ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παπαπέτρου: "Να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη"

Ο Παπαπέτρου σουτάρει στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα
Ο Παπαπέτρου σουτάρει στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα EUROKINISSI

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αναφέρθηκε στο κακό πρώτο μέρος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο Βελιγράδι, αλλά και την ανάγκη που υπάρχει για να κοιτάξουν όλοι τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

Παρά την τρομερή προσπάθεια που έκανε στο τελευταίο πεντάλεπτο (σημείωσε 16 πόντους από το 35' μέχρι το 40'), ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν κατάφερε να αποτρέψει τη νέα ήττα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Οι πράσινοι δεν τα κατάφεραν απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (74-71) και έμειναν στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, πάνω μόνο από τη Χίμκι και τη Βιλερμπάν.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο αρχηγός του τριφυλλιού μίλησε στην κάμερα της NOVA για όσα πήγαν λάθος στο πρώτο μέρος για ακόμη ένα παιχνίδι, τόνισε όμως δεν είναι ανάγκη να υπάρξει πανικός ή έξτρα πίεση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα: "Προφανώς δεν μπαίνουμε στο παιχνίδι με τη σωστή νοοτροπία και προσέγγιση. Δεν είμαστε όσο επιθετικοί και σκληροί πρέπει, δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και αυτό μας φέρνει σε μειονεκτική θέση να κυνηγάμε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ερυθρός Αστέρας είχε πολύ καλά ποσοστά, σούταρε πολύ καλά και έγινε ακόμα πιο δύσκολο για εμάς. Το πετυχαίνουμε αυτό που θέλουμε στο δεύτερο μέρος, αλλά αναρωτιόμαστε γιατί δεν το κάνουμε στο πρώτο".

Για το πόσο δύσκολο είναι να γυρίσει ο διακόπτης για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, σε τέτοια παιχνίδια: "Δε θέλω να γυρίζει ο διακόπτης. Αν δεν είσαι καλός στο ξεκίνημα, προσπαθείς να ηρεμήσεις και να δεις τα πράγματα καθαρά. Πού μπορείς να είσαι καλύτερος. Σε κάποια παιχνίδια, είσαι κουρασμένος, σε άλλα δεν μπαίνουν τα σουτ. Ξεκίνησα με λάθη που δεν είναι αντάξια της ποιότητας και της δουλειάς μου. Στο ημίχρονο προσπάθησα να ηρεμήσω, να το δω λογικά και να δω πώς μπορώ να γίνω χρήσιμος. Ήμασταν όλοι σωστοί στο δεύτερο μέρος".

Για το τι μπορεί να αλλάξει από εδώ και πέρα: "Πάντα στη ζωή προσπαθώ να δώσω λογική εξήγηση. Δεν είναι στιγμή για πανικό. Δεν είμαστε στη θέση που θέλουμε, πρέπει να βελτιωθούμε. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί. Στην άμυνα ή την επίθεση. Ή την ψυχολογία. Να γίνουμε πιο θετικοί για την ομάδα. Για να μπει αυτό μετά στο σύνολο. Δεν είναι ώρα για απολογισμό ή πανικό. Είμαστε πριν τα μέσα της χρονιάς. Είναι ώρα να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Ήρεμα και λογικά. Με τον Ρικ Πιτίνο κάναμε ένα φοβερό σερί. Ξέρουμε πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ