ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πατέρας Βεζένκοβ: "Από τον Σεπτέμβριο οι διαπραγματεύσεις για επέκταση με τον Ολυμπιακό"

Ο Σάσα Βεζένκοβ σε φάση από αγώνα του Ολυμπιακού στη EuroLeague 2020/21
Ο Σάσα Βεζένκοβ σε φάση από αγώνα του Ολυμπιακού στη EuroLeague 2020/21 EUROLEAGUE

Σάσα και Σάσο Βεζένκοβ, πατέρας και γιος, μίλησαν σε μέσο της Βουλγαρίας για τον Ολυμπιακό, αλλά και για το ΝΒΑ που πάντα βρίσκεται στο μυαλό του 26χρονου φόργουορντ.

Σίγουρος πως ο γιος του θα παίξει αργά ή γρήγορα στο ΝΒΑ δήλωσε σε μέσο της Βουλγαρίας (kodsport.bg) ο πατέρας του Σάσα Βεζένκοβ. Ο Σάσο Βεζένκοβ υποστήριξε ότι ο γιος του θα μείνει στον Ολυμπιακό, με τον οποίο έχει συμβόλαιο για τη σεζ΄πον 2021/22 και από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Πειραιώτες ώστε να επεκτείνουν την ήδη επιτυχημένη συνεργασία τους.

"Είναι γνωστό πως έχει συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο, αισθάνεται υπέροχα εκεί και το δείχνει. Ο Ολυμπιακός, είναι ο Ολυμπιακός, ένα από τα καλύτερα ονόματα της Ευρώπης. Μου έχει πει ο ατζέντης του ότι η ομάδα θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιό του, όμως είναι νωρίς, οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο. Το να είναι μέλος μιας ομάδας στην οποία υπάρχουν οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου είναι τιμή και προνόμιο" ήταν τα λόγια του Βεζένκοβ του πρεσβύτερου.

Ο Σάσο Βεζένκοβ αναφέρθηκε και στην προοπτική του ΝΒΑ: "Ο γιος μου μπήκε νωρίς στο μπάσκετ σε επίπεδο ανδρών, πήρε μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα, τα πλάνα μας ήταν τότε διαφορετικά όμως η Μπαρτσελόνα επέμεινε. Στόχος μας είναι να βρεθεί κάποια στιγμή στο ΝΒΑ. Αν πάρει μια ευκαιρία εκεί, θα μείνει για πολλά χρόνια. Βλέπω το ΝΒΑ και τη EuroLeague, στη EuroLeague είναι πιο δύσκολο να παίξεις, έχει αποδειχθεί αυτό. Είναι έτοιμος για το άλμα, όμως δεν χρειάζεται βιασύνη, δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μονομιάς. Είναι κάτι που θέλουμε, πάντως και είμαι σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα συμβεί".

Προς το παρόν, ο Σάσα προσπαθεί να ξεπεράσει τον αποκλεισμό από τα playoffs της EuroLeague: "Αποτύχαμε να μπούμε στις οκτώ κορυφαίες ομάδες, κάτι που ήταν σημαντικό για εμάς από τη στιγμή που δεν συμμετέχουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έναν στόχο είχαμε. Αν η ομάδα δεν τα καταφέρνει, ό,τι κι αν κάνεις ατομικά, πηγαίνει στο περιθώριο. Νομίζω ότι η σκληρή δουλειά του προηγούμενου καλοκαιριού φάνηκε, θέλω να συνεχίσω να βελτιώνωμαι και μαζί να έρθει η επιτυχία της ομάδας, διότι το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ".

Ο 26χρονος φόργουορντ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν συμμετέχει στην Α1: "Έχουν ειπωθεί τα πάντα από το 2019. Οι ιδιοκτήτες το αποφάσισαν, οι οπαδοί το υποστήριξαν. Εμείς οι παίκτες κάνουμε τη δουλειά μας. Είναι μεγάλη συζήτηση, υπάρχουν θετικά και αρνητικά, όλοι θέλουν να βλέπουν τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα, γίνονταν πέντε και έξι αγώνες κάθε χρόνο με τον Παναθηναϊκό και τώρα μόνο δύο για την EuroLeague. Θα είναι πιο ενδιαφέρον το προϊόν για τον κόσμο. Από την άλλη, είχαμε μία εβδομάδα για να προετοιμαζόμαστε για τους αγώνες, να κοιτάζουμε πιο βαθιά τον αντίπαλο. Βέβαια ένας παίκτης προτιμά περισσότερους αγώνες από τις προπονήσεις, αυτό είναι γεγονός. Από την επόμενη χρονιά νομίζω ότι όλα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα. Γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός θα γυρίσει στην Α1, αλλά ας περιμένουμε να δούμε".

Ο Βεζένκοβ έκλεισε τη σεζόν 2020/21 με 11.5 πόντους (50% στο δίποντο, 43% στο τρίποντο, 89% στις βολές), 5.4 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 14.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 23:35 σε 31 αγώνες της EuroLeague.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ