ΜΠΑΣΚΕΤ

Παπαλουκάς: "Οι Έλληνες δεν γυρίζουν"

Παπαλουκάς: "Οι Έλληνες δεν γυρίζουν"
ΤΣΣΚΑ Μόσχας Παπαλουκάς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Στο ΝΒΑ θα πήγαινα με βαριά καρδία", είπε το Σάββατο ο Θοδωρής Παπαλουκάς

" Άκουγα διάφορα, αλλά επίσημη πρόταση δεν έλαβα από καμία ομάδα. Μόνο δύο ομάδες με πλησίασαν περισσότερο και μου είπαν ότι, αν συμφωνούσα προφορικά, τα υπόλοιπα θα τελείωναν χωρίς προβλήματα. Ήταν, όμως, ομάδες που δεν με ικανοποιούσαν", είπε στην ΕΡΑ Σπορ ο κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης για το 2006.

Όσον αφορά στις προτάσεις από τις ομάδες του ΝΒΑ, είπε: " Το Ντάλας, οι Λέικερς, το Σικάγο δεν ήρθαν ποτέ σε εμένα. Έτσι κι εγώ, όπως όλα δείχνουν, το πιθανότερο είναι να παραμείνω στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου είμαι πραγματικά χαρούμενος. Ακόμα δεν έχω υπογράψει, βέβαια, και αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί. Είμαστε κοντά όμως. Αν κάποια ομάδα από αυτές μου κατέθετε μία πρόταση καλή, θα έπαιρνα με "βαριά καρδιά" το αεροπλάνο και θα ταξίδευα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Αυτό δεν έγινε".

Στη συνέχεια, εξήγησε πόσο δύσκολο είναι για τους Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, να επιστρέψουν στην Ελλάδα: " Είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να γίνει κάτι τέτοιο. Είδατε τι έγινε με το Ζήση; Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός, μα κυρίως ο Ολυμπιακός τον προσέγγισαν με εξαιρετικό τρόπο, αλλά ο Νίκος προτίμησε την ΤΣΣΚΑ. Και δεν φταίνε οι ομάδες γι΄ αυτό, ευθύνεται ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ και η κατάσταση που επικρατεί σε αυτό".

Τέλος, αναφέρθηκε και στη φετινή προσπάθεια της Εθνικής: " Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης κι όλοι θέλουν να μας κερδίσουν. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και οι στόχοι μας είναι υψηλοί. Έχουμε μία καταπληκτική ομάδα, με περισσότερους από 6-7 παίκτες πρώτης γραμμής, που θα έπαιζαν βασικοί σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό σύλλογο".





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ