ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

ΠΑΟΚ-Πανελλήνιος: 60-74

ΠΑΟΚ-Πανελλήνιος: 60-74
Νιούλεϊ

Ο Πανελλήνιος πέρασε νικηφόρα από την Πυλαία κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 74-60

Ο Πανελλήνιος ήταν πολύ καλά διαβασμένος και κάνοντας αυτό που ξέρει καλά, δηλαδή να παίζει άμυνα, μπόρεσε να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έχασαν τον έλεγχο σε κανέναν σημείο του παιχνιδιού και στην τρίτη περίοδο το... καθάρισαν.
Ο ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα άστοχος, πήγαινε σε κακές επιθέσεις και πέρα από κάποια ξεσπάσματα δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι καλό. Πλέον μετράει δύο ήττες στην έδρα του από αντιπάλους που έχουν τους ίδιους στόχους...

Αιφνιδίασε ο Πανελλήνιος


Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση, ωστόσο στη συνέχεια ο Πανελλήνιος ήταν εκείνος που κατάφερε να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό. Οι "Ολυμπιονίκες" βελτίωσαν την άμυνα τους και άρχισαν να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση μεταφέροντας κοντά στο καλάθι.

Στο 8' οι "Ολυμπιονίκες" έφτασαν να προηγούνται με 21-13, έπειτα από ένα σερί το οποίο ολοκλήρωσε ο Στέφαν Νάτζεϊ με εύστοχο τρίποντο. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου είχαν τον απόλυτο έλεγχο την ώρα που οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν επιθετικές λύσεις και πήγαιναν σε βιαστικές επιθέσεις που δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα.

Ο Πανελλήνιος διατήρησε το προβάδισμα στη συνέχεια ελέγχοντας τα ριμπάουντ και ο ΠΑΟΚ με τις επιθετικές λύσεις του Χρήστου Χαρίση παρέμεινε κοντά στο σκορ στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (33-36).

Το έκανε εύκολο


Στην επανάληψη ο Πανελλήνιος συνέχισε να παίζει με τον ίδιο τρόπο και κρατούσε τον έλεγχο της αναμέτρησης με τον Άντονι Γκράντι να ανεβάζει την απόδοση του και να δίνει επιθετικές λύσεις.

Οι "Ολυμπιονίκες" εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την αστοχία και τις κακές επιλογές των αντιπάλων τους με συνέπεια να ανεβάζουν συνεχώς τη διαφορά.

Η γραμματεία... ξεχνούσε να βάλει πόντους δημιουργώντας ένα μπάχαλο στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο ο Πανελλήνιος δεν έδειχνε να επηρεάζεται.

Στο 29' με εύστοχο τρίποντο του Μανώλη Παπαμακάριου προηγήθηκε με 19 πόντους διαφορά (59-40) την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ ψαχνόταν. Το τρίποντο του Ιβάν Ραντένοβιτς από τα 10 μέτρα στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου που έκανε το σκορ 62-44 ήταν το... κερασάκι στην τούρτα.

Στην τέταρτη περίοδο οι παίκτες του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να αντεπιτεθούν, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν, αφού ο Πανελλήνιος δεν άφησε περιθώρια περαιτέρω αντίδρασης.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 33-36, 44-62, 60-74

ΠΑΟΚ (Πεδουλάκης): Γουέσον 16(1), Καυκής, Χαρίσης 12(1), Βασιλειάδης 8(2), Κυρίτσης 2, Τσιάρας, Ντιαρά 10(2), Γκρέγκορι 7(1), Σίμτσακ, Τομάσεβιτς 5.

Πανελλήνιος (Ζούρος): Όστοϊτς 9, Παπαμακάριος 3(1), Καλαϊτζίδης, Καλαϊτζής 7(1), Γκράντι 18 (3), Νιούλεϊ 20(1 τρ., 10 ριμπ.), Νάτζφεϊ 5(1), Γκόλεματς 9, Ραντένοβιτς 3(1).

Ζούρος: "Η νίκη σημαίνει πολλά και τίποτε"


Ο Ηλίας Ζούρος μετά το τέλος του αγώνα σχολίασε: " Συγχαίρω τους παίκτες διότι είχαμε δύσκολη εβδομάδα με δύο ταξίδια, ένα ματς για πρόκριση που ήταν και δύσκολο και μας ταλαιπώρησε πολύ κι ένα ακόμη με δύσκολο αντίπαλο που μας ταλαιπώρησε. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία και μακάρι βέβαια να ήταν γεμάτο το γήπεδο.

Είχαμε τονίσει ότι με άμυνα θα κερδίσαμε σε μία τόσο σκληρή έδρα και ότι θα έπρεπε να ήμασταν σωστοί και σοβαροί στο μεγαλύτερο διάστημα. Το μόνο διάστημα που χάσαμε συγκέντρωση ήταν το 4ο δεκάλεπτο όταν ο ΠΑΟΚ χαμήλωσε το σχήμα του και κυνήγησε σε όλο το γήπεδο. Η κούραση και η συγκέντρωση λόγω της διαφορά που είχαμε αποκτήσει, μας ανάγκασε σε λάθη που ευτυχώς δεν απέβησαν μοιραία γιατί παίξαμε άμυνα. Το πρωτάθλημα είναι πολύ μακρύ. Η νίκη αυτή σημαίνει πολλά και τίποτε.

Οι καλές ομάδες και η δουλειά όλων κρίνεται στο τέλος. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη φιλοξενία και τον κόσμο και εύχομαι καλή συνέχεια. Εύκολη ή δύσκολη νίκη δεν έχει σχέση, όσο η άμυνα που παίξαμε



".

Ο Μπραντ Νιούλεϊ από την πλευρά του τόνισε: "Μπήκαμε δυνατά αμυντικά και αυτός ήταν ο στόχος μας για το παιχνίδι, με εντολή άμυνα-άμυνα-άμυνα. Τα καταφέραμε. Κάποια στιγμή χαλαρώσαμε στο 4ο δεκάλεπτο αλλά βάλαμε κρίσιμες βολές κι ήταν σημαντικό, τώρα στα πρώτα παιχνίδια του γύρου. Στον επιθετικό τομέα είναι σημαντικό ότι κάναμε έξυπνα σουτ.

Είχαμε πέντε παίκτες που λειτούργησαν πολύ ομαδικά. Τέτοια ομάδα είμαστε. Όποιος μπορεί τον βοηθούν οι υπόλοιποι". Για το νταμπλ-νταμπλ που έκανε είπε: " Πολύ καλό για μένα, αλλά περισσότερο επειδή συνδυάζεται με τη νίκη της ομάδας και με νοιάζει να προχωρήσουμε πετυχημένα στο πρωτάθλημα".

Στην αντίπερα όχθη ο Αργύρης Πεδουλάκης είπε: " Ήμασταν τραγικοί. Με τέτοια ποσοστά στην επίθεση δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε. Η νοοτροπία μας δεν είναι σωστή και πηγαίνουμε σε ατομικές ενέργειες για να γίνουμε ήρωες. Η ομάδα ακόμα "χτίζετε" και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο".

Ο Κέιζελ Γουέσον τόνισε: " Είμαστε νέα ομάδα και ακόμα θέλουμε χρόνο χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας και στο τέλος θα κριθούμε".






































TAGS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ