ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπανικολάου: "Δεν μπορείς να είσαι αφελής και να μην είσαι πεινασμένος σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό"

Παπανικολάου: "Δεν μπορείς να είσαι αφελής και να μην είσαι πεινασμένος σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό"
PRINTSCREEN

Για τις παγίδες που μπορεί να κρύβει το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (30/10, 20:15, ERT 3 και LIVE από το SPORT24) και τη σημασία που μπορεί να έχει για την έκβαση του πρωταθλήματος μίλησε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου.

Συνέντευξη στην εκπομπή "Τζάμπολ" της ΕΡΤ έδωσε ο Κώστας Παπανικολάου μετά την άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Κολοσσού στη Ρόδο. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων αναφέρθηκε φυσικά στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό (30/10, 20:15, ERT 3 και LIVE από το SPORT24) στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική της Basket League, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός λόγω των δύο νικών που έχουν πετύχει φέτος οι Πειραιώτες απέναντι στους πράσινους.

Για την εύκολη νίκη κόντρα στον Κολοσσό: "Δεν υπάρχει εύκολη νίκη. Πρέπει να είσαι σοβαρός. Μας βγήκε και λίγο επιθετικά το παιχνίδι και βγάλαμε φάσεις με κλεψίματα, ώστε να βρούμε εύκολους πόντους. Αυτό άνοιξε το παιχνίδι και για εμάς. Ανεβαίνει η ψυχολογία, δεν έχεις την πίεση του σκορ και όλο αυτό βοήθησε".

Για το αν υπάρχει καταπόνηση λόγω του μικρού rotation: "Η αλήθεια είναι ότι είναι μια δύσκολη περίοδος σωματικά για εμάς στο αγωνιστικό κομμάτι. Έχει συσσωρευτεί πάρα πολύ μεγάλος όγκος κόπωσης από πολύ νωρίς, αλλά από την άλλη είμαστε επαγγελματίες αθλητές, αυτό μας αρέσει να κάνουμε. Μας αρέσει να παίζουμε παιχνίδια. Έχετε ακούσει ποτέ να λέει παίκτης 'Α, να πάμε για προπόνηση;' Έχουμε και το τεχνικό τιμ, του γιατρούς αλλά και τους γυμναστές, μας να φροντίσουν ώστε να υπάρχει σωστή αποσυμφόρηση σε αυτούς που καταπονήθηκαν παραπάνω και σιγά σιγά να παίξουμε όλοι μαζί. Το σημαντικό είναι να γυρίσουν και οι τραυματίες".

Για τα πολλά ματς εκ των οποίων τα δύο κρίθηκαν στην παράταση: "Έτσι είναι η ζωή μας. Έτσι είναι το ευρωπαϊκό μπάσκετ και ο κόσμος το απολαμβάνει. Για εμάς είναι μια δύσκολη διαδικασία όσον αφορά το πώς θα προετοιμάσεις ξανά το κορμί σου. Το καλό είναι ότι έχουμε παιδιά τα οποία μπορούν να βοηθήσουν και να κάνουμε αυτό που πρέπει στο παρκέ. Δεν βλέπω κάπου σταματημό σε όλο αυτό. Πρέπει εμείς να εμπιστευτούμε αυτό που πρέπει να κάνουμε και που μας λένε να κάνουμε και να προσπαθήσει ο καθένας μόνος του να προσφέρει παραπάνω ξεκούραση στον οργανισμό το. Το κομμάτι της συγκέντρωσης πρέπει να είναι σε πολύ ψηλά επίπεδα".

Για το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική της Basket League: "Στο δεύτερο μεταξύ μας παιχνίδι στο ΟΑΚΑ φάνηκε τι σημαίνουν τα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων. Το επόμενο παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικό και όποιος νομίζει από εμάς, από τα αποδυτήριά μας και από τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε, ότι θα είναι κάτι απλό ή ότι έχουμε κερδίσει δυο φορές τον Παναθηναϊκό, εκεί θα είναι η μεγάλη παγίδα και εκεί μπορείς να βρεθείς στο καναβάτσο και στην άσχημη πλευρά".

Για το αν υπάρχει ίδια...πείνα λόγω του μεγάλου σερί: "Το σερί είναι ιστορία. Μιλάμε για ένα παιχνίδι που αν κερδίσεις, βάζεις μία διεκδικήτρια του τίτλου, μία ήττα από κάτω σου. Μέσα στην έδρα σου. Δεν μπορείς να είσαι αφελής και να μην είσαι πεινασμένος σε ένα τέτοιο παιχνίδι, το οποίο θα σου δώσει το πάνω χέρι.

Δεν θέλω να προδικάσω ότι είναι το πλεονέκτημα, γιατί μπορεί να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό και να υποτιμήσεις το Περιστέρι ή τον ΠΑΟΚ και να χάσεις. Πάλι το ίδιο πρόβλημα θα υπάρχει. Δεν υπάρχουν πολλά μυστικά. Σίγουρα μπορεί να ετοιμάσουν οι προπονητές κάποια τρικ, όμως έχουμε δει πως αυτά τα παιχνίδια κρίνονται από τις λεπτομέρειες, από τη μία φάση, από τις 50-50 μπάλες, από την αποφασιστικότητα και τη δυναμικότητα. Πρέπει να είμαστε το ίδιο πεινασμένοι με τα προηγούμενα".

Για το αν παίζει μεγαλύτερο ρόλο η άμυνα ή η επίθεση: "Μέσα από την άμυνα παίρνεις ψυχολογία και για την επίθεση".

Για το αν προτιμάει να παίζει στο '3' ή στο '4': "Όπου χρειαστεί. Αυτά τα πράγματα στο σύγχρονο μπάσκετ έχουν εξαλειφθεί, δεν υπάρχουν θέσεις".

Για τη θέση του Μπραζντέικις: "Όταν το δείτε εσείς και το καταλάβετε να το πείτε και σε εμάς. Δεν αποκαλύπτουμε τα χαρτιά μας".

Για τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ: "Προφανώς το μπάσκετ μπαίνει όχι σε 2η ή τρίτη μοίρα, αλλά πολύ πίσω. Βλέπουμε πολύ άσχημες εικόνες και δεν παίζει ρόλο αν είναι από την πλευρά της Παλαιστίνης ή του Ισραήλ. Τι να σχολιάσεις όταν βλέπεις παιδιά και γυναίκες να ξεσπιτώνονται. Τι να πούμε εμείς μέσα στις τέσσερις γραμμές και αν βάλαμε το σουτ. Καλύτερα να σωπαίνεις και να μην προσπαθείς να πεις την εξυπνάδα σου, γιατί αυτοί οι άνθρωποι το ζουν. Μιλάμε για πολύ δύσκολες καταστάσεις. Κάποιος, κάπου, πρέπει να βάλει ένα στοπ σε αυτό. Δεν γίνεται να την πληρώνει κάποιος που πάει να δραπετεύσει από όλο αυτό.

Η Μακάμπι έχει και Ισραηλινούς παίκτες. Πώς να συγκεντρωθείς σε έναν αγώνα, όταν ξέρεις ότι πίσω στο σπίτι σου γίνονται αυτά τα πράγματα; Προφανώς όπως μπορεί να βοηθήσει ο καθένας (σσ. αν χρειαστεί να φιλονηθεί η ομάδα σε άλλη έδρα)".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ