ΜΠΑΣΚΕΤ

Παπαλουκάς: "Δεν έχω πάρει αποφάσεις"

Παπαλουκάς: "Δεν έχω πάρει αποφάσεις"
Παπαλουκας

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς σε συνέντευξη του τόνισε ότι ακόμα δεν έχει σκεφτεί να αποχωρήσει από την Εθνική

Ο διεθνής γκαρντ με συνέντευξη που παραχώρησε στον "SuperSport FM 94,6" ανέφερε:
Την Δευτέρα ξεκίνησε η Ευρωλίγκα και η ΤΣΣΚΑ μπήκε με το δεξί στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Ο μόνος στόχος είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκα κάτι που δεν έγινε πέρυσι;


" Ο στόχος της ομάδας είναι να πρωταγωνιστεί όπως έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την περσινή χρονιά που κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα στην Πράγα. Πέρυσι καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα και χάσαμε με διαφορά ενός σουτ. Φέτος είναι μια καινούρια χρονιά, θεωρώ ότι η ομάδα έχει περισσότερο ταλέντο από πέρυσι και θέλω να πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης και να προσπαθήσουμε να ξανακερδίσουμε την κούπα".

Τελικά τι είναι πιο εύκολο να κυνηγάς να γίνεις Πρωταθλητής Ευρώπης ή να προσπαθείς να κρατήσεις τα σκήπτρα σου;


" Νομίζω ότι και τα δύο είναι εξίσου επίπονα. Εκτός ότι πρέπει να έχεις καλή ομάδα πρέπει να έχεις ομάδα έξυπνη και δυνατή πνευματικά. Νομίζω ότι εμείς έχουμε αυτά τα στοιχεία. Υπάρχουν και άλλες ομάδες που είναι πολύ ισχυρές. Έχουμε μια μεγάλη χρονιά μπροστά μας".



Ποιες ομάδες θεωρείς πολύ ισχυρές;


" Εκ των πραγμάτων ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα. Οι ισπανικές ομάδες δείχνουν ότι έχουν πάλι στόχο την Ευρωλίγκα και σίγουρα περιμένουμε και κάποιες άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει μια ομάδα καινούρια, έχει ταλέντο, είναι μια ομάδα η οποία έχει πολλούς νέους παίκτες. Πιστεύω ότι η Ευρωλίγκα θα είναι για μια ακόμα φορά ενδιαφέρουσα".

Μιας που αναφέρθηκες στον Ολυμπιακό πως περιμένεις να σε υποδεχθούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ;


"Νομίζω ότι θα έχω καλή αντιμετώπιση όπως είχα και πέρυσι αλλά αυτό το παιχνίδι αργεί ακόμα, τώρα σκεφτόμαστε ένα-ένα τα παιχνίδια γιατί δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάς ενέργεια κυρίως πνευματική για να σκέφτεσαι για το τι θα συμβεί πολύ αργότερα από τα άμεσα παιχνίδια που είναι πολύ σημαντικά".

Κάτι που δεν συνέβη πέρυσι. Δεν είχες πολύ καλή υποδοχή πέρυσι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο φάιναλ φορ της Αθήνας. Αυτή η ψυχολογία της μάζας επηρεάζει αρνητικά τον παίκτη;



" Ναι, υπήρχε μια διαφορετική αντιμετώπιση. Νομίζω ότι αυτό δεν είναι σωστό, αν και ήταν αναμενόμενο. Στην Ελλάδα επικρατεί ότι είμαστε οπαδοί. Αν μείνουμε σε επίπεδα που δεν μπορούν να βλάψουν την σωματική ακεραιότητα του παίκτη, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η αντίληψη".



Οι μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι πόσο βοήθησαν να ενισχυθεί η ομάδα σε σχέση με πέρυσι;



" Νομίζω είναι πολύ σημαντικές. Ήρθε ο Νίκος Ζήσης, ο Ραμούνας Σισκάουσκας και ο Μάρκους Γκορί και θεωρώ ότι η ομάδα ισχυροποιήθηκε. Είναι παιδιά με ταλέντο και μπασκετική ευφυΐα κάτι που είναι πού σημαντικό για ομάδες υψηλού επιπέδου".

Με τον Γιασικεβίτσιους υπήρξε μια αλλαγή ισορροπιών… Πιστεύεις αυτό που λένε πως ο Γιασικεβίτσιους είναι από τους λίγους παίκτες που μια ομάδα από πολύ καλή μπορεί να την κάνει εξαιρετική;



" Ο Γιασικεβίτσιους είναι παίκτης υψηλού επιπέδου, μεγάλης κλάσης και το έχει αποδείξει στο παρελθόν. Παρόλα αυτά και η έλευση του Βασίλη είναι πολύ σημαντική για τον Παναθηναϊκό. Όπως επίσης το ότι έχουν τον ίδιο προπονητή και ο κορμός είναι ίδιος τόσα χρόνια νομίζω εκ των πραγμάτων καθιστά τον Παναθηναϊκό μια από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσει".

Όταν συναντηθήκατε με τον Ομπράντοβιτς, στην προπόνηση της Εθνικής, είδαμε μια πολύ θερμή συνομιλία.


Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Ο Ομπράντοβιτς είναι μεγάλος προπονητής, σοβαρός άνθρωπος, σκεπτόμενο άτομο. Τον εκτιμώ απεριόριστα και φυσικά όποτε μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω μαζί του, την εκμεταλλεύομαι".


Είναι ένας λόγος που θα μπορούσες κάποια στιγμή να έρθεις στον Παναθηναϊκό;



" Το ότι εκτιμώ τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έχει να κάνει με το αν θα μπορούσα να πάω στον Παναθηναϊκό. Εγώ αυτή την στιγμή έχω υπογράψει καινούριο τριετές κλειστό συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να φύγω από εδώ αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή".



Έχεις κλείσει και την πόρτα στο ΝΒΑ;


" Πλέον δεν έχω όρο στο συμβόλαιό μου ότι θα μπορώ να φύγω από την ομάδα. Θα πρέπει να συμβεί κάτι πολύ εξαιρετικό και πάντα με την σύμφωνη γνώμη της ΤΣΣΚΑ. Νομίζω ότι αφού δεν έγινε και πέρυσι είναι εντελώς ουτοπικό να πιστεύω ότι θα πραγματοποιηθεί τώρα. Αλλά ειλικρινά δεν έχω κανένα πρόβλημα αφού δεν ήρθε αυτό που έψαχνα. Νομίζω η επιλογή μου να παραμείνω στην ΤΣΣΚΑ ήταν εξίσου εύκολη όσο και αν είχα μια πρόταση από την Αμερική".

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ ελληνικού και ρωσικού πρωταθλήματος;



" Στην Ελλάδα έχουμε το υλικό, την πρώτη ύλη δηλαδή, και δεν το εκμεταλλευόμαστε όπως πρέπει. Από εκεί και πέρα σε όλες τις καταστάσεις της ζωής μας όχι μόνο στον αθλητισμό, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που το ελληνικό πρωτάθλημα έχει την πρώτη ύλη, και κυρίως τους Έλληνες παίκτες, και βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν επενδύσεις και θέλουν να βοηθήσουν το μπάσκετ είναι αμαρτία να μην το εκμεταλλευόμαστε".

Να περάσουμε λιγάκι στην Εθνική. Τέταρτη θέση στην Ισπανία και πολλά ακούστηκαν για αυτή την ομάδα.. Τελικά είναι επιτυχία ή αποτυχία;



" Νομίζω ότι αυτή η Εθνική έχει αποδείξει την αξία της, την πίστη που έχει στο εθνόσημο, έχει δώσει πολλές χαρές στους Έλληνες και εμείς οι ίδιοι πρώτοι θέλουμε να έχουμε πάντα μια υψηλότερη θέση. Σίγουρα θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι όλοι προσπαθήσαμε και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το αποτέλεσμα ή η εικόνα που δείξαμε ίσως να μην ήταν αυτή που θα θέλαμε όλοι. Η ζωή συνεχίζεται, δεν μπορείς κάθε φορά να έρχεσαι πρώτος. Το ότι έχουμε παραμείνει σε υψηλό επίπεδο είναι το σημαντικότερο. Δεν είναι πως η ομάδα πέτυχε κάτι και μετά εξαφανίστηκε".

Είχαμε και την αποχώρηση του Νίκου Χατζηβρέττα. Ακούστηκε και το δικό σου όνομα, ότι και εσύ δηλαδή σκέφτεσαι να σταματήσεις από την Εθνική.



" Ο Νίκος το είχε δηλώσει από πριν. Είχε πει ότι αυτή είναι η τελευταία του χρονιά για προσωπικούς λόγους, εξωαγωνιστικούς, πιστεύει ότι είναι καλύτερο για τον ίδιο να σταματήσει. Νομίζω ότι αφού ένιωθε έτσι έκανε το σωστότερο. Από εκεί και πέρα τώρα για του χρόνου κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι η ομάδα. Ακόμα δεν έχω πάρει κάποιες αποφάσεις, δεν έχω μπει στην διαδικασία να το σκεφθώ. Όταν θα έρθει η ώρα αυτή θα μιλήσω με τους δικούς μου ανθρώπους, θα μιλήσω και με τον εαυτό μου… Ακόμα δεν μου έχει περάσει από το μυαλό. Ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει, εγώ δεν έχω πει ακόμα τίποτα. Όταν αποφασίσω κάτι θα το πω".


Δε νομίζω να σε συμβουλέψει κάποιος να αποχωρήσεις. Έχεις πολλά ακόμα να προσφέρεις στην Εθνική.

" Και εγώ έτσι νιώθω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς θα τα φέρει η ζωή. Μου έχουν πει: ‘Ποτέ μην κάνεις σχέδια για την ζωή σου γιατί η ζωή δεν ξέρεις τι σχέδια έχει ετοιμάσει για σένα’. Από εκεί και πέρα αυτή την στιγμή, και νομίζω κάθε παίκτης έτσι πρέπει να κάνει, να ασχολείται με τις καταστάσεις που έχει να αντιμετωπίσει άμεσα. Αυτή την στιγμή για μένα η άμεση κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσω είναι η ΤΣΣΚΑ. Σε αυτό αφιερώνομαι. Όταν θα έρθει η ώρα της Εθνικής θα στρέψω όλη την προσοχή μου και όλη την ενέργεια μου πάνω σε αυτή".



Υπάρχει κάποιο τρόπαιο, κάποιος τίτλος που λείπει από την καριέρα σου;



"Σίγουρα υπάρχουν πράγματα και αυτά σκέφτομαι και σε αυτά επικεντρώνομαι για να βρίσκω κίνητρο για τον εαυτό μου και να βρίσκομαι σε υψηλό επίπεδο. Είναι πολύ γλυκό να νιώσεις ωραίες στιγμές κατάκτησης κάποιου τροπαίου είτε με την ομάδα σου, είτε με την Εθνική ομάδα και νομίζω όταν τα έχεις κατακτήσει θες να τα ξανανιώσεις".


























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ