ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Παπαχατζής: "Υπερπλήρης η Εθνική!"

Παπαχατζής: "Υπερπλήρης η Εθνική!"

Ο Θανάσης Παπαχατζής μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Τάπες και καρφώματα" με τους Στέφανο Τριαντάφυλλο, Γιάννη Σταυρουλάκη για τον Απόλλωνα Πάτρας της νέας εποχής και την Εθνική Ανδρών.

Ο προπονητής του Απόλλωνα , Θανάσης Παπαχατζής, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Τάπες και καρφώματα" όπου αναφέρθηκε στις συνθήκες που βρήκε στην Πάτρα, τον Νίκο Βετούλα, τις επόμενες κινήσεις των Αχαιών και την Εθνική ομάδα.

Ο 46χρονος κόουτς μίλησε:

Για τον Απόλλωνα της νέας περιόδου: "Θέλουμε να έχουμε μία συμπαγή και μαχητική ομάδα που μπορεί να παίξει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της και να κερδίσει όσα περισσότερα παιχνίδια μπορεί".

Για τους παίκτες που έχει η ομάδα και τις επόμενες κινήσεις της: "Θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Σε κάθε αθλητή κοιτάμε τρία πράγματα: το ταλέντο, το χαρακτήρα και την υγεία. Έχουμε την τύχη να έχουμε παιδιά με ταλέντο, καλή φυσική κατάσταση, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς στο παρελθόν και που έχουν χαρακτήρα για να είναι σε μία ομάδα που θέλει να παίζει ομαδικά και να παλεύει σε κάθε παιχνίδι. Επίσης να μπορούν να παίζουν μαζί και να έχουν ξεκάθαρους ρόλους".

Για τις συνθήκες που βρήκε στην Πάτρα: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είμαι σε έναν σύλλογο πολύ καλά οργανωμένο, με καλή στελέχωση, πληρότητα σε όλες τις θέσεις με έμπειρους ανθρώπους που έχουν αποδείξει την αξία τους, ο καθένας στο πόστο του. Οπότε έχω το χώρο να κάνω τη δουλειά μου όπως πρέπει και ελπίζω το αποτέλεσμα στο τέλος να είναι καλό. Στην Πάτρα έχω βρεθεί και άλλες εποχές και έχω καταλάβει ότι η πόλη αγαπάει το μπάσκετ και ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα. Ο Απόλλωνας εκπροσωπεί την Πάτρα στο μπασκετικό κομμάτι, άλλωστε Πάτρα σημαίνει Απόλλωνας. Μου αρέσει που είμαι σε μία ομάδα με κόσμο, θέλω να υπάρχουν απαιτήσεις και να προσπαθήσω να τις φέρω εις πέρας. Ο κόσμος πάντα βοηθάει, καθώς δίνει έξτρα ώθηση, κάτι που έχει αποδειχθεί και τα προηγούμενα χρόνια".

Για τον προκάτοχό του, τον Νίκο Βετούλα: "Ο κ. Βετούλας έκανε καταπληκτική δουλειά, πήρε την ομάδα από τη Β' Εθνική, την ανέβασε στην Α1 και την καθιέρωσε στην κατηγορία με καλές χρονιές υπό δύσκολες συνθήκες. Οπότε είναι μία πρόκληση για μένα. Θα φροντίσω να είμαι ο εαυτός μου. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει το μπάσκετ, δουλεύει όσο περισσότερο μπορεί και κοιτάει το καλό της ομάδας. Ελπίζω αυτό να το εκτιμήσει ο κόσμος. Πιστεύω ότι όταν υπάρχει κόσμος που αγαπάει το μπάσκετ εκτιμά την εργατικότητα και τη… θυσία για την ομάδα και αυτό θα κάνουμε όλοι. Ελπίζουμε να δικαιωθούμε".

Για τα κενά που πρέπει να καλύψει η ομάδα: "Έχουμε να καλύψουμε τρεις θέσεις. Θέλουμε ένα δυάρι, που θα μπορεί να παίξει και στο «1» και θα είναι ο βασικός μας σκόρερ. Έχουμε να καλύψουμε άλλη μία θέση περιφερειακού, με έναν πλέι μέικερ, αλλά και το βασικό μας «ψηλό». Μπορούμε ακόμα να πάρουμε δύο μη κοινοτικούς και έναν κοινοτικό, θα δούμε την αγορά και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες".

Για τις υπόλοιπες ομάδες της Basket League ΣΚΡΑΤΣ: "Πέραν του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ρεθύμνου, για τις υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, αφού τα οικονομικά δεδομένα είναι πολύ στενά. Η χώρα μας βρέθηκε σε δύσκολη συγκυρία και για ένα μεγάλο διάστημα «πάγωσαν» τα πάντα. Αυτό επηρέασε και το μπάσκετ και ήταν φυσικό. Επίσης, πολλές ομάδες από την Α2 που διεκδικούν την άνοδο έχουν προσεγγίσεις καλούς Έλληνες παίκτες που η θέση τους είναι στην Α1, για αυτό βλέπουμε αυτή τη στασιμότητα. Πλέον οι ομάδες εμπιστεύονται παίκτες που δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν πράγματα και δεν έχουν αποδείξει την αξία τους. Οι παίκτες θεωρούν την Ελλάδα ως ένα εφαλτήριο για να πάνε κάπου καλύτερα στο μέλλον".

Για την Εθνική ομάδα: "Είναι πάρα πολύ ευχάριστο ότι έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους μετά από καιρό, χωρίς να υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί. Επίσης οι παίκτες από το ΝΒΑ δεν έχουν θέμα και θα δώσουν το παρόν. Είμαστε υπερπλήρεις σε όλες τις θέσεις και η επιστροφή του Σπανούλη είναι ένα τεράστιο θετικό σημείο, καθώς η ομάδα έχει πλέον το φυσικό της ηγέτη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του προπονητή είναι το ποιον θα κόψει στο τέλος. Η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή, υπάρχουν ποιοτικότατες λύσεις σε όλες τις θέσεις με παιδιά που έχουν πολύ καλή νοοτροπία, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και μπορούν να παίξουν μαζί. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να κάνουμε καλή πορεία στο Ευρωμπάσκετ".

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ