EUROLEAGUE

Παραμιλάει η Ευρώπη με την LDLC Arena, το νέο σπίτι της Βιλερμπάν

This photograph taken in Decines-Charpieu near Lyon on November 23, 2023 shows the new stadium "LDLC Arena" of the ASVEL basket-ball club on the day of its opening. (Photo by OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP)
This photograph taken in Decines-Charpieu near Lyon on November 23, 2023 shows the new stadium "LDLC Arena" of the ASVEL basket-ball club on the day of its opening. (Photo by OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP) OLIVIER CHASSIGNOLE/AFP

Άναυδη η EuroLeague και οι fans του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με την LDLC Arena που άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής (23/11) για πρώτη φορά τις θύρες της.

Το πρώτο της ματς στην νέα της έδρα έδωσε το βράδυ της Πέμπτης (23/11) η Βιλερμπάν, καθώς υποδέχθηκε στην LDLC Arena τη Μπάγερν Μονάχου για τη 10η αγωνιστική της EuroLeague.

Η γαλλική ομάδα μπήκε στο νέο της σπίτι, ένα υπερσύγχρονο, κατάμαυρο, εντυπωσιακό γήπεδο 12.523 θεατών, το οποίο ξεκίνησε να χτίζεται τον Ιανουάριο του 2022 και έκανε εγκαίνια σχεδόν δύο χρόνια μετά.

Το κόστος της ανέγερσής του έφτασε τα 141 εκατομμύρια δολάρια, με την ASVEL να δίνει εκεί τους αγώνες της EuroLeague, αλλά να μένει στο Αστρομπάλ για τα ματς του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Γαλλίας.

Η LDLC Arena θα φιλοξενεί επίσης συναυλίες και άλλα events, ενώ βρίσκεται κοντά στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Λιόν στην περιοχή Ντεσίν-Σαρπιό.

Κάνε follow το NEO Instagram του SPORT24

TAGS EUROLEAGUE ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ