ΕΟΚ

Παπανικολάου: "Με εφαλτήριο την επιτυχία του '87 ας οδηγήσουμε και πάλι το Ελληνικό Μπάσκετ στο υψηλότερο σημείο"

Ο Άγγελος Παπανικολάου
Ο Άγγελος Παπανικολάου EUROKINISSI

Με αφορμή την συμπλήρωση 34άρων χρόνων από την κατάκτηση του EuroBasket το 1987, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου έστειλε το δικό του μήνυμα.

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το έπος του ελληνικού αθλητισμού με την κατάκτηση του EuroBasket το 1987. Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου θυμήθηκε μαζί με όλο το φίλαθλο κοινό αυτή τη μέρα - ορόσημο για το ελληνικό μπάσκετ, δηλώνοντας πως η διάκριση αυτή πρέπει να δείξει τον δρόμο για τις επόμενες επιτυχίες της Εθνικής ομάδας.

Το μήνυμα του Άγγελου Παπανικολάου:

"Η 14η Ιουνίου 1987 θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων των Ελλήνων ως η χρυσή σελίδα στο πλούσιο από σελίδες αθλητικό βιβλίο. Δεν ήταν απλά μια ακόμα σημαντική διάκριση του Ελληνικού Αθλητισμού και δη του Μπάσκετ, η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ. Ούτε απλά ένας άθλος.

Αποτέλεσε ως το πιο σπουδαίο γεγονός και άφησε ανάγλυφα το "αποτύπωμα" στις επόμενες γενιές.

Διότι, οι Έλληνες έγιναν μια «γροθιά» και ξεχύθηκαν στους δρόμους με μια πορτοκαλί μπάλα και μια ελληνική σημαία. Οι γειτονιές γέμισαν με παιδιά που ήθελαν να μιμηθούν τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά. Κυρίως όμως, μας ώθησε:

Να ονειρευτούμε…

Να ξεπεράσουμε το "ταβάνι"...

Να αλλάξουμε εν τέλει τη ζωή μας…

Με εφαλτήριο τη μεγάλη αυτή στιγμή του Ελληνικού Αθλητισμού ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και πάλι, ας ονειρευτούμε, ας γκρεμίσουμε το ταβάνι και εν κατακλείδι, ας οδηγήσουμε το Ελληνικό Μπάσκετ και πάλι στο υψηλότερο σημείο.

Το Μπάσκετ ας μείνει στα χέρια μας…"

TAGS ΕΟΚ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ