ΚΑΒΑΛΑ

ΠΑΟΚ-Καβάλα: 85-66

ΠΑΟΚ-Καβάλα: 85-66
Δεμερτζής

Χωρίς να συναντήσει δυσκολίες ο ΠΑΟΚ νίκησε τα προβλήματα και την Καβάλα με 85-66 στην άδεια Πυλαία

Το ελληνικό δίδυμο (Τσιάρας-Κυρίτσης) ήταν αυτό που έβαλε τις βάσεις για τον "δικέφαλο του βορρά" που είχε καλό ρυθμό στην επίθεση, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι στερήθηκαν των ενεργειών του Τορέλ Μάρτιν.
Ο Τζόνσεν από την άλλη ήταν αυτός που ανέλαβε δράση στην επανάληψη "καθαρίζοντας" το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ που παρά τις απουσίες και τις λιγοστές λύσεις κατάφερε να αποφύγει τα φάουλ και ουσιαστικά να φτάσει σε μια άνετη επικράτηση.

Ο αγώνας

Αφήνοντας τα προβλήματα του στα αποδυτήρια ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παρκέ με το... γκάζι πατημένο κι έτσι κατάφερε να ξεφύγει από την πρώτη περίοδο. Είναι χαρακτηριστικό το 21-11 δια χειρός Τσιάρα, το οποίο έγινε 29-15 με τρίποντο του Κυρίτση απέναντι στη ζώνη της Καβάλας (28-15 στο 10').

Στη δεύτερη περίοδο ο "δικέφαλος" διατήρησε την επαφή του με το αντίπαλο καλάθι και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε από τους φιλοξενούμενους, που είχαν μεγάλα αμυντικά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Έτσι πήγαν χαμένα τα σουτ του Γκούστας και τα επιθετικά ριμπάουντ του Ντάνιελς, τα οποία δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το 48-38 του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο το κρεσέντο του Μπρίτον Τζόνσεν "καθάρισε" την αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ, που ξέφυγε με διαφορά με μεγαλύτερη των 20 πόντων. Είναι χαρακτηριστικό το 63-39 του 24' που ουσιαστικά σήμανε την αρχή του... τέλους για την Καβάλα. Οι Ντάνιελς-Γκούστας συνέχισαν να απειλούν ωστόσο η ψαλίδα δεν έκλεισε ως το 30' (73-50).

Τα τελευταία λεπτά είχαν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να χρησιμοποιούν τους παίκτες που δεν είχαν πάρει ως τότε μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Οι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη συνέχισαν την προσπάθεια τους, ωστόσο, η ευστοχία των γηπεδούχων οδήγησαν στο τελικό 85-66.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 28-15, 48-38, 71-50, 85-66

ΠΑΟΚ (Γιώργος Καλαφατάκης): Τζόνσεν 17 (2), Καυκής 2, Καλαμπάκας 2, Σίμτσακ 5, Κυρίτσης 19 (1), Τσιάρας 15 (4), Γαλαζούλας, Κεσίσογλου, Σικαλίδης, Γιαννακίδης, Τομάσεβιτς 16, Δεμερτζής 9 (2).

Καβάλα (Κώστας Πιλαφίδης): Αμαγκού 9 (2), Ντάνιελς 26 (3), Τσιάκος 6, Κέκελης, Λόλας, Γκαγκαλούδης 2, Αγγελακόπουλος, Καβαλιάουσκας 5, ούβελας, Γκούστας 18 (4).

Για τα αναλυτικά στατιτικά του αγώνα πατήστε εδώ .

Καλαφατάκης: " Οι μέρες των παθών"
Στις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα του κι όχι στο αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης με την Καβάλα, αναφέρθηκε ο Γιώργος Καλαφατάκης.

" Σήμερα μόνο για το παιχνίδι δεν θα ήθελα να μιλήσω. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, τους συνεργάτες μου και τους ανθρώπους που μας συμπαραστέκονται αυτές τις μέρες τον Άρη Καρακούση και τον Χρήστο Καραμπέρη. Αυτές οι τελευταίες 15 μέρες ήταν για μας μέρες των παθών. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και δεν τυγχάνει της μεταχείρισης που του πρέπει. Είμαστε εγκαταλειμμένοι και κάνουμε μόνοι μας μια υπεράνθρωπη προσπάθεια".

"Σήμερα αγωνιστήκαμε με τον Τομάσεβιτς να έχει κάνει μισή προπόνηση, τον Χαρίση να μην παίζει αφού ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό, τον Σίμτσακ να παίζει με πυρετό, τον Καλαμπάκα το ίδιο, αλλά δείξαμε αυταπάρνηση, ήθος και αξιοπρέπεια. Αυτό που είπε ο Γιάννης Δεμερτζής, ότι πρέπει να μας δείξουν σεβασμό, ισχύει. Παρότι είμαστε επαγγελματίες, τελικά είμαστε πιο ΠΑΟΚ από όλους αυτούς που βλέπω όλον αυτό τον καιρό να κάνουν δηλώσεις, να συσκέπτονται, να, να… Έχουμε οικογένειες και έχουμε τεράστια προβλήματα επιβίωσης. Τα παιδιά δεν είναι δισεκατομμυριούχοι".

"Είμαστε εδώ όμως, γιατί σεβόμαστε το παρελθόν, την ιστορία και τη φανέλα αυτής της ομάδας, που την έχουν τιμήσει προσωπικότητες μεγαλύτερες από μας. Είναι καιρός λοιπόν όσοι λένε ότι αγαπούν την ομάδα να το αποδείξουν έμπρακτα. Εμείς δεν μεμψιμοιρούμε, δεν ψάχνουμε άλλοθι, είμαστε αξιοπρεπείς και δείχνουμε την αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε. Μας αξίζει λοιπόν σεβασμός. Περνάμε πολύ δύσκολες μέρες και ήρθε η ώρα να σταθείτε δίπλα μας



".

"Ο τρόπος που παίξαμε σήμερα δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη ψυχικά αποθέματα. Η νίκη αυτή μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια. Έδωσα στα παιδιά ρεπό μέχρι την Τρίτη. Δεν ξέρω ποιοι και πόσοι θα έρθουν την Τρίτη. Εγώ πώς μπορώ να κρατήσω την ομάδα ενωμένη και μάλιστα με διακοπή μπροστά μας; Τώρα αν μιλάμε για στόχους, ναι, αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα στα πλέι οφ νομίζω. Όσοι μείνουν, με αυτούς θα παίξω μέχρι το τέλος".

Για τις τεράστιες δυσκολίες της προσπάθειας που καταβάλει η ομάδα μίλησε και ο Γιάννης Δεμερτζής, σχολιάζοντας: " Κερδίσαμε δίκαια και κάναμε πολύ καλή εμφάνιση, ίσως και την καλύτερή μας τη φετινή σεζόν. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να δείχνει ότι επρόκειτο για εύκολη νίκη, αλλά εμείς ξέρουμε τι περάσαμε για να φτάσουμε ως εδώ. Δείξαμε διάθεση στο πρώτο ημίχρονο, φάνηκε πόσο θέλαμε το παιχνίδι, ελέγξαμε το ρυθμό και πήραμε μια σημαντική νίκη".

"Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια και στείλαμε ένα μήνυμα ότι είμαστε εδώ, αλλά χρειαζόμαστε βοήθεια για να επιβιώσουμε. Δεν έχει νόημα ίσως να μιλάμε για στόχους, αλλά είμαστε μια παρέα, προσπαθούμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και γιατί όχι, να μπούμε στα play-offs για να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια τη χρονιά. Εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε λύση, είμαστε όμως εδώ και κάποια στιγμή αυτό πρέπει να εκτιμηθεί

".

Xoυγκάζ: " Αδικούμε τους εαυτούς μας"
Από την πλευρά του ο βοηθός προπονητή της Καβάλας Κρις Χουγκάζ δήλωσε: " Ένα πρόβλημα υγείας του κυρίου Πιλαφίδη, που επιδεινώθηκε σήμερα δεν του επέτρεψε να είναι στη συνέντευξη Τύπου. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για μια δίκαιη νίκη. Με την εμφάνισή μας αδικούμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Η ομάδα της Καβάλας βασίζεται στον αμυντικό της προσανατολισμό και σήμερα τα πάντα ήταν διαλυμένα σ’ αυτό τον τομέα. Ο ΠΑΟΚ μας κέρδισε δίκαια και του ευχόμαστε καλή συνέχεια μέχρι το τέλος. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν ομάδα πρέπει να τα φιλτράρουμε μέσα σ’ ένα γενικό πλαίσιο και να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε. Το θέμα είναι το πώς δουλεύεις σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού κι όχι μόνο σε συγκεκριμένα σημεία".

Τέλος, ο Γιώργος Τσιάκος δήλωσε: " Όταν χάνεις έτσι δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείς να πεις. Δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι, δεν βρήκαμε ποτέ ρυθμό, δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτε σωστό μέσα στο παιχνίδι. Όταν δέχεσαι 85 πόντους εκτός έδρας δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά και βέβαια δεν έχεις τύχη όταν χάνεις και τα ριμπάουντ. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε από δω και πέρα όσες περισσότερες νίκες μπορούμε".
































TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ