EUROBASKET

Πάσπαλι για εθνική Σερβίας: "Χρειαζόμαστε έναν ξένο παίκτη στην ομάδα, όλες οι εθνικές έχουν"

Ο Ζάρκο Πάσπαλι
Ο Ζάρκο Πάσπαλι EUROKINISSI

Ο Ζάρκο Πάσπαλι δήλωσε ότι η εθνική Σερβίας πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να προσθέσει έναν ξένο παίκτη στο ρόστερ της, λέγοντας ότι αν συνέβαινε αυτό η ομάδα θα είχε πάρει κάποιο μετάλλιο σε προηγούμενες διοργανώσεις.

Ειλικρινής. Βασικά, κυνικός. Για τον Ζάρκο Πάσπαλι ο λόγος, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό στην Σερβία και αναφέρθηκε στα προβλήματα της εθνικής της χώρας του, τονίζοντας ότι η Σερβία πρέπει να τα κοιτάξει κατάματα. Παράλληλα, πρότεινε και μία λύση: Να προσθέσει στο ρόστερ της η ομάδα έναν ξένο παίκτη.

Ο θρύλος του σερβικού μπάσκετ - και πρώην παίκτη Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Πανιωνίου και Άρη - τόνισε ότι η δική του γενιά φώναζε χρόνια για τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά... δεν εισακούστηκαν. "Τα πράγματα δεν πάνε καλά στην εθνική μας εδώ και πολύ καιρό. Θρύλοι του μπάσκετ της χώρας μάλλον θεωρούνται αδιάφοροι πλέον, επειδή όλα αυτά που φωνάζαμε δεν εισακούστηκαν" τόνισε αρχικά ο Πάσπαλι, για να προσθέσει:

"Βιώνουμε την αποτυχία, είναι αναπόφευκτο. Προειδοποιήσαμε για αυτό πριν από χρόνια, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειξε αυτά τα προβλήματα πριν από 15 χρόνια. Δεν δουλεύουμε όπως δουλεύαμε. Είμαστε μία χώρα του μπάσκετ, αλλά είναι ερώτημα ποια είναι η κατεύθυνσή μας. Δεν είναι κριτήριο απλώς να συμμετάσχουμε σε μία διοργάνωση, αλλά πρέπει να νικάμε. Μπορούμε να μιλάμε για χρόνια για τα προβλήματα του σερβικού μπάσκετ και σίγουρα δεν δεχθήκαμε σωστά το πρόγραμμα της FIBA.

Το πρώτο άσχημο σημάδι ήταν ότι δεν προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα έχουμε προβλήματα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου ακόμα και αν περάσουμε το Βέλγιο στην βαθμολογία είναι ερωτηματικό το πώς θα τα πάμε. Θα είναι δύσκολα. Ανησυχώ αν θα προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Τίποτα δεν άλλαξε σε ένα βράδυ".

Κλείνοντας, ο Πάσπαλι έκανε την πρόταση για ένταξη ενός ξένου παίκτη στο ρόστερ της εθνικής ομάδας: "Νομίζω ότι χρειαζόμαστε έναν ξένο παίκτη. Θα έκανε την διαφορά για εμάς, αν είχαμε κάποιον θα πέρναμε σίγουρα μετάλλιο σε κάποια προηγούμενη διοργάνωση. Χρειαζόμαστε έναν παίκτη σε θέση πάουερ φόργουορντ, έχουμε θέμα εκεί, αλλά δεν θέλαμε να πάρουμε παίκτη. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Είμαστε σε δύσκολη θέση και χρειαζόμαστε όση βοήθεια μπορούμε να πάρουμε.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είμαστε η μόνη χώρα που δεν χρησιμοποιεί αυτό το "μπαλαντέρ". Κατά την γνώμη μου πρέπει να γίνει. Η εθνική γυναικών το έκανε και όταν κατέκτησε το μετάλλιο δεν είπε κανείς ότι το κέρδισε μία ξένη παίκτρια, αλλά ότι το πήρε η εθνικής Σερβίας. Η Σλοβενία βοηθήθηκε από έναν ξένο και πέτυχε ιστορικά αποτελέσματα. Η κατάσταση απαιτεί σκέψη. Τα αποτελέσματα της εθνικής επηρεάζουν το ενδιαφέρον των παιδιών στην Σερβία. Χρειαζόμαστε κάθε βοήθεια".

TAGS EUROBASKET EUROBASKET 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ