VTB LEAGUE

"Παθητικός και αδιάφορος ο Μπράουν"

"Παθητικός και αδιάφορος ο Μπράουν"

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν δεν κατάφερε να φτάσει στους τελικούς της VTB United League και άρα στη Euroleague, με το αφεντικό της ομάδας Αντρέι Βεντίτσεφ να βάλει εναντίον του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς και του Ντέρικ Μπράουν.

Ο Αντρέι Βεντίτσεφ είναι από τους προέδρους που κάθονται στην άκρη του πάγκου και ενίοτε... πετάγονται να πουν τις ιδέες τους στον εκάστοτε προπονητή. Από εκείνους που κάνουν περισσότερες δηλώσεις από τους κόουτς και τους παίκτες. Μετά λοιπόν, το τέλος της σεζόν για τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, αυτό που είχε να πει κατ' αρχάς είναι ότι "δεν ξέρω αν θα μείνει ο Μπαζάρεβιτς ως προπονητής. Η απειρία του στοίχισε, όπως στοίχισαν και οι τραυματισμοί παικτών του επιπέδου των Ράντολφ και Καλνιέτις, ενώ πρόβλημα στη σειρά με τη Χίμκι, είχε και ο Μάλκολμ Ντιλέινι. Σε κάθε περίπτωση, θα συγκαλέσουμε σύσκεψη και σε αυτή θα αποφασίσουμε τι θα γίνει με τον προπονητή. Σε 10 ημέρες, θα είναι όλα πιο ξεκάθαρα".

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε τον Ντέρικ Μπράουν και τις πληροφορίες που τον θέλουν να 'χει ήδη εγκαταλείψει την ομάδα. " Ισχύουν" εξήγησε ο καθ' ύλην αρμόδιος, πριν διευκρινίσει το γιατί: "Η πραγματικότητα θέλει να είχαμε δεχθεί προτάσεις για τον Μπράουν, από ομάδες της Euroleague μέσα στη χρονιά, τις οποίες σκεφτήκαμε, διότι η πτώση του ρουβλιού μας δημιούργησε προβλήματα στον οικονομικό τομέα. Παρ' όλα αυτά, αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε και του εγγυηθήκαμε τα χρήματα του, μέχρι το τελευταίο σεντ. Και εκείνος τι έκανε; Στη σειρά με τη Χίμκι ήταν αδιάφορος. Φαινόταν να μη θέλει να βάλει το σώμα του στη μάχη, μην τυχόν και τραυματιστεί.

Σε όλα τα playoffs ήταν παθητικός, κάτι στο οποίο δεν μας είχε συνηθίσει. Δεδομένης της εμπειρίας του και του χαρακτήρα του, περιμέναμε πως θα γίνει ο ηγέτης στα αποδυτήρια. Αντ' αυτού, κατάφερε να βρίσκεται στο παρκέ για 30' και να μην κάνει ένα φάουλ! Θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στους ημιτελικούς -δεδομένων και των απουσιών των αντιπάλων μας-, αλλά δεν έκανε τίποτα. Ή μάλλον έκανε κάτι: κρυβόταν από τις ευθύνες. Ενδεχομένως ο Μπαζάρεβιτς να έπρεπε να απαιτήσει περισσότερα από εκείνον ή από εμάς. Οι απαιτήσεις είναι που κάνουν ένα προπονητή, νικητή".

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ