ΜΠΑΣΚΕΤ

Παπανικολάου: "Πάντα έβρισκαν τον τρόπο οι Έλληνες"

Παπανικολάου: "Πάντα έβρισκαν τον τρόπο οι Έλληνες"
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για το Copa Del Rey, την Ευρωλίγκα, αλλά και για την Ελλάδα. Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε.

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην εφημερίδα "Vanguardia" για το Copa Del Rey, το οποίο αρχίζει αύριο (6/2), την Ευρωλίγκα, αλλά και για την Ελλάδα Διαβάστε αναλυτικά τι είπε:

Για το αν προσαρμόστηκε στη Βαρκελώνη και αν υπάρχουν διαφορές με τη ζωή στην Αθήνα: " Δεν είναι μεγάλες οι διαφορές, πέρα από τη γλώσσα. Είναι και οι δύο πολύ όμορφες πόλεις. Στη Βαρκελώνη υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις και να δεις, πολλά μέρη να βγεις για φαγητό. Με τους συμπαίκτες μου βγαίνουμε συχνά. Με τον Αμπρίνες, τον Χουέρτας, τον Σάδα… Είμαστε πολύ κοντά. Ο τρόπος ζωής μοιάζει με ό,τι είχα συνηθίσει και μου αρέσει πολύ".

Για την κατάσταση στην Ελλάδα: " Τα πράγματα είναι δύσκολα. Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό. Όμως οι Έλληνες έχουν επιβιώσει και σε δυσκολότερες καταστάσεις και πάντα έβρισκαν τον τρόπο να τα καταφέρνουν".

Για την μέχρι τώρα παρουσία του στη Μπαρτσελόνα δήλωσε: " Στην αρχή ήταν δύσκολα. Νέα ομάδα, νέες συνήθειες... Όμως, τώρα όλα πάνε καλύτερα. Το ήξερα πως θα γίνει έτσι. Ήμουν τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό και όταν αλλάζεις ομάδα κάνεις μια νέα αρχή. Όλα είναι καινούρια για μένα".

Για το τι ζητάει από εκείνον ο προπονητής του: " Ξέρει τι μπορώ να δώσω στην ομάδα. Μου λέει να παίζω με ενέργεια και δύναμη, να παίζω καλή άμυνα και να εκμεταλλεύομαι κάθε κατάσταση. Έχω κάποιες δυσκολίες στην επίθεση, αλλά βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα".

Για το ότι η Μπαρτσελόνα είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο Top-16 είπε: " Θα είναι ωραίο να τερματίσουμε πρώτοι ή δεύτεροι, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα. Έχουμε παίξει μόλις πέντε παιχνίδια. Το πιο σημαντικό είναι να προκριθούμε. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι γιατί αν σκέφτεσαι την πρωτιά ή την δεύτερη θέση, μπορεί να μην πετύχεις τίποτα".

Για το Copa Del Rey και τις διαφορές με την Ελλάδα ανέφερε: " Οκτώ ομάδες, με τους οπαδούς στο πλευρό τους και όταν τελειώσει το παιχνίδι όλοι είναι φίλοι. Αυτό είναι αθλητισμός. Χρειαζόμαστε τρεις νίκες σε τρεις μέρες, αλλά βλέπουμε μόνο το πρώτο ματς. Αν πάει καλά θα δούμε το δεύτερο παιχνίδι. Αν θες πάντως, να πετύχεις κάτι σπουδαίο πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους".

Για το ότι η Μπαρτσελόνα έχει νικήσει δύο φορές τη Ρεάλ στη Μάλαγα δήλωσε: " Δεν το ήξερα. Θυμάμαι όμως, τον πρώτο μου αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Μάλαγα. Ελπίζω να επαναληφθεί η ιστορία και η Μάλαγα να παραμείνει ευνοϊκή πόλη για εμάς. Αν και δεν είμαι τίποτα προληπτικός, σε αντίθεση με τους περισσότερους Έλληνες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ