ΑΡΗΣ

Πεδουλάκης: "Άμυνα, επιστροφές και ριμπάουντ"

Πεδουλάκης: "Άμυνα, επιστροφές και ριμπάουντ"
INTIME SPORTS

Η αλλαγή της άμυνας, οι καλύτερες επιστροφές και φυσικά ο έλεγχος των ριμπάουντ, ήταν τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη επί του Άρη, σύμφωνα με τον προπονητή του Περιστερίου Αργύρη Πεδουλάκη.

" Αυτή η νίκη θα βοηθήσει πάρα πολύ, βεβαίως βαθμολογικά, αλλά και στον τομέα της αυτοπεποίθησης, αφού τα περισσότερα παιδιά είναι νέα", είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο κόουτς του Περιστερίου.

" Όσον αφορά στο ματς, έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον Άρη. φέτος είναι πολύ καλός σε ανοιχτό γήπεδο με τους Τάκερ και Ταπούτο που είναι ελαφριά τεσσάρια που δημιουργούν αιφνιδιασμό μετά τα ριμπάουντ. Επίσης, ο Άρης είναι πιεστική ομάδα στα ριμπάουντ. Εμείς θέλαμε τον ρυθμό απέναντι σε μία τέτοια ομάδα".

"Είχαμε δεχθεί 12 πόντους από τους 20 στον αιφνιδιασμό και αυτό μας ανάγκασε να παίξουμε σύνθετη άμυνα. Στο πρώτο μέρος δεν μας βοήθησε η ευστοχία του Άρη, που έβαλε κάποια δύσκολα σουτ και στο ημίχρονο είπαμε να βελτιώσουμε τις επιστροφές μας και τα ριμπάουντ και να παίξουμε κοντρόλ μπάσκετ. Έτσι πήγαμε το ματς στον πόντο και μετά είχαμε εμείς το πλεονέκτημα και ο Άρης το βάρος. Αυτό μας οδήγησε στη νίκη".

Τέλος, ο "Άρτζι" ευχήθηκε στον Άρη: " Καλή συνέχεια. Έχει καλή ομάδα φέτος και μέσα από τα ματς που θα ακολουθήσουν πιστεύω ότι θα καταφέρει να φτάσει στο στόχο του".

Από πλευράς παικτών του Περιστερίου, μίλησε ο Αντώνης Μάντζαρης: " Για μας ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για τον "Μαραθώνιο" του Πρωταθλήματος που διανύουμε. Είχαμε πει να ελέγξουμε τον ρυθμό, αφού ο Άρης είναι καλός στο ανοιχτό γήπεδο. Στην αρχή δεν το καταφέραμε, αλλά μετά πήγαμε σε σετ επιθέσεις και "σφίξαμε" την άμυνα. Όλοι οι παίκτες και ο προπονητής μας είναι μαχητές και το αποδείξαμε σήμερα".

Από την πλευρά του ο προπονητής του Άρη, Σάρον Ντρούκερ, δήλωσε: " Έχω δει πολλούς αγώνες τη φετινή σεζόν και αρκετοί από αυτούς εξελίχθηκαν όπως ο σημερινός. Πολλές ομάδες την έχουν... πατήσει όπως εμείς σήμερα. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, αλλά στο δεύτερο μέρος χάσαμε το μομέντουμ".

"Δεν παρουσιαστήκαμε όπως θα έπρεπε, ο χρόνος ήταν πιεστικός για μας, αυτοί ήταν πιο ελεύθεροι και έβαλαν κάποια δύσκολα σουτ. Άλλαξε η ψυχολογία μας προς το αρνητικό κι έτσι χάσαμε το ματς. Σε λίγες μέρες έχουμε το επόμενο παιχνίδι και από αύριο θα αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια. Πρέπει να μάθουμε από αυτόν τον αγώνα, αφού δεν έχουμε πολύ χρόνο ενόψει του επόμενου".

Για την "μετάλλαξη" του Άρη στο δεύτερο μέρος, τόνισε: " Η διαφορά στον αμυντικό τομέα ήταν ότι δεν είχαμε υπομονή, ειδικά στο τέλος του χρόνου. Στην επίθεση κάναμε λάθη, αστοχήσαμε σε κάποια σουτ και αυτό άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα".

Όσον αφορά στα επιθετικά ριμπάουντ του Περιστερίου, εξήγησε: " Όταν μιλάμε για άμυνα, πρέπει να τελειώνουμε τη δουλειά για να τρέχουμε στον αιφνιδιασμό. Ήταν πολλές καταστάσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα των επιθέσεων του Περιστερίου που δεν δουλέψαμε για να πάρουμε το ριμπάουντ κι έτσι οι αντίπαλοί μας τις ανανέωσαν".

Ενόψει της συνέχεια, είπε: " Είναι μακρύ το Πρωτάθλημα και είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν χρησιμοποιήσουμε την ήττα ως ένα μάθημα, θα αποβεί θετικό για τη συνέχεια".

Αναφερόμενος, τέλος, στην κατάσταση του Πιερ Πιρς, τόνισε: " Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου τον ρώτησα αν μπορεί να συνεχίσει και μου απάντησε αρνητικά. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο για εξετάσεις ώστε να δούμε τι γίνεται. Αυτό είναι το νεότερο που έχουμε".

Ο κορυφαίος του Άρη στο αποψινό ματς, Χρήστος Ταπούτος, δήλωσε: " Θεωρώ πως σήμερα γκρεμίσαμε ότι χτίζαμε με κόπο και ιδρώτα τον τελευταίο μήνα. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο ο παράγοντας "κούραση" ή αν είδαμε το ματς υπεροπτικά. Στο Β' μέρος δεν βγήκαμε καν να παίξουμε. Δεν είχαμε επιστροφές και κυκλοφορία της μπάλας, ενώ αφήσαμε το Περιστέρι να κάνει το παιχνίδι του".

"Θεωρώ ότι στο στόχο που έχουμε βάλει, ο οποίος είναι η τρίτη θέση, τέτοιες χαζές ήττες πιθανόν να μας κοστίσουν. Δεν κοιτάμε πίσω, αφού έχουμε ματς για το Eurocup σε τρεις μέρες και θα προσπαθήσουμε να δούμε τι κάναμε και τι όχι. Πιο πολλά ήταν τα λάθη μας, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ας μας γίνει αυτή ήττα ένα καλό μάθημα για τη συνέχεια"

Αναφερόμενος στην αλλαγή της εικόνας στο δεύτερο ημίχρονο, είπε: " Τίποτα δεν λειτούργησε σωστά. Δεχθήκαμε αστεία καλάθια και κολλήσαμε στη ζώνη. Πρέπει να δουλέψουμε στο παιχνίδι μας και να κοιτάξουμε τις αδυναμίες μας".

"Ξέρουμε ότι σε ένα Πρωτάθλημα μακρύ, ειδικά με δύο ματς την εβδομάδα, κάποια στιγμή θα έρθουν κάποιες συγκεκριμένες ήττες. Αν θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα και με χαρακτήρα πρέπει αυτή η ήττα να μας κάνει καλό και μέσα από τα λάθη μας να μάθουμε για να γίνουμε καλύτεροι".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ