γνωρίζετε καλά πως εδώ στο Ο.Α.Κ.Α., όταν όλα κρίνονται στον πόντο, είναι σαν να πετάς ένα νόμισμα και να περιμένεις να έρθει κορώνα ή γράμματα. Πρέπει να μάθουμε να παίζουμε 40 λεπτά, όχι 20 λεπτά. Πρέπει να συνεχίσουμε καλύτερα. Τουλάχιστον οι παίκτες μου προσπάθησαν στο τέλος".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ