STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πεδουλάκης: "Ήταν κουραστικός μαραθώνιος"

Πεδουλάκης: "Ήταν κουραστικός μαραθώνιος"
INTIME SPORTS

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για την κούραση από τη μεγάλη σεζόν στην Ευρωλίγκα και τόνισε πως πρέπει οι "πράσινοι" να το διαχειριστούν, προκειμένου να βρουν ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Κολοσσό με 93-77 και επέστρεψε στις νίκες μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από την Μπαρτσελόνα που του στέρησαν την πρόκριση στο Final-4 του Λονδίνου.

Στις δηλώσεις του, μετά το τέλος του αγώνα, ο Αργύρης Πεδουλάκης στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι οι ξένοι παίκτες να καταλάβουν τη σημασία της κατάκτησης πλέον του πρωταθλήματος.

"Ο Παναθηναϊκός έκανε την προσπάθεια του σε μία χρονιά που αναδομείται. Πολύ λίγες ομάδες μπορούν να κάνουν αυτό που έκανε φέτος ο Παναθηναϊκός. Αυτό που φαινόταν εφιάλτης το καλοκαίρι, έγινε όνειρα και ελπίδα, οπότε νομίζω ότι το πρώτο στοίχημα έχει κερδιθεί. Αφήσαμε τα παιδιά να χαρούν το παιχνίδι, να παίξουμε πιο ελεύθερα. Είχαμε τα στοιχεία της ομαδικότητας, όχι της ατομικής άμυνας, αλλά το αφήσαμε επίτηδες γιατί θέλαμε να αφήσουμε την ομάδα να ξεμπουκώσει σε κάποιο κομμάτι", σχολίασε ο Αργύρης Πεδουλάκης και συνέχισε:

"Είναι μπροστά μας το ελληνικό πρωτάθλημα. Νομίζω τα ελληνόπουλα γνωρίζουν την κατάσταση και πως είναι αυτή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει να βάλουμε και τα ξένα μας παιδιά σε αυτή την διαδικασία και να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι για τον σύλλογο αυτή η προσπάθεια. Φέτος ήταν ένας μαραθώνιος πολύ κουραστικός για όλους, κυρίως για το μυαλό και πρέπει να διαχειριστούμε και αυτό. Νομίζω ότι μέσα από τα παιχνίδια θα βρούμε τον ρυθμό μας και να δουλέψουμε και σε αυτό".

Σε ερώτηση αν ο Παναθηναϊκός αποκτήσει κάποιο παίκτη μέχρι το τέλος της σεζόν, επισήμανε: "Σήμερα είναι μέρα των παικτών που έπαιξαν... Από αύριο μπορούμε να συζητήσουμε για αυτό".

Από την πλευρά του, ο Χάρης Γιαννόπουλος, σχολίασε: "Ήταν ένα ματς που θέλαμε να τρέξουμε και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Κυριαρχήσαμε στα ριμπάουντ, πιέσαμε στην άμυνα και ήρθε η νίκη. Ήταν δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες για μας που βγάλαμε πολύ ενέργεια στο γήπεδο για αυτό και εμείς θέλαμε να ξεκουράσουμε τα παιδιά που έμειναν περισσότερο στο γήπεδο".

Φραγκιάς: "Δεν μπορείς να κάνεις κριτική"

Στην αντίπερα όχθη, ο Βασίλης Φραγκιάς παραδέχτηκε πως η ομάδα του δεν περίμενε πολλά πράγματα από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό... "Για μας η σεζόν ουσιαστικά έχει τελειώσει μετά τα δύο παιχνίδια που πήραμε πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό, που δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά πράγματα. Για το ματς δε μπορείς να κάνεις κριτική, βγάλαμε κάποιες φάσεις αλλά μέχρι εκεί", επισήμανε ο Αργύρης Πεδουλάκης και συνέχισε:

"Θέλω να συγχαρώ τον Αργύρη και τον Παναθηναϊκό για την εμφάνιση της ομάδας στην Βαρκελώνη. Παρουσιάσε σημαντική βελτίωση το τελευταίο τρίμηνο και τα συγχαρητήρια αξίζουν στον Άρτζι που έχει "φάει" τα γήπεδα τόσα χρόνια και για λεπτομέρειες έχασε την πρόκριση στο Final Four".

Τέλος, ο Φάνης Κουμπούρας που ξεχώρισε για τον Κολοσσό υποστήριξε: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Τα προηγούμενα δύο ματς έπρεπε να τα κερδίσουμε και μετά από αυτά χαλαρώσαμε, μας έφυγε η πίεση και θέλαμε στα δύο που απέμεναν να χαρούμε το μπάσκετ και να βγάλουμε κάποιες καλές φάσεις. Ελπίζω να κάναμε μία πολύ καλή προπόνηση στον Παναθηναϊκό".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ