ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

Παπαμακάριος: "Η καλύτερη απάντηση στα παπαγαλάκια"

Παπαμακάριος: "Η καλύτερη απάντηση στα παπαγαλάκια"
INTIME SPORTS

Ο Μανώλης Παπαμακάριος μίλησε στο Sport24.gr για την αξιοπιστία του ελληνικού μπάσκετ, τον Πανελευσινιακό που άξιζε να μείνει στην Α1, καθώς και την ανακούφιση μετά το καλάθι του Καλαμπόκη

Έστω και στην κόψη του ξυραφιού, ο Πανελευσινιακός κατάφερε να σώσει την κατηγορία μετά από μία συναρπαστική 26η αγωνιστική που βρήκε τις τρεις ομάδες που "καίγονταν" για νίκη να χάνουν όλες από τους αντιπάλους τους.

Έτσι, ο Πανελευσινιακός ευνοήθηκε που είχε την τριπλή ισοβαθμία με Ηλυσιακό και Ίκαρο, εξασφαλίζοντας την παραμονή του στην Basket League ΟΠΑΠ και τη νέα σεζόν.

Μπορεί ο Μανώλης Παπαμακάριος να μην γνωρίζει ακόμα τι θα κάνει τη νέα σεζόν και που θα βρίσκεται, ωστόσο αυτό που ξέρει με σιγουριά είναι ότι το ελληνικό μπάσκετ νίκησε το Σάββατο το βράδυ... Κι αυτό γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε στο Sport24.gr πολλά ακούγονται κάθε χρόνο, αλλά η απάντηση όσων ασχολούνται με το μπάσκετ είναι ολοένα και πιο ηχηρή.

"Παίζω 16 χρόνια στην Α1, αν εξαιρέσεις τα δύο χρόνια που ήμουν στο εξωτερικό και έχω βαρεθεί να ακούω κάθε χρόνο τέτοια εποχή πολλά και ψευδή σενάρια σχετικά με την αξιοπρέπεια. Για μία ακόμα φορά τα παπαγαλάκια διαψεύστηκαν και το ελληνικό μπάσκετ έδειξε το επίπεδό του, δίνοντας την καλύτερη απάντηση.

Γενικότερα, όλοι όσοι ασχολούνται με το ελληνικό μπάσκετ απέδειξαν πόσο αξιοπρεπείς είναι: ο Έλληνας μπασκετμπολίστας, ο Έλληνας προπονητής, όλοι. Και πραγματικά χαίρομαι πολύ που για μία ακόμα χρονιά ήρθαν έτσι τα πράγματα", σχολίασε ο 34χρονος γκαρντ ο οποίος επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανελευσινιακού μετά από δύο χρόνια στην Ισπανία.

"Μεγάλη ανακούφιση"

Ωστόσο, ο Πανελευσινιακός δεν παύει να πέρασε διά πυρός και σιδήρου μέχρι να μάθει το αποτέλεσμα στο Ρέθυμνο, καθώς η Κηφισιά του έβαλε δύσκολα στο τελευταίο ματς της σεζόν που ήταν και ιδιαίτερα καθοριστικό. "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, καθώς είχαμε και προβλήματα τραυματισμών να αντιμετωπίσουμε, όπως του Φαγιέ. Είχαμε πολύ άγχος και πίεση για αυτό το παιχνίδι. Καταφέραμε να το πάμε όπως θέλαμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όταν η Κηφισιά πέρασε μπροστά το άγχος βάρυνε την προσπάθειά μας και δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε όπως θα θέλαμε την κατάσταση", σχολίασε ο έμπειρος άσος του Πανελευσινιακού και συμπλήρωσε:

"Το παιχνίδι μας παιζόταν ακόμα όταν μάθαμε ότι ο Καλαμπόκης έβαλε το τελευταίο καλάθι και νίκη το Ρέθυμνο τον Ηλυσιακό. Υπήρξε μεγάλη ανακούφιση στο άκουσμα της είδησης αλλά έπρεπε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας στο παρκέ, παραμένοντας συγκεντρωμένοι. Τελικά χάσαμε αυτό το παιχνίδι, αλλά ήταν ιδιαίτερα θετικό που η ομάδα κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία".

Του ζητήσαμε να κάνει έναν μίνι απολογισμό λίγες μόλις ώρες μετά το τέλος της κανονικής περιόδου, ωστόσο τόνισε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς: "Αυτό θα γίνει σε λίγες μέρες που θα ηρεμήσουμε. Η ομάδα σώθηκε, πέτυχε τον στόχο της και αυτό είναι το βασικό. Από τη στιγμή που το κατάφερε αυτό θεωρείται επιτυχημένη. Θα μπορούσε να κάνει μία καλύτερη πορεία αλλά όλα αυτά είναι σε θεωρητικό επίπεδο πλέον".

"Μπράβο στην Κηφισιά"

Ο Μανώλης Παπαμακάριος είπε τα καλύτερα λόγια για τη Νέα Κηφισιά η οποία έκανε μία εξαιρετική προσπάθεια τη φετινή σεζόν έστω κι αν ήταν νεοφώτιστη στην κατηγορία: "Έκαναν ένα φοβερό πρωτάθλημα, στην πρώτη τους χρονιά στην κατηγορία και είναι μεγάλη επιτυχία που βρέθηκαν στα πλέι οφ. Έπαιξαν με σοβαρότητα όλη τη σεζόν και τους αξίζει ένα μπράβο για όλα όσα πέτυχαν".

Για την επόμενη ημέρα στον Πανελευσινιακό δεν θέλησε να πει πολλά, καθώς όπως τόνισε: "Η διοίκηση γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει εν όψει της νέας σεζόν. Κάποια πράγματα θα αλλάξουν, κάποια άλλα όχι και με τις κατάλληλες επιλογές θα καταφέρει να σωθεί πιο γρήγορα η ομάδα, για να μην βρεθεί πάλι την τελευταία αγωνιστική να παλεύει για την σωτηρία της. Υπάρχει η όρεξη στις τάξεις του συλλόγου και πιστεύω ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει".

Το καλοκαίρι ήρθε ακόμα πιο κοντά μετά το τέλος της κανονικής περιόδου και ο Μανώλης Παπαμακάριος έχει ήδη κάνει κάποια πλάνα... "Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ετοιμάζουμε ένα καμπ στα Χανιά με τους Γιώργο Καλαϊτζή και Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Οπότε όπως καταλαβαίνεις το καλοκαίρι μου θα έχει πολύ μπάσκετ. Μετά θα κάνουμε και διακοπές με την οικογένεια και βλέπουμε από φθινόπωρο", κατέληξε ο Μανώλης Παπαμακάριος που τον Αύγουστο θα κλείσει τα 34.

TAGS ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ