ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπανικολάου: "Δεν υπήρξε ένταση με τον Παπαγιάννη, ο Μιλουτίνοβ είχε την αίσθηση ότι η μπάλα πήγαινε μέσα"

Παπανικολάου: "Δεν υπήρξε ένταση με τον Παπαγιάννη, ο Μιλουτίνοβ είχε την αίσθηση ότι η μπάλα πήγαινε μέσα"
EUROKINISSI

Για τα αίτια της ήττας του Ολυμπιακού από τη Φενέρμπαχτσε, για την τελευταία φάση του ματς, αλλά και για τη στιχομυθία που είχε με τον Γιώργο Παπαγιάννη μίλησε ο Κώστας Παπανικολάου στην κάμερα της NOVA.

Διδακτικό χαρακτήρα ευελπιστεί πως θα έχει για τον Ολυμπιακό η ήττα από τη Φενέρμπαχτσε στην 6η αγωνιστική της EuroLeague, ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε καμία εντάση μεταξύ αυτού και του Γιώργου Παπαγιάννη προς το φινάλε του αγώνα, όταν ο διεθνής Έλληνας σέντερ έβγαλε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου και οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν την κατοχή.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην κάμερα της NOVA μετά το τέλος του αγώνα ο αρχηγός του Ολυμπιακού:

"Το παιχνίδι χάθηκε στο πρώτο μέρος. Πάλι ξεκινήσαμε το παιχνίδι πολύ νωχελικά, πολύ νοθροί, πολύ αργοί. Επιτρέψαμε στη Φενέρ να κάνει το παιχνίδι της. Επιτρέπαμε τις μπάλες να περνάνε μέσα από τα χέρια μας και την άμυνά μας. Βρήκαν εύκολα καλάθια κια ψυχολογία. Δεχθήκαμε πάλι 42 πόντους. Είναι πάρα πολλοί για το επίπεδο που θέλουμε να είμαστε.

Το δεύτερο μέρος πρέπει να είναι οδηγός για εμάς, για το υπόλοιπο της σεζόν. Η προσπάθεια που καταβάλαμε στην άμυνα, μας άνοιξε επιλογές σην επίθεση. Πρέπει να μας γίνει μάθημα. Σίγουρα πονάει η ήττα, αλλά ενόψει της συνέχειας μπορεί να γίνει μία διδακτική ήττα, αν έχουμε το μυαλό να την αξιοποιήσουμε.

Αν παίζεις αλλαγή και είσαι παθητικός, αφήνεις δηλαδή την αντίπαλη ομάδα να βρει εύκολη πάσα, να περνάει εύκολα στο ένας-ένας, αυτό διαλύει όλη την άμυνα. Μετά είναι στο δικό τους χέρι το αν θα βάλουν τα σουτ.

Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πιο ενεργητικοί και όλο αυτό δημιούργησε μια νέα συνθήκη. Όταν παίζεις αλλαγές υπάρχει ένα μειονέκτημα στα επιθετικά ριμπάουντ. Μας πλήγωσαν αρκετά τα επιθετικά ριμπάουντ, ειδικά στα 28" που πήρα ένα ο Χέιζ-Ντέιβις. Είχαμε την ευκαιρία να στείλουμε το ματς στην παράταση ή να κερδίσουμε το ματς αν βρισκόταν ελεύθερο τρίποντο.

Ήταν πολύ καλή η επιλογή του Γουίλιαμς- Γκος, είδαμε όλοι το παιχνίδι της μπάλας. Ο Μιλουτίνοβ είχε σε πρώτη φάση ευκαιρία να έχει επαφή με την μπάλα, αλλά από ό,τι μου είπε, είχε την αίσθηση ότι θα πάει μέσα και δεν ήθελε με το χέρι να αλλάξει την τροχιά της μπάλας και βρει στεφάνι και δεν μπει κλπ. Έμελλε να κριθεί έτσι.

Είδα τον Γιώργο να ακολουθεί την μπάλα με τα χέρια του, από πίσω όπως ήμουν. Οι διαιτητές είδαν το ίδιο πράγμα. Ο Γιώργος ήταν πολύ σίγουρος και στο τέλος μου έλεγε ότι δεν ακούμπησε την μπάλα. Το παιδί είναι εξαιρετικό, δεν υπάρχει κάτι με τον Γιώργο. Κάναμε λίγη πλάκα πάνω σε αυτό, όσο μπορείς να κάνεις πλάκα σε αυτό το σημείο. Δεν υπήρξε κάποια ένταση. Προς Θεού, μην βγουν πράγματα που δεν ισχύουν σε καμία των περιπτώσεων".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ